Λοβέρδος: Να καταθέσει ξανά στην εξεταστική ο Κοντομηνάς

Λοβέρδος: Να καταθέσει ξανά στην εξεταστική ο Κοντομηνάς

Με αφορμή τις πρόσφατες καταγγελίες του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Λοβέρδος: Να καταθέσει ξανά στην εξεταστική ο Κοντομηνάς
Νέα κλήση στον κ. Δημήτρη Κοντομηνά προκειμένου να καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή πρότεινε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος με αφορμή τις πρόσφατες καταγγελίες του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της επιτροπής Σωκράτης Φάμελλος σχολίασε πως από την ημέρα της κατάθεσης του κ. Κοντομηνά εως σήμερα δεν έχουν αναδειχθεί νέα στοιχεία για τον δανεισμό της επιχείρησής που να αφορούν το έργο της εξεταστικής, ωστόσο δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε ψηφοφορία προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα υπάρξει νέα ακρόαση του επιχειρηματία. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κοντομηνάς ειπε ότι ένας εκ των αρχικών υπερθεματιστών – υπονοώντας τον κ. Ι. Καλογρίτσα – του πρότεινε την μεταβίβαση του 51% του καναλιού και «τέσσερις  εκπομπές την εβδομάδα πολιτικές για να βλεπει κι ο κόσμος να ακούει τι γίνεται με την κυβέρνηση, τι καλά που πάμε». Σε άλλο σημείο δε είπε για τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά:  «δεν θα κλείσει ο Alpha κ. Παππά που ήσουνα στην Αμερική και "έφτιαξες και σενάρια ότι σε παρακολουθούσαμε εμείς"…  Ο κ. Παππάς θέλει να βάλει μαύρο στα κανάλια. Αλλά δεν θα τον αφήσουμε εμείς. Δεν μπορεί να βάλει μαύρο στα κανάλια. Αυτός "σκοτώθηκε" τόσο καιρό για την ΕΡΤ. Είναι δυνατόν αυτός που άνοιξε τρία κανάλια, να κλείσει άλλα τρία;».

Κλείσιμο
Για τις συγκεκριμένες καταγγελίες ο κ. Λοβέρδος πρότεινε κατά την σημερινή συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής «να ξαναέρθει ο κ.Κοντομηνάς.  Έχουμε ένα κανάλι που κλείνει αν και δεν το επιθυμεί και τον ιδιοκτήτη του να καταγγέλλει  ότι απεσταλμένος του κ. Παππά του πρότεινε συναλλαγή».

«Να έρθει μαζί με την Μενεγάκη και τη Σπυροπούλου» σχολίασε ειρωνικά ο κ. Νίκος Νικολόπουλος με τον κ. Λοβέρδο να του ανταπαντά « καλό το χιούμορ αρκεί να μην παίζεις με αυτό γιατί γυρνά εναντίον σου».

Ο κ. Φάμελλος σχολίασε πως «Ο κ. Κοντομηνάς ήρθε στην επιτροπή και από την στιγμή που ήρθε και μετά δεν πήρε δάνειο και άρα δεν έχει σχέση με το αντικείμενο της επιτροπής. Αν έχει αποκρύψει ο ίδιος στοιχεία δεν αφορά την επιτροπή». Εξήγησε δε ότι «Ο κ. Παππάς θα κληθεί στην Θεσμών. Ας μην μπλέκουμε τις αρμοδιότητες. Η Επιτροπή δεν εξασφαλίζει την πιστότητα  των στοιχείων με όρους πρωινής εκπομπής . Αν έχει προκύψει κάτι οι εισαγγελικές αρχές είναι γνωστές και όποιος τιμά τον λόγο και την υπογραφή του να πάει άμεσα στις εισαγγελικές αρχές».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης