Μίλτος Κύρκος: Η ΕΕ να έχει πάντα ανοιχτή την πόρτα στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας

Μίλτος Κύρκος: Η ΕΕ να έχει πάντα ανοιχτή την πόρτα στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας

«Το παράδειγμα του προσφυγικού δείχνει πως πέρα από οποιαδήποτε ρητορεία, οι ανάγκες καθορίζουν τελικά τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»

Μίλτος Κύρκος: Η ΕΕ να έχει πάντα ανοιχτή την πόρτα στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας
Την απερίφραστη καταδίκη του πραξικοπήματος από την πλευρά της ΕΕ και την κομβική σημασία της συμφωνίας για το προσφυγικό, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Τουρκία, επισήμανε ο Μίλτος Κύρκος σε σειρά συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν στην  Άγκυρα.

Ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού και αντιπρόεδρος της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας ΕΕ-Τουρκίας συνομίλησε με αξιωματούχους της τουρκικής κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ως μέλος αντιπροσωπείας της  Συνέλευσης των Περιφερειών της Ευρώπης (AER).

Ο κ. Κύρκος δήλωσε: «Το παράδειγμα του προσφυγικού δείχνει πως πέρα από οποιαδήποτε ρητορεία, οι ανάγκες καθορίζουν τελικά τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας και πρέπει πάντα να αναζητούμε πεισματικά τα σημεία συμπτώσεων και κοινών δράσεων. Όσον αφορά τους πραξικοπηματίες, η εντός του κράτους δικαίου αντιμετώπισή τους, έχει ως στόχο την ενδυνάμωση της δημοκρατίας. Η επιστροφή το γρηγορότερο στην ομαλότητα, αφού η δικαιοσύνη αποφανθεί για τους ενόχους και το εύρος του παρακράτους Γκιουλέν, θα πρέπει να ακολουθηθεί από γενναίες κινήσεις σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα της γείτονος, όπως η ειρηνευτική διαδικασία στο Κουρδικό και φυσικά η εύρεση βιώσιμης και δίκαιης λύσης στο Κυπριακό».

«Από τη μεριά της» συνέχισε, «η ΕΕ πρέπει πάντα να έχει ανοιχτή την πόρτα στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας με σεβασμό του ευρωπαϊκού κεκτημένου.  Μόνο έτσι θα δυναμώσουν και οι φιλοευρωπαϊκές φωνές που μάχονται ενάντια στον αυξανόμενο αυταρχισμό και φανατισμό».

Συναντήσεις, σημειωτέον, πραγματοποιήθηκαν με την ηγεσία του υπουργείου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, τον δήμαρχο της Άγκυρας, τον αντιπρόεδρο διεθνών υποθέσεων του κυβερνώντος κόμματος, τον αντιπρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης, καθώς και με μέλη της ηγεσίας του κόμματος της μείζονος αντιπολίτευσης.
Κλείσιμο




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης