Βαριές καταγγελίες από Άδωνι για κατασπατάληση εκατομμυρίων στην ψυχική υγεία

Βαριές καταγγελίες από Άδωνι για κατασπατάληση εκατομμυρίων στην ψυχική υγεία

«Οι χρηματοδοτήσεις έγιναν με τον δικό σας μηχανισμό», απάντησε ο υπουργός Υγείας

Βαριές καταγγελίες από Άδωνι για κατασπατάληση εκατομμυρίων στην ψυχική υγεία
«Στην ψυχική υγεία χρεώνανε μέχρι και κομμωτήρια και η Επιτροπή διέκοψε τη χρηματοδότηση», ανέφερε στην ερώτησή του για την ψυχική υγεία ο Άδωνις Γεωργιάδης
και εγκάλεσε την κυβέρνηση γιατί ακύρωσε τη συμφωνία που είχε πετύχει η ΝΔ και με την οποία είχε επιλυθεί η διαμάχη με τις Βρυξέλλες. 

Και πέρασε στην επίθεση καταθέτοντας στοιχεία για αυξημένες χρηματοδοτήσεις σε εταιρείες ψυχικής υγείας όπου εμπλέκονται στελέχη του
ΣΥΡΙΖΑ:
Κλείσιμο

1.Εταιρεία προαγωγής ψυχικής υγείας Ηπείρου, στην οποία είναι μέλος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς: 1 εκατ. ευρώ αυξημένη χρηματοδότηση με τον ίδιο αριθμό σθενών. 
2. Εταιρεία Δίοδος στην οποία συμμετέχει η κυρία Λύτρα, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και του γραφείου του κ. Ξανθού, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη: 1 εκατ. ευρώ αυξημένη χρηματοδότηση.
3. Εταιρεία με μέλος της τον κ. Θεοδωρουλάκη, συνεργάτη του υφυπουργού Εργασίας Αναστάσιου Πετρόπουλου: 1 εκατ. ευρώ αυξημένη χρηματοδότηση. 

Και έχω άλλες 15 περιπτώσεις, σημείωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Εν τω μεταξύ πολιτική χυδαιότητα και αθλιότητα καταλόγισε στον Άδωνι Γεωργιάδη ο Ανδρέας Ξανθός.

«Οι χρηματοδοτήσεις έγιναν με τον δικό σας μηχανισμό», υποστήριξε. «Δεν θα καταφέρετε πλήγμα στο ηθικό πλεονέκτημα αυτής της παράταξης. Όσοι ενέχονται σε σκάνδαλα θα ελεγχθούν», κατέληξε ο κ. Ξανθός. 

«Μου κάνει εντύπωση πώς κάθε φορά που κάποιος σας κάνει κριτική για οικονομικά θέματα τον κατηγορείτε για λαϊκισμό», επισήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης, κάνοντας αναφορά και στις αποκαλύψεις του «Πρώτου Θέματος» για την κατάσταση στον χώρο της ψυχικής υγείας. «Δεν μου απαντήσατε γιατί δώσατε από 1 εκατ. ευρώ παραπάνω χωρίς να αλλάξει ο αριθμός των ασθενών», επέμεινε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και επισήμανε ότι στο παρελθόν συμμετείχε στις αποφάσεις χρηματοδότησης και ο σημερινός διευθυντής του γραφείου υπουργού, Πάνος Παπαδόπουλος. 

Επιπλέον, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως καθυστέρησε να εκδώσει αποφάσεις για την επιτελική δομή του ΕΣΠΑ με κίνδυνο σειρά χρηματοδοτήσεων να βρίσκονται στον αέρα. 

Και επανέφερε το ερώτημα: «Γιατί δώσατε παραπάνω λεφτά σε όσες εταιρείες ψυχικής υγείας εμπλέκονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ;».

«Η απόφαση για την επιτελική δομή έχει εκδοθεί», απάντησε ο υπουργός Υγείας. «Ο φίλος σας ο Παύλος Θεοδωράκης που σας γράφει τις ομιλίες και δίνει τα θέματα στο ΘΕΜΑ, είμαστε περήφανοι που ήταν ο πρώτος που αντικαταστήσαμε από το παλιό σύστημα» παραδέχθηκε στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας, επιμένοντας να ασκεί κριτική στο παρελθόν. 

«Για τα περιβόητα λεφτά, μοιράστηκε ακριβώς το ίδιο ποσό με τις ίδιες αναλογίες», επέμεινε με τη σειρά του ο κ. Ξανθός. «Δεν ισχύει αυτό που λέτε, κάποιος μαγειρεύει τα στοιχεία που σας δίνει», προσέθεσε. 

Σε ό,τι αφορά στην εμπλοκή διευθυντή του μίλησε για αθλιότητες. 

Στο σημείο αυτό ενεπλάκη και ο κ. Παύλος Πολάκης«Τελείωσε το θέμα, το σόου το έκανες», είπε απευθυνόμενος στον Άδωνι Γεωργιάδη. 

«Στελέχη σας είναι στη φυλακή», τελείωσε την τοποθέτησή του ο υπουργός Υγείας. 

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας απάντησε και σε μία σειρά ακόμη ερωτήσεων βουλευτών της αντιπολίτευσης

Για τα κέντρα αποκατάστασης


Πολάκης: Αν δεν είχαμε προσλάβει 1200 επικουρικούς γιατρούς θα είχε διαλυθεί το σύμπαν. Χτίσανε δομές με πανάκριβο εξοπλισμό για να πάρουν μίζες και μετά τα εγκατέλειψαν. Στο τρίτο κύμα πρόσληψης θα αντιμετωπίσουμε και το θέμα της στελέχωσης των κέντρων φυσικής- ιατρικής αποκατάστασης. Θα εκδοθεί διευκρινιστική εγκύκλιος για την κάλυψη των ανασφάλιστων. 

Για το τελευταίο θέμα επέρριψε τις ευθύνες στους... υπαλλήλους, που ήταν συνηθισμένοι να κόβουν και για το λόγο αυτό με ευθυνοφοβία ορισμένοι λένε στους ανασφάλιστους ότι δεν καλύπτονται.

Για τη στελέχωση του νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

Πολάκης: Αυξήσαμε την κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των μισθολογικών αναγκών, αλλά τα ΜΜΕ δεν είπαν τίποτα. Το Παπαγεωργίου δεν έχει πια χρέη σε προμηθευτές. Όταν χρωστούσε όλοι μας έκραζαν. Τώρα που δόθηκαν 67 εκ. ευρώ δεν το λέει κανένας. Το πέπλο του κόστους και της καταστροφής αν ανοίξει καμιά μύτη σε κανένα βουνό και δεν υπάρχει δίπλα ασθενοφόρο θα το κάνουν πρώτο θέμα. 

Σαρίδης (Ένωση Κεντρώων): Δεν απαντήσατε στην ερώτηση για το αν είναι υποστελεχωμένο το Παπαγεωργίου...  

Για την ψυχική υγεία

Ξανθός: Έχετε ενδώσει στην ελαφρότητα και τη γοητεία του λαϊκισμού (απευθυνόμενος στον βουλευτή του Ποταμιού, Κώστα Μπαργιώτα). Θα γίνουν 300 προσλήψεις. Έχουμε στρατηγικό σχέδιο, επεξεργαζόμαστε το business plan με στόχο την αποϊδρυματοποίηση. 










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης