ΚΚΕ: Αποπροσανατολίζει ο Τσίπρας μιλώντας για διαπλοκή

ΚΚΕ: Αποπροσανατολίζει ο Τσίπρας μιλώντας για διαπλοκή

Αυστηρή κριτική στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ καταγγέλλουν αποπροσανατολιστική τακτική και διχαστικό λόγο

ΚΚΕ: Αποπροσανατολίζει ο Τσίπρας μιλώντας για διαπλοκή
Σχολιάζοντας την ομλία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ τονίζει: «Τη μέρα που η κυβέρνηση ξεκινάει τη συζήτηση με τους 'θεσμούς' για το νέο χτύπημα στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ επιλέγουν να αντιπαρατεθούν γύρω από το προσφιλές τους και ταυτόχρονα αποπροσανατολιστικό ζήτημα της διαπλοκής, προκειμένου να κρύψουν την ταύτισή τους στα αντεργατικά μέτρα του 3ου μνημονίου».

Αλλά και η ΔΗΜΑΡ ασκεί δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό, κάτι που ακούγεται κάπως παράδοξο, δεδομένου ότι ο ιδρυτής και πρώην αρχηγός της παράταξης, κ. Φώτης Κουβέλης, έχει συγκλίνει ανοιχτά προς τον ΣΥΡΙΖΑ και πιθανώς προαλείφεται για υπουργός στην μετά τον επικείμενο ανασχηματισμό κυβέρνηση. Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ:


«Ο πρωθυπουργός σήμερα για άλλη μια φορά αντιπολιτεύτηκε την αντιπολίτευση. Δήλωσε ασυμβίβαστος και ταυτόχρονα ότι το μνημόνιο το επέλεξε ο ίδιος με αυτά τα μέτρα και εμπροσθοβαρές. Δήλωσε ότι 'πρέπει να μπει ένα τέλος στη αδήλωτη και μαύρη  εργασία'. Αναρωτιόμαστε σε ποιον απευθύνεται για να το κάνει. Δεν έχει καταλάβει ότι κυβερνά εδώ και είκοσι μήνες; Το πιο επικίνδυνο σημείο της ομιλίας του ήταν ο διχαστικός λόγος, χώρισε τους Έλληνες σε 'εμείς' και 'αυτοί', δήλωσε ότι 'έχουμε μπει σε φάση πολεμική'. Η χώρα όμως δεν χρειάζεται το διχασμό και την τεχνητή  πόλωση, αλλά την εθνική συνεννόηση. Μετά από όλα αυτά μοιάζει ως το πιο σύντομο ανέκδοτο το σημείο της ομιλίας του που αναφέρει ότι η πολιτική του θα αφήσει αριστερό ίχνος και προοδευτικό αποτύπωμα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης