Μονομαχία κυβέρνησης- αντιπολίτευσης στα... hot-spot των πλειστηριασμών

Μονομαχία κυβέρνησης- αντιπολίτευσης στα... hot-spot των πλειστηριασμών

Μαξίμου: Δώσαμε λύση - ΝΔ: Υποκρισία για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ: Με την υπογραφή της κυβέρνησης απελευθερώνονται από 31/12/17 οι πλειστηριασμοί

Μονομαχία κυβέρνησης- αντιπολίτευσης στα... hot-spot των πλειστηριασμών

Οι σκληρές εικόνες από τα... hot-spot των πλειστηριασμών έφεραν για μία ακόμη φορά την κυβέρνηση αντιμέτωπη με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, που φρόντισαν να της υπενθυμίσουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Με το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ να ξεκινά σήμερα τις εργασίες του, το Μέγαρο Μαξίμου προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες σε σειρά διαρροών και ανακοινώσεων τόσο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, όσο και για ρυθμίσεις ιδιωτικών χρεών.  


Το κυβερνητικό σχέδιο έχει ως πιλότο τα όρια προστασία της πρώτης κατοικίας που ισχύουν σήμερα για τα χρέη προ τις τράπεζες:


Δηλαδή, για ακίνητα αντικειμενικής αξίας έως 180.000 ευρώ για άγαμους και έγγαμους, όριο που προσαυξάνεται κατά 20.000 ευρώ για κάθε παιδί έως και το τρίτο.

Κλείσιμο


Επίσης ισχύει και εισοδηματικό όριο το οποίο εντάσσει στο καθεστώς προστασίας άγαμους με εισόδημα έως 13.900 ευρώ και έγγαμους με εισόδημα έως 23.600 ευρώ με προσαύξηση 5.700 ευρώ για όσους έχουν ως τρία παιδιά.

«Το θράσος και ο κατήφορος της Κυβέρνησης δεν έχει τέλος» επισήμανε η ΝΔ, αναφέροντας και την παλαιότερη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα... κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! «Τα ψέματα που είπαν και συνεχίζουν να λένε δεν τους σώζουν από την οργή των πολιτών» κατέληξε στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματική αντιπολίτευσης.

Στελέχη της ΝΔ έκαναν μία ακόμη επισήμανση: «Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης έγιναν μία μέρα πριν από το 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ». «Το υπόσχεται σήμερα, για να το ξεχάσει τη Δευτέρα» έλεγαν χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού είχε καταλογίσει πανικό στη ΝΔ, η οποία «πηγάζει από την απόφαση της κυβέρνησης να επεκτείνει την προστασία της πρώτης κατοικίας και στα επιχειρηματικά δάνεια, με δεδομένο ότι η πρώτη κατοικία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών έως 280.000 ευρώ προστατεύεται ήδη σε συντριπτικό ποσοστό από το Δεκέμβριο του 2015».

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη 

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να θεωρεί ότι μπορεί να εξαπατά τους πολίτες» δήλωσε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και προσέθεσε: «Με υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου όλοι οι πλειστηριασμοί Α΄ κατοικίας για τους δανειολήπτες των Τραπεζών «απελευθερώνονται» μετά τις 31/12/2017»!

«Άρα σε λίγους μήνες η Α’ κατοικία των πολιτών που πλήττει η κρίση θα μπορεί να περάσει -με την κυβερνητική βούλα- στα χέρια των κορακιών και των ξένων funds. Αυτή είναι η πραγματικότητα» επισήμανε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης