Τα παίρνει πίσω ο Τσακαλώτος: Δεν αμφισβητεί την πορεία της χώρας μέσα στο ευρώ

Τα παίρνει πίσω ο Τσακαλώτος: Δεν αμφισβητεί την πορεία της χώρας μέσα στο ευρώ

Να μετριάσει τις εντυπώσεις από όσα είπε νωρίτερα σήμερα στη Βουλή ο υπουργός, επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών που σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι δεν υπονόησε ότι τίθεται ζήτημα για τη θέση της χώρας στην ευρωζώνη

Τα παίρνει πίσω ο Τσακαλώτος: Δεν αμφισβητεί την πορεία της χώρας μέσα στο ευρώ
Σε πλήρη αναδίπλωση προχώρησε πριν από λίγο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος
, μετά το θόρυβο που προκάλεσαν οι σημερινές του τοποθετήσεις στη Βουλή, σύμφωνα με τις οποίες «πρέπει να συζητήσουμε αν η Ελλάδα μπορεί να επιζήσει σε τέτοια ευρωζώνη». Μέσω  ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζεται ότι ο υπουργός δεν υπονόησε ότι τίθεται θέμα για τη θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη.  


Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο κ. Τσακαλώτος «ποτέ δεν προβληματίστηκε για το "εάν η Ελλάδα μπορεί να επιζήσει σε αυτή την ευρωζώνη". Αυτό που θέτει, και έθετε ήδη από την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην αξιωματική αντιπολίτευση, είναι να υπάρξει συζήτηση για την αρχιτεκτονική της ευρωζώνης - δεν αμφισβητεί, δηλαδή, την πορεία της χώρας μέσα στο ευρώ. Το ζήτημα της αρχιτεκτονικής της ευρωζώνης, άλλωστε, το θέτει και στις διεθνείς παρεμβάσεις του».
Κλείσιμο


Σημειώνεται, ότι νωρίτερα σήμερα,  ο κ. Τσακαλώτος μιλώντας στην υποεπιτροπή της Βουλής για την αντιμετώπιση του
χρέους πρότεινε στα κόμματα να υπάρξει κοινοβουλευτικός διάλογος για το μέλλον της ευρωζώνης και τις προοπτικές παραμονής της χώρας μας σε αυτή.

Η τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών είχε ως εξής: «Η Ευρώπη έχει βαθύ πρόβλημα και αυτό το κοινοβούλιο δεν το συζητά» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών για να υπενθυμίσει ότι και την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην αξιωματική αντιπολίτευση πρότεινε στα κόμματα να συζητήσουν το συγκεκριμένο ζήτημα.

Απευθυνόμενος δε, στην ΝΔ και την Δημοκρατική Συμπαράταξη ο κ. Τσακαλώτος είπε «οι απόψεις σας για το πού πάει η Ευρωζώνη και πώς μπορεί να βελτιωθεί, αν μπορεί η Ελλάδα να επιζήσει σε τέτοια ευρωζώνη και αν δεν μπορεί, τί χρειάζεται να γίνει, δεν έχουν ακουστεί ούτε από εσάς ούτε από τον κ. Στουρνάρα. Νομίζω όμως ότι ήρθε ο καιρός να γίνει αυτή η συζήτηση».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης