Δρίτσας: Δεν θα πουλήσουμε την ψυχή μας στο διάολο για την εξουσία και ένα 4ο Μνημόνιο

Δρίτσας: Δεν θα πουλήσουμε την ψυχή μας στο διάολο για την εξουσία και ένα 4ο Μνημόνιο

Το να υπάρχει τριβή με τους χειρισμούς είναι μια κυβερνητική υποχρέωση, το σχόλιό του για τη διαφωνία του σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις

Δρίτσας: Δεν θα πουλήσουμε την ψυχή μας στο διάολο για την εξουσία και ένα 4ο Μνημόνιο
Την άποψη ότι δεν είμαστε εδώ για να πουλάμε την ψυχή μας στο διάολο για την εξουσία και ένα 4ο Μνημόνιο εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας
.

Εμείς είμαστε εδώ για να πετύχουμε στόχους, συμπλήρωσε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha διευκρινίζοντας ότι το ίδιο θα έλεγε και για μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον ίδιο «είναι αδιανόητο να μην πετύχει το τρίτο πρόγραμμα» εκτιμώντας ότι αυτό θα συμβεί αν οι εταίροι τηρήσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις.

Όσον αφορά τις διαφορετικές θέσεις που διατύπωσε για τις ιδιωτικοποιήσεις ο υπουργός Ναυτιλίας είπε «το να υπάρχει τριβή με τους χειρισμούς είναι μια κυβερνητική υποχρέωση» προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει κανένας υπουργος ου να λέει τη δική του ιδαίτερη άποψη αλλά όλα όσα λέγονται είναι κυβερνητικές θέσεις».

«Οι ιδιωτικοποίησεις δεν ήταν ποτέ στη προγραμματικη φαρέτρα του ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δρίτσας, σύμφωνα με τον οποίο «δεν υπάρχουν τάσεις νεοφιλεύθερες στο κόμμα αν και δεσμευόμαστε να υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα με πολλά νεοφιλελεύθερα θέματα».

«Το ερώτημα που θέσαμε στο λαό ήταν να αναλάβουμε εμείς την ευθύνη γι αυτό ή να την παραδώσουμε στη Νέα Δημοκρατία και ο λαός τουλάχιστον τον περασμένο Σεπτέμβριο μας την έδωσε» είπε ακόμα ο κ. Δρίτσας.

Στην παρατήρηση ότι ο λαός δεν γνώριζε για μειώσεις μισθών, ιδιωτικοποίησεις κ.α. ο κ. Δρίτσας σχολίασε ότι «ακόμα και αν το δεχθώ ότι ο λαός δεν γνωριζε κάθε πτυχή του προγράμματος δεν μπορούμε να συνομολογίσουμε ότι το δίλημμα που τέθηκε στις βασικές συντεταγμένες ήταν το πολύ σκληρό αποτέλεσμα του συμβιβασμού».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης