Βίτσας: Όλοι όσοι φτάνουν στην Ελλάδα από την Τουρκία ζητούν πολιτικό άσυλο

Βίτσας: Όλοι όσοι φτάνουν στην Ελλάδα από την Τουρκία ζητούν πολιτικό άσυλο

Υποστήριξε ότι είναι «αδύνατον να γίνει η Ελλάδα αποθήκη ψυχών» - Χρειάζεται εγρήγορση και όχι ανησυχία για την τουρκική προκλητικότητα

Βίτσας: Όλοι όσοι φτάνουν στην Ελλάδα από την Τουρκία ζητούν πολιτικό άσυλο
Στην αποκάλυψη ότι όλοι όσοι φτάνουν στα ελληνικά παράλια από την Τουρκία υποβάλουν αίτηση ασύλου καθώς «το ποσοστό φτάνει πλέον το 100%» προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας και επικεφαλής του συντονιστικού της κυβέρνησης Δημήτρης Βίτσας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ωστόσο υποστήριξε ότι «είναι αδύνατον να γίνει αποθήκη ψυχών» η Ελλάδα.

Παράλληλα τόνισε ότι «μας ενδιαφέρει η επιτάχυνση των διαδικασιών εξέτασης των αιτήσεων και σε δεύτερο βαθμό ώστε να υπάρχει μετακίνηση ανθρώπων σε δομές της Βόρειας Ελλάδας που υπάρχουν κενές θέσεις και η μετεγκατάστασή τους στις χώρες της Ευρώπης».

Σύμφωνα με τον κ. Βίτσα το πρόβλημα με το
Κλείσιμο
προσφυγικό «λύνεται μόνο αν σταματήσει ο πόλεμος».

Όσον αφορά την ανάγκη αποσυφμόρησης των νησιών ο κ. Βίτσας είπε ότι μετά την τελευταία συνάντηση προέκυψαν για τη Λέσβο μέτρα προαναγγέλλοντας ότι την Τρίτη θα υπάρξει ανάλογη σύσκεψη για τη Σάμο.

Σε τρια επίπεδα πρέπει να επικεντρωθούμε για το θέμα αυτό, είπε ο κ. Βίτσας:

- Τα ανήλικα και ασυνόδευτα παιδιά που πρέπει να μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα
- Να προχωρήσουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες για όσους δεν έχουν προσφυγικό προφίλ
- Όσοι έχουν παραβατική συμπεριφορά είτε είναι αλλοδαποί είτε έλληνες υπάρχει ο νόμος. Εδώ δεν μπορεί να υπάρξει η έννοια της αλληλεγγύης ως κατάσταση.

Μιλώντας, τέλος, για την ένταση από την πλευρά της Τουρκίας και με την παρουσία τουρκικών υποβρυχίων στο Αιγαίο ο κ. Βίτσας σημείωσε ότι «η Τουρκία στο πλαίσιο ασκήσεων έχει δεσμεύσει περιοχές κίνησης πέραν των δικαιωμάτων της.Το ΥΠΕΞ και το ΥΠΕΘΑ με τρόπο διπλωματικό έχουμε κάνει τις ανάλογες παραστάσεις. Είναι απαράδεκτη λογική, δεν δεχόμαστε τέτοιου είδους δεσμεύσεις» ενώ σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης είπε ότι «χρειάζεται εγρήγορση και όχι ανησυχία».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης