Βενιζέλος για άδειες: «Ό,τι και να κάνει ο κ. Τσίπρας θα κριθεί δικαστικά»

Βενιζέλος για άδειες: «Ό,τι και να κάνει ο κ. Τσίπρας θα κριθεί δικαστικά»

«Η ψήφος του ελληνικού λαού μπορεί να κάνει τον Τσίπρα πρωθυπουργό αλλά αρμόδιο και γνώστη του Συντάγματος δεν μπορεί να τον κάνει» επισήμανε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Βενιζέλος για άδειες: «Ό,τι και να κάνει ο κ. Τσίπρας θα κριθεί δικαστικά»
«Προσπαθούν να προκαταλάβουν την απόφαση του ΣΤΕ» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Ευάγγελος Βενιζέλος και προσέθεσε πως οι αντισυνταγματικότητες του νόμου Παππά είναι κραυγαλέες. «Με την τροπολογία και την απόσυρσή της προσέβαλαν το ΣτΕ γιατί όλα αυτά συμβαίνουν ενώ διεξάγεται η διάσκεψη ενώ κακώς έχουν αφαιρεθεί από το ΕΣΡ οι αρμοδιότητες» προσέθεσε ο κ. Βενιζέλος. 

«Ό,τι και να κάνει ο κ. Τσίπρας θα κριθεί δικαστικά» η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, συνέχισε «η ψήφος του ελληνικού λαού μπορεί να κάνει τον Τσίπρα πρωθυπουργό αλλά αρμόδιο και γνώστη του Συντάγματος δεν μπορεί να τον κάνει». 

Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι «δεν θεραπεύεται συνταγματικά ο περιορισμός των αδειών σε 4» και προειδοποίησε την κυβέρνηση: «Αν νομίζουν ότι κερδίζουν εκλογές φιμώνοντας την πολυφωνία, κάνουν λάθος». .«Μπορούσαν να διαθέσουν 8 άδειες με λογικό τίμημα και διαφάνεια» είπε χαρακτηριστικά και προέβλεψε ότι θα υπάρξει «πολιτικό αδιέξοδο αν εφαρμόσουν όσα λένε» .  
 
«Νιώθουν πανίσχυροι σε θέσεις εξουσίας και δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Τελικά δουλεύονται μεταξύ τους» υπογράμμισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και έκανε λόγο για «τριτοκοσμικά στοιχεία που από αδράνεια παραμένουν στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, αναπαράγουν τις πιο αρνητικές όψεις του παλαιού πολιτικού μοντέλου».
 
Χαρακτήρισε ατυχή τη δήλωση του προέδρου του ΣτΕ λέγοντας πως «ο δικαστής έχει υποχρέωση να κινείται κατά του ρεύματος της κοινής γνώμης. Θα είχε τη μορφή κοινωνικής αυτοδικίας έτσι». Ενώ για το θέμα της παράτασης της θητείας των ανωτάτων δικαστικών κατά παράβαση του Συντάγματος, δήλωσε: «Έληξε αυτό το θέμα, ήταν μια τόσο κραυγαλέα παράβαση του Συντάγματος και κακώς άνοιξε αυτή η συζήτηση. Θα περίμενα από τον υπουργό Δικαιοσύνης να κάνει μια ρητή δήλωση και όχι μια δήλωση που να μην κλείνει το θέμα».
Κλείσιμο
 
 Μιλώντας στον Alpha 9.89 ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «επικοινωνιακή απάτη» τα όσα λέει ο κος Τσίπρας για το χρέος γιατί, όπως είπε, κάποια πράγματα είχαν προ-συμφωνηθεί (για ελάφρυνση του χρέους, πριν έρθει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ). Τον κατηγόρησε, επίσης, ότι λέει ψέματα και έχει υπογράψει για συνθήκες 4ουμνημονίου.
 
«Το πρόβλημα της χώρας είναι οι τράπεζες, η υπερφορολόγηση, εν ψυχρώ συζητούσαν για έξοδο από το ευρώ» κατέληξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης