Τα κρίσιμα τετ-α-τετ του Τσίπρα με Ολάντ, Μέρκελ, Γιούνκερ και Σουλτς ξεκινούν

Εντατικές επαφές με Ευρωπαίους ηγέτες για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα έχει ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες

Τα κρίσιμα τετ-α-τετ του Τσίπρα με Ολάντ, Μέρκελ, Γιούνκερ και Σουλτς ξεκινούν
Για τις Βρυξέλλες αναχώρησε χθες, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός ο οποίος στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, σήμερα, Πέμπτη, και αύριο, Παρασκευή, αναμένεται να συναντηθεί, με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ
, τη Γερμανίδα καγκελάριο
Άνγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,
Ζαν Κλοντ Γιούνκερ
Κλείσιμο
και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,
Μάρτιν Σουλτς. 

Ειδικότερα, σήμερα, Πέμπτη, ο πρωθυπουργός -σε ώρες που αναμένεται να καθοριστούν- θα συναντηθεί με τους κ.κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Φρανσουά Ολάντ και Μάρτιν Σουλτς.

Στις 16:00, ο κ. Τσίπρας θα προσέλθει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί «Ανταλλαγή απόψεων των Ηγετών με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μ. Σουλτς». Ακολουθεί, στις 17:30, η καθιερωμένη οικογενειακή φωτογραφία και στις 17:45 θα συνέλθει η πρώτη συνεδρία εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Στις 20:00 θα δοθεί δείπνο εργασίας.

Αύριο, Παρασκευή, ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 9:15, στις 9:30 θα έχει διμερή συνάντηση με την καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, ενώ η δεύτερη συνεδρία των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα συνέλθει στις 10:00.

Στις επαφές του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να κυριαρχήσουν θέματα σχετικά με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Οι τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό, καθώς και η ανάγκη επίτευξης ομοφωνίας σε ό,τι αφορά τα ζητήματα μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ, θα αποτελέσουν το πρώτο θέμα της Συνόδου Κορυφής.

Μιλώντας στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι το κλείσιμο της αξιολόγησης και η έναρξη της συζήτησης για το χρέος και την ποσοτική χαλάρωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης