Γεννηματά: Έπεσε μαύρο στο ΣΥΡΙΖΑ Channel γιατί αποκαλύφθηκαν όλα

Γεννηματά: Έπεσε μαύρο στο ΣΥΡΙΖΑ Channel γιατί αποκαλύφθηκαν όλα

Δώσατε μάχη για την Τράπεζα Αττικής με στόχο να χρηματοδοτήσετε τον δικό σας εργολάβο - Στη συζήτηση για την διαπλοκή θα είστε ο κατηγορούμενος

Γεννηματά: Έπεσε μαύρο στο ΣΥΡΙΖΑ Channel γιατί αποκαλύφθηκαν όλα
«Μας πουλάτε νομιμότητα για τις παρατυπίες της δικής σας κυβέρνησης; Ο κόσμος το έχει τούμπανο και εσείς κρυφό καμάρι», τόνισε η Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενη στην υπόθεση Καλογρίτσα και τη γραμμή άμυνας τους Αλέξη Τσίπρα. «Έπεσε μαύρο στο ΣΥΡΙΖΑ TV γιατί αποκαλύφθηκαν όλα» είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: Δώσατε μάχη για την Τράπεζα Αττικής με στόχο να χρηματοδοτήσετε τον δικό σας εργολάβο και να ελέγξετε την ενημέρωση». 

«Ο διαγωνισμός είναι διάτρητος. Είναι  ώρα του εισαγγελέα» επανέλαβε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

Η ομιλία της Φ. Γεννηματά
Κλείσιμο
 

Στο σημείο αυτό διεύρυνε το μέτωπο τη επίθεσης, βάζοντας στο στόχαστρό της και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Χαρακτήρισε έγκλημα το γεγονός πως παραδόθηκε η δημόσια περιουσία για 99 χρόνια και επισήμανε ότι εκτός από τον πρωθυπουργό που προχωρά κρυπτόμενος, κάνει το ίδιο και ο κ. Μητσοτάκης γιατί όσα ψηφίστηκαν ανήκουν στον σκληρό πυρήνα της ιδεολογίας της Δεξιάς. 

Η ζημιά στην Παιδεία είναι ανυπολόγιστη. Ισοπεδώσατε το δημόσιο σχολείο και αμφισβητείτε το μοντέλο αναδιανομής της γνώσης, επιβαρύνοντας τα νοικοκυριά, τόνισε για το θέμα της ημερήσιας διάταξης. «Για τον κ. Τσίπρα η αριστεία είναι ρετσινιά, για τον κ. Μητσοτάκη μέσο αναπαραγωγής της ελίτ, για εμάς είναι προτεραιότητα για να δώσουμε ίσες ευκαιρίες» σημείωσε. «Η Παιδεία στο κρεβάτι του Προκούστη» τόνισε. 

Φέρατε ξανά τους αιώνιους φοιτητές και τους μπαχαλάκηδες και κατά τα άλλα ενδιαφέρεστε για το δημόσιο πανεπιστήμιο, είπε απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό. «Παντού προσπαθείτε να δημιουργήσετε το δικό σας καθεστώς» προσέθεσε.

Έχετε χρησιμοποιήσει πολλές φορές τον κ. Φίλη για να αλλάξετε ατζέντα, σήμερα μάθαμε πόσο εύκολα τον κρεμάτε στα μανταλάκια, σημείωσε η κυρία Γεννηματά αναφερόμενη στο θέμα των θρησκευτικών. Η κυβέρνηση φέρνει την κρίση στην εκπαίδευση, υπογράμμισε και αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για γενίκευση του ολοήμερου σχολείων, ενίσχυση των βιωματικών πρακτικών, αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών κοκ. 

Η κυρία Γεννηματά ζήτησε τέλος «να ανοίξει η συζήτηση για τα μη κρατικά ΑΕΙ, πριν τα ιδιωτικά υποκαταστήσουν το δημόσιο πανεπιστήμιο» και συνέδεσε την αξιολόγηση με την μισθολογική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών.


Στη συζήτηση για τη διαπλοκή θα είστε κατηγορούμενος

“Εμείς κύριε Τσιπρα το γάντι το σηκώνουμε”, απάντησε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην πρόκληση του πρωθυπουργού για συζήτηση στη Βουλή σχετικά με τη διαφθορά. “Ναι ελάτε να μιλήσουμε για το τρίγωνο της διαπλοκής, ελάτε, θα είστε κατηγορούμενος όχι απλά απολογούμενος “, δήλωσε συγκεκριμένα η κ. Φώφη Γεννηματά.

Στη συνέχεια η κ. Γεννηματά επιτέθηκε στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι “την ώρα που κατρακυλάτε στις μετρήσεις, την ώρα που η μάχη με τη διαπλοκή έχει καταρρεύσει ηθικά, πολιτικά και νομικά, είναι η στιγμή που χάνετε τη ψυχραιμία σας και προσπαθείτε να φτιάξετε ένα δικό σας καθεστώς.  “Το έχετε κάνει σε πολλούς τομείς του κράτους. Είναι κοινό μυστικό στην Ελλάδα”, επεσήμανε η κ. Γεννηματά.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ανέφερε ότι το συμπέρασμα της συζήτησης για την Παιδεία είναι πως αποκαλύφθηκε  η φτώχεια των ιδεών και η γύμνια των πολιτικών. Υπογράμμισε δε ότι η κυβέρνηση θα μείνει στην ιστορία γιατί έβαλε την παιδεία στο μνημόνιο. “Αυτό θα σας κατατρέχει δήλωσε η κ. Γεννηματά.

Επίσης, τόνισε πως “ότι αναφέρατε σήμερα ως δικές σας πρωτοβουλίες είναι αποσπάσματα από προτάσεις από όσα έχει εξαγγείλει το ΠΑΣΟΚ” και αναρωτήθηκε “με δικές μας προτάσεις προσπαθείτε να κάνετε πολιτική”.  “Οι προτάσεις που πρότεινε ο Τσίπρας και οι μεταρρυθμίσεις του Μητσοτάκη ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ”, υπογράμμισε.

Τέλος, ανέφερε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι ότι τα παιδιά μας φεύγουν από τη χώρα και αυτή τη στιγμή αντί να τους δίνουμε λύσεις ευτελίζουμε τη συζήτηση. “Είστε κατώτεροι των περιστάσεων”, δήλωσε η κ. Γεννηματά.  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης