Reuters: Αυτά τα ονόματα «παίζουν» στον ανασχηματισμό

Reuters: Αυτά τα ονόματα «παίζουν» στον ανασχηματισμό

Μένει ο Τσακαλώτος, φεύγει ο Σκουρλέτης, λέει το πρακτορείο - Πολλοί συνδέουν την απουσία του τελευταίου από τις σημερινές επαφές με την Τρόικα, με τις φήμες απομάκρυνσής του

Reuters: Αυτά τα ονόματα «παίζουν» στον ανασχηματισμό
Ο Αλέξης Τσίπρας εξετάζει τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης με στόχο την ενίσχυση της δημοτικότητάς του και την μετακίνηση υπουργών που θα μπορούσαν να αποτελέσουν εμπόδιο στην ελάφρυνση του χρέους, αναφέρει το Reuters σε δημοσίευμά του επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές.

Ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, που αντιστέκεται σε ιδιωτικοποιήσεις όπως η πώληση ποσοστού της ΔΕΗ, είναι ένας από τους υπουργούς που ίσως αντικατασταθούν, είπε μία από τις πηγές στο Reuters.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα, εκείνοι που συνδέουν την σημερινή απουσία του κ. Σκουρλέτη από τις επαφές με την Τρόικα, στην επικείμενη αντικατάστασή του στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Επισήμως, πάντως, ελέχθη ότι ο υπουργός αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

Κλείσιμο
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα διατηρήσει τη θέση του υπουργού Οικονομικών, δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο πρωθυπουργός θέλει γρήγορη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης ώστε να εξασφαλίσει αναδιάρθρωση του χρέους και ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Μία τέτοια εξέλιξη ίσως έπειθε τους πολίτες ότι οι θυσίες τους αποφέρουν καρπούς.

"Αν (ο Τσίπρας) πρέπει να φτιάξει μια αρεστή κυβέρνηση, για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, τότε ένας ανασχηματισμός θα έλυνε τα σημεία τριβής", είπε μία από τις πηγές, προσθέτοντας ότι θα μπορούσε να γίνει σύντομα ίσως και μέσα στο μήνα.

Άλλος αξιωματούχος είπε πως ο Τσίπρας εξετάζει αυτήν την κίνηση εδώ και καιρό χωρίς όμως να έχει πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις ακόμα. 

Ο ανασχηματισμός θα επηρεάσει την δομή των υπουργείων, είπε τρίτη κυβερνητική πηγή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης