Τσακαλώτος: Βάλαμε τις ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο, για να σταματήσει το «ρουσφέτι»

Τσακαλώτος: Βάλαμε τις ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο, για να σταματήσει το «ρουσφέτι»

«Είναι ένας συμβιβασμός» τόνισε, «που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για την αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ»

Τσακαλώτος: Βάλαμε τις ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο, για να σταματήσει το «ρουσφέτι»
Για να σταματήσει το «ρουσφέτι» μεταφέρθηκαν οι ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο, ισχυρίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, από το βήμα της Βουλής, επιχειρώντας να δικαιολογήσει εκ νέου γιατί το Δημόσιο παραχωρεί τα ποσοστά του στο νέο Υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Δείτε LIVE από τη Βουλή

Κλείσιμο

Ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, αφού επανέλαβε ότι δεν υπάρχει υποθήκευση της δημόσιας παρουσίας, ότι οι μετοχές δεν μεταβιβάζονται, δεν μπορούν να κατασχεθούν και πως το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να δεχθεί την ιδιωτικοποίηση, στη συνέχεια ανέφερε ότι «μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το Ταμείο για την αναδιάρθρωση των Επιχειρήσεων».

Όπως είπε, είναι ένας συμβιβασμός, που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για την αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων. Γιατί μέχρι τώρα, όπως είπε, η Αριστερά δεν ήξερε πώς να αναδιαρθρωθεί μία επιχείρηση.

Και συνέχισε, λέγοντας ότι «αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα: να μπορέσουμε μέσα από αυτό το Ταμείο να γίνει αναδιάρθρωση. Με αυτό το νομοσχέδιο απλά εξειδικεύουμε τις επιχειρήσεις».

Μάλιστα, επισήμανε ότι είναι μία πραγματική ασπίδα, «δεν είναι φύλλο συκής». Επέμεινε, δε, ότι «δεν είσαι αναγκασμένος να κάνεις ιδιωτικοποιήσεις, δεν είναι σαν το ΤΑΙΠΕΔ».

Στη συνέχεια, ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε: «Κάνουμε μία νέα σχέση με τις ΔΕΚΟ, που κόβει την παλιά πολιτική» και συνέχισε: «Άρα, φτιάχνουμε μία σχέση με το δημόσιο τομέα και τις επιχειρήσεις, που δεν είναι το παλιό ρουσφέτι, αλλά συντονίζεται με τις ανάγκες της οικονομίας».

«Αυτό που θέλατε εσείς (απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία) να μπορείτε να εποπτεύετε τα υπουργεία και να βάζετε τους δικούς ανθρώπους, τελείωσε» τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.

Για τις αναφορές περί καθυστερήσεων στο πρόγραμμα, δε, ο κ. Τσακαλώτος απάντησε ότι η ΝΔ έχει διαψευσθεί σε όλα. «Δεν υπάρχουν καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις, είμαστε εντός προγράμματος για την αξιολόγηση» ανέφερε.

Ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε ακόμη: «Έχουμε τρία συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης... Γιατί λέτε ότι δεν πάμε καλά στην οικονομία; Γιατί συνεχίζετε να λέτε για τον κόφτη, που δεν θα ενεργοποιηθεί;».

Δένδιας: Υπό επιτροπεία το σύνολο της χώρας

Για υποδούλωση  του Κοινοβουλίου έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, ο οποίος άσκησε σφοδρή κριτική στη ρητορική του υπουργού Οικονομικών για τα περί μη ιδιωτικοποιήσεων από το Υπερταμείο.

Ο κ. Δένδιας υπογράμμισε, απευθυνόμενος στον κ. Τσακαλώτο, ότι «με αυτά τα μέτρα που φέρνετε, κάνετε μια βίαιη μεταβολή στην οικονομία και την κοινωνία» και προειδοποίησε ότι θα βρεθούν χιλιάδες άτομα εκτός αγοράς, για να αναφέρει: «Έχετε συνομολογήσει την πλήρη κατάλυση οποιασδήποτε κυριαρχίας».

Όσον αφορά στο σύνολο της περιουσίας, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι όλα πάνε στο Υπερταμείο  και πως «αν για εσάς δεν αποτελεί η παραχώρηση όλης της περιουσίας και κοιμάστε ήσυχος, δικός σας πρόβλημα. Ολο το ποσοστό έχει περάσει υπό ξένο έλεγχο. Το σύνολο της χώρας θέσατε υπό επιτροπεία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης