Σπίρτζης για Καλογρίτσα: Δεν θα απολογηθώ για καμία προσωπική σχέση

Σπίρτζης για Καλογρίτσα: Δεν θα απολογηθώ για καμία προσωπική σχέση

«Θα πάω εγώ στον εισαγγελέα τον φάκελλο» είπε ο υπουργός κατηγορώντας τους βουλευτές Βασίλη Κεγκέρογλου, Κωστή Χατζηδάκη και τα κανάλια Σκάι και Alpha

Σπίρτζης για Καλογρίτσα: Δεν θα απολογηθώ για καμία προσωπική σχέση
Για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και την υπόθεση Καλογρίτσα ρωτήθηκε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1.

«Έχουμε τελειώσει την Καλογριτσειάδα», είπε χλευαστικά ο κ. Σπίρτζης με προφανή ειρωνική διάθεση για όσους τον επικρίνουν το τελευταίο διάστημα.

«Διασφαλίσαμε έναν καθαρό διαγωνισμό, διαφανέστατο, ισότιμο για όλους» είπε ο υπουργός Υποδομών αναφερόμενος στην αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.

Κλείσιμο
«Δεν θα απολογηθώ για καμία προσωπική σχέση. Για καμία» απάντησε κοφτά ο Χρήστος Σπίρτζης όταν ρωτήθηκε για τη σχέση του με την οικογένεια Καλογρίτσα.

«Θα πάω εγώ στον εισαγγελέα τον φάκελλο» συνέχισε ο υπουργός Υποδομών επιχειρηματολογώντας ότι όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα για δημόσια έργα στα οποία έχει συμμετοχή ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας δεν ισχύουν. Επέκρινε μάλιστα τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου, τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη και τους τηλεοπτικούς σταθμούς Σκάι και Alpha. Ο κ. Σπίρτζης υπεραμύνθηκε των θεσμών που υπερασπίζονται τα συμφέροντα του Δημοσίου,όπως το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ειδικά για τον οδικό άξονα «Πάτρα-Πύργος» αναρωτήθηκε: «Ανατέθηκαν αυτά τα έργα στον κ. Καλογρίτσα μέχρι σήμερα που μιλάμε; Όχι».

Ο Χρήστος Σπίρτζης ρωτήθηκε και για το θέμα της Τράπεζας Αττικής σε σχέση με τις κατηγορίες ότι το ταμείο των μηχανικών ΤΣΜΕΔΕ έχει χάσει σχεδό το 80% των κεφαλαίων που έδωσε για τη δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση της Attica Bank. «Το ΤΣΜΕΔΕ εισηγήθηκε στο ΕΤΑΑ και τοΔΣ του ΕΤΑΑ πήρε την απόφαση» τόνισε ο υπουργός Υποδομών αφήνοντας αιχμές για το κατά πόσο η δεύτερη ανακεφαιολοποίηση της Αττικής που αξίωσε η Τράπεζα της Ελλάδος ήταν αναγκαία.

Για τα δάνεια που έχει λάβει ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας από την Τράπεζα Αττικής τόνισε ο κ. Σπίρτζης: «Εξυπηρετείται το δάνειο του κ. Καλογρίτσα και έχει εγγυήσεις».

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «άλλα δάνεια δεν εξυπηρετούνται: του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης