Επιστολή Ομπάμα σε Αναστασιάδη: Συγχαρητήρια για την πρόοδο στο Κυπριακό

Επιστολή Ομπάμα σε Αναστασιάδη: Συγχαρητήρια για την πρόοδο στο Κυπριακό

«Θα ήθελα να επιδοκιμάσω τη σημαντική πρόοδο που γίνεται προς την επίτευξη μιας δίκαιης και διαρκούς λύσης για επανένωση της νήσου σε διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία», ανέφερε μεταξύ άλλων η επιστολή του προέδρου των ΗΠΑ

Επιστολή Ομπάμα σε Αναστασιάδη: Συγχαρητήρια για την πρόοδο στο Κυπριακό
Συγχαρητήρια επιστολή στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα με την ευκαιρία της αυριανής 56ης επετείου της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην επιστολή του ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρει ότι: «
εκ μέρους του λαού των ΗΠΑ εκφράζω τα εγκάρδια συγχαρητήριά μου σε εσάς και στο λαό της Κυπριακής Δημοκρατίας για την 56η επέτειο της Ανεξαρτησίας της χώρας σας.

Εκτιμούμε την εταιρική μας σχέση με την Κυπριακή Δημοκρατία για την ενίσχυση της οποίας εργαστήκαμε τα τελευταία χρόνια. Μαζί έχουμε διευρύνει τις προσπάθειες μας για να προωθήσουμε τη σταθερότητα και να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία στην περιοχή. Έχουμε δημιουργήσει μεγαλύτερες ευκαιρίες για την περιφερειακή οικονομική ολοκλήρωση και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί σας για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών μας σχέσεων στους τομείς της ασφάλειας, του εμπορίου και των επενδύσεων.

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να επιδοκιμάσω τη σημαντική πρόοδο που γίνεται προς την επίτευξη μιας δίκαιης και διαρκούς λύσης για επανένωση της νήσου σε διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Μια λύση που θα δημιουργήσει μεγάλες προοπτικές για περιφερειακή συνεργασία και θα προσφέρει σε όλους τους Κύπριους ένα λαμπρότερο μέλλον. Παραμένουμε βαθιά δεσμευμένοι για τη στήριξη των προσπαθειών σας και πιστεύουμε ότι μια λύση είναι εφικτή. Παρακαλώ δεχθείτε τα πιο ειλικρινή συγχαρητήρια προς το λαό της Κύπρου
».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης