Σιωπή από Βερναρδάκη για το «φασιστάκι της πλάκας» στον Πρόεδρο παραολυμπιονικών

Σιωπή από Βερναρδάκη για το «φασιστάκι της πλάκας» στον Πρόεδρο παραολυμπιονικών

Θύελλα αντιδράσεων μετά την επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών στον Σίμο Παλτσανιτίδη - Τη δημόσια συγγνώμη του ζητά ο πρόεδρος των παραολυμπιονικών

Σιωπή από Βερναρδάκη για το «φασιστάκι της πλάκας» στον Πρόεδρο παραολυμπιονικών
Κι ενώ όλοι θα περίμεναν ο Χριστόφορος Βερναρδάκης να ανακαλέσει ή να διορθώσει τις βαριές εκφράσεις με τις οποίες επιτέθηκε εναντίον του προέδρου των Ολυμπιονικών με αναπηρία, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών όχι μόνο δεν προσπάθησε να λειάνει τις εντυπώσεις αλλά μέσω της σιωπής του απέδειξε ότι δεν μετάνιωσε για τα λεγόμενά του. 

Σάλο έχει προκαλέσει από το μεσημέρι της Δευτέρας η επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του Σίμου Παλτσανιτίδη το κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης. Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρόεδρος των Ελλήνων Ολυμπιονικών αναπήρων σχολίασε επικριτικά μια ανάρτηση του κυβερνητικού στελέχους περί δεξιών και αριστερών ιδεολογικών πεποιθήσεων στο Facebook. Η απάντηση από τον Χριστόφορο Βερναρδάκη ήταν άμεση, δημιουργώντας όμως ταυτόχρονα έκπληξη τόσο στον διαδικτυακό συνομιλητή του, όσο και στους χρήστες της ιστοσελίδας κοινωνικής διαδικτύωσης. 

Κλείσιμο


«Είσαι ένα φασιστάκι της πλάκας» και «ρατσιστοειδής τύπος» απάντησε ο υπουργός και στη συνέχεια ανέφερε: «Δεν ξέρω πώς παρεισέφρυσες στους "φίλους" μου, αλλά δικαιούσαι ένα μεγαλοπρεπές μπλοκάρισμα». 

Ο Σίμος Παλτσανιτίδης, ένας παραολυμπιονίκης με πλούσια προσφορά στον αθλητισμό αλλά και στην κοινωνία βλέποντας την αντίδραση του κυβερνητικού στελέχους αρχικά απόρησε, ενώ θέλοντας να μην μπει σε μια διαμάχη ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με τον υβριστή του, όπως ο ίδιος τον αποκάλεσε και στη συνομιλία που είχε με το protothema.gr, σχολίασε στη σελίδα του: «Αλήθεια ο υπουργός αυτός με γνωρίζει; Αλήθεια τι έπαθε και φτάνει σε σημείο να βρίζει; Πού είναι η εγκράτεια και το κύρος της θέσης που εμείς του δώσαμε; Αλήθεια γνωρίζει τη λέξη; "Σεβασμός"!».



«Να μου ζητήσει δημόσια συγγνώμη»

Ο άνθρωπος που έχει ανεβεί με τα χρώματα της Ελλάδας στα υψηλότερα βάθρα, του έχουν απονεμηθεί το χρυσό και το αργυρό μετάλλιο του Ελληνικού κοινοβουλίου , έχει βραβευθεί ως ο κορυφαίος αθλητής με αναπηρία και έχει τιμηθεί με μια σειρά επαίνων και βραβείων για την αθλητική του καριέρα και την ευρύτατη κοινωνική του προσφορά, μιλώντας στο protothema.gr εξέφρασε την οργή του αλλά ταυτόχρονα και τη θλίψη του για την επίθεση που δέχτηκε από τον κυβερνητικό στέλεχος. 

«Επειδή μπορεί να μην γνωρίζει την πορεία μου να βγούμε σε κάποιο τηλεοπτικό κανάλι και να δούμε ποιος είναι πραγματικά αριστερός και ποιος φασιστάκι», είπε ο Σίμος Παλτσανιτίδης στο protothema.gr και συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Βρίσκομαι στο χώρο της Αριστεράς από 16 ετών και το 2012, προσχώρησα στο ΣΥΡΙΖΑ γιατί πίστεψα κι εγώ στην ελπίδα. Η ελπίδα όμως δεν ήρθε ποτέ μετά τις αλλεπάλληλες κωλοτούμπες που έγιναν από την κυβέρνηση».

Συνεχίζοντας ο 53χρονος πρόεδρος των Ελλήνων Ολυμπιονικών με αναπηρία ζήτησε 
από τον Χριστόφορο Βερναρδάκη να διορθώσει το ατόπημά του. «Αν έχει  το θάρρος και την πυγμή να βγει και να μου ζητήσει δημόσια συγνώμη» λέει ο Σίμος Παλτσανιτίδης και στη συνέχεια μας αναφέρει τους λόγους που τον ανάγκασαν να αποχωρήσει από το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ήταν στέλεχος του από το 2012.

«Όταν είδα το "όχι" του δημοψηφίσματος να μετατρέπεται σε "ναι" ήθελα να αποχωρήσω από τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως παρέμεινα με την ελπίδα ότι θα μπορούσα από τη θέση μου να συμβάλλω στον αθλητισμό αλλά και να βοηθήσω τα άτομα με αναπηρία», αναφέρει στο protothema.gr και συνεχίζοντας προσθέτει: «Τελικά αποχώρησα την 1η Ιουλίου του 2016. Είχαν πει ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις σε συντάξεις ατόμων με αναπηρία αλλά και σε όσους δεν λαμβάνουν υψηλές συντάξεις. Το Φεβρουάριο του 2016 πήρα από το Μετοχικό Ταμείο 250 ευρώ. Την 1η Οκτωβρίου από το ίδιο ταμείο έλαβα μόλις 107 ευρώ και όπως πληροφορούμαι τον επόμενο μήνα θα πάρω λιγότερα». 

Τέλος ο πρόεδρος των Ελλήνων Ολυμπιονικών αναπήρων απευθυνόμενος στον Χριστόφορο Βερναρδάκη τον προτρέπει να είναι πιο προσεκτικός στις συμπεριφορές του. «Ανάμεσα στις μεγαλύτερες αξίες του ανθρώπου είναι ο σεβασμός. Ο υπουργός θα πρέπει να δείχνει σεβασμό όχι μόνο απέναντι σε εμένα αλλά σε κάθε πολίτη».

Δείτε την αρχική ανάρτηση του κ. Βερναρδάκη 




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης