«Πόλεμος» για τις άδειες: «Εξευτελίζεστε» λέει το Μαξίμου - «Κοίτα ποιος μιλάει!» απαντά η ΝΔ

«Πόλεμος» για τις άδειες: «Εξευτελίζεστε» λέει το Μαξίμου - «Κοίτα ποιος μιλάει!» απαντά η ΝΔ

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος ζήτησε «να μπει τέλος στη φαρσοκωμωδία που υποσκάπτει την ίδια την Δημοκρατία»

«Πόλεμος» για τις άδειες: «Εξευτελίζεστε» λέει το Μαξίμου - «Κοίτα ποιος μιλάει!» απαντά η ΝΔ
Υψηλοί παραμένουν οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, έπειτα και από την εξέλιξη με την απόσυρση Καλογρίτσα.

Απαντώντας στον εκπρόσωπο της ΝΔ, Γιώργο Κουμουτσάκο, που έκανε λόγο για «φαρσοκωμωδία που υποσκάπτει την Δημοκρατία
» και κάλεσε την κυβέρνηση να βάλει τέλος, από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού εκδόθηκε σκληρή ανακοίνωση, στην οποία υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων, ότι «η Νέα Δημοκρατία δίνει αυτή τη στιγμή την ύστατη μάχη, προκειμένου να υπερασπιστεί ένα καθεστώς ανομίας, αυθαιρεσίας και διαπλοκής που κυριάρχησε στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο επί σχεδόν 30 χρόνια».
 
Και συνεχίζει η κυβερνητική ανακοίνωση: «Το Δημόσιο έχει εισπράξει ήδη 65 εκατ. ευρώ μέχρι στιγμής για το τίμημα των τηλεοπτικών αδειών. Αναμένεται να εισπράξει άλλα περίπου 20 εκατ. (από τα συνολικά 61,5 εκατ. ευρώ) με την καταβολή της πρώτης δόσης του τιμήματος από τον τέταρτο υπερθεματιστή. Το τίμημα χρήσης των συχνοτήτων, θα ανέλθει τελικά από 246 σε 255 εκατ. ευρώ. Η αγωνία της ΝΔ μπροστά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης, είναι περισσότερο από ορατή. Ο κ. Κουμουτσάκος απαίτησε σήμερα την ακύρωση της διαδικασίας, δηλώνοντας ότι τα χρήματα αυτά πρέπει να επιστραφούν».
Κλείσιμο

«Αυτό σημαίνει» κατά την ίδια ανακοίνωση, «ότι η ΝΔ δεσμεύεται να επιστρέψει:

14,5 εκατ. ευρώ στον κ. Αλαφούζο.
24,6 εκατ. ευρώ στον κ. Μαρινάκη
25,3 εκατ. ευρώ στον κ. Κυριακού
3 εκατ. (εγγυητική επιστολή) στον κ. Καλογρίτσα.

Παράλληλα, ο κ. Κουμουτσάκος στοχοποιεί και εκβιάζει, με αδιανόητο για ευνομούμενη χώρα, τρόπο την Επιτροπή του διαγωνισμού.

Η λέξη «εξευτελισμός» είναι λίγη!

ΥΓ. Μιλώντας για "πόθεν έσχες", ας ενημερώσει ο κ. Κουμουτσάκος που κόπτεται σήμερα για τη νομιμότητα, αν υπήρξε ο οποιοσδήποτε έλεγχος πόθεν έσχες, έστω και στα πενιχρά 18 εκατ. ευρώ, με τα οποία παραχωρήθηκε στην Digea των καναλαρχών το μονοπώλιο παροχής των ψηφιακών συχνοτήτων. Ο ελληνικός λαός περιμένει μια ξεκάθαρη απάντηση».

Απάντηση Κουμουτσάκου

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ δεν άργησε να απαντήσει, σχολιάζοντας τα εξής:

«Κοίτα ποιος μιλάει!
 
Η Κυβέρνηση, που διασύρεται με το διαγωνισμό - επιθεώρηση και έχει παγιδευτεί στον ιστό της αδιαφάνειας και της διαπλοκής, που η ίδια έφτιαξε, έχει το πολιτικό θράσος να ασκεί κριτική στη Νέα Δημοκρατία.
 
Είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει για το φιάσκο που ερχόταν.
 
Δεν μας άκουσαν.
 
Τώρα είναι ολοφάνερο ότι ο διαγωνισμός τους κατέπεσε στη συνείδηση του κόσμου, αλλά και στην πράξη.
 
Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις και φτηνός λαϊκισμός».

Ανταπάντηση της κυβέρνησης

«Λίγη αξιοπρέπεια δεν θα έβλαπτε την ΝΔ» ήταν η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου.

«Η Νέα Δημοκρατία έχει υπερβεί τον εαυτό της, στον ρόλο της "Φωνής των Καναλαρχών"» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση. Και προστίθεται: «Γράφει μια ιστορία για την οποία θα ντρέπεται για χρόνια. Λίγη αξιοπρέπεια δεν θα έβλαπτε το κόμμα του κ. Μητσοτάκη».

ΝΔ: Να κληθούν Παππάς και Καμμένος στην Επιτροποή Θεσμών και Διαφάνειας

Η αξιωματική αντιπολίτευση, δε, επανέρχεται στο αίτημά της για συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να διερευνηθούν οι σκιές στη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών, αφήνοντας αιχμές κατά της προέδρου της, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, την οποία κατηγορούν για «αναβλητική τακτική».

Οι βουλευτές Γιάννης Τραγάκης, Χαράλαμπος Αθανασίου, Μάκης Βορίδης, Όλγα Κεφαλογιάννη και Κώστας Τζαβάρας, που εκπροσωπούν την αξιωματική αντιπολίτευση στην Επιτροπή, στο νέο αίτημα για διερεύνηση των όσων σχετίζονται με τον διαγωνισμό, επισημαίνουν ότι, χωρίς άλλες καθυστερήσεις, πρέπει να ριχθεί φως στην υπόθεση.

Στο κείμενο, με αποδέκτρια την κυρία Χριστοδουλοπούλου, υπενθυμίζουν «δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου, περί "μαύρων χρήματων" που διακινήθηκαν από υποψήφιο για να ασκηθούν πιέσεις» και καταλήγουν: «Ως εκ τούτου, κρίνεται επιβεβλημένη η άμεση κλήτευση τόσο των κ.κ. υπουργών Επικρατείας και Εθνικής Άμυνας, Παππά και Καμμένου, αντίστοιχα, όσο και του αρμοδίου Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Κρέτσου, προκειμένου να δοθούν οι αναγκαίες διευκρινίσεις».

«Non paper» Παππά: «Όνειρα θερινής νυκτός» ότι ο διαγωνισμός για τις άδειες είναι άκυρος

Στην αντεπίθεση, τέλος, πέρασε ο Νίκος Παππάς, μετά την «έκπτωση» του υπερθεματιστή Καλογρίτσα, ο οποίος απέτυχε να καταβάλει την προβλεπόμενη από τη διαδικασία 1η δόση.

Απαντώντας, με «non paper», σε όσους θέτουν ζήτημα εγκυρότητας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, ο υπουργός Επικρατείας επικαλείται νομικούς κύκλους, οι οποίοι χαρακτηρίζουν «όνειρα θερινής νυκτός» τις απόψεις αυτές.

Οι ίδιες πηγές, σύμφωνα πάντα με το «non paper», τόνιζαν ότι σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει το κύρος του διαγωνισμού, ούτε τη συνέχιση και ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης, η απόσυρση του οριστικού υπερθεματιστή «Ι.Β. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΜΑΕ», πριν την εκπνοή της προθεσμίας καταβολής της πρώτης δόσης του τιμήματος. Το ίδιο, άλλωστε, ισχύει και σε τυχόν αντίστοιχη περίπτωση αποχώρησης οποιουδήποτε άλλου εκ των τεσσάρων υπερθεματιστών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης