Βαρβιτσιώτης: «Τόση διαφάνεια με Χαρίτου στο Υπερταμείο;» - Τσακαλώτος: «Είσαι χυδαίος»

Βαρβιτσιώτης: «Τόση διαφάνεια με Χαρίτου στο Υπερταμείο;» - Τσακαλώτος: «Είσαι χυδαίος»

Καβγάς στη Βουλή για τη Χαρίτου στο Υπερταμείο - Πώς την υπερασπίστηκε ο Τσακαλώτος

Βαρβιτσιώτης: «Τόση διαφάνεια με Χαρίτου στο Υπερταμείο;» - Τσακαλώτος: «Είσαι χυδαίος»
Ολομέτωπη επίθεση στην κυβερνητική πολιτική εξαπέλυσε ο εισηγητής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
, κατά τη
συζήτηση του πολυνομοσχεδίου προκαλώντας την αμήχανη και νευρική αντίδραση του υπουργού Οικονομικών
Ευκλείδη Τσακαλώτου,
Κλείσιμο
ο οποίος επικαλέστηκε τα φεμινιστικά κινήματα για να υπερασπιστεί την τοποθέτηση της κυρίας Όλγας Χαρίτου, συζύγου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
, Χριστόφορου Παπαδόπουλου, στη διοίκηση του Υπερταμείου.

«Το υπερταμείο το συστήνετε δήθεν διαφανώς. Διαβάζουμε όμως ότι τοποθετείτε την σύζυγο βουλευτή σας. Τόση διαφάνεια;» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρβιτσιώτης για να αντιδράσει από τα υπουργικά έδρανα ο κ. Τσακαλώτος λέγοντας «είσαι χυδαίος».

«Μιλάτε περί χυδαιότητας εσείς που συνεχίζετε να εμπαίζετε τον ελληνικό λαό;» απάντησε ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να συνεχίσει «επειδή λέω αλήθειες σας ενοχλεί. Να ανακαλέσει ο υπουργός. Δεν του επιστρέφω τον χαρακτηρισμό γιατί έχω μάθει να μιλώ πολιτικά» ενώ σε άλλο σημείο επισήμανε «Σας ενώνει το όραμα να διατηρηθείτε στην εξουσία και να στήσετε ένα δικό σας σύστημα διαπλοκής και να σφετεριστείτε την ψήφο που σας έδωσαν οι νέοι… η κρίση διαρκεί 6 χρόνια και τα 2 χρόνια κυβερνάτε εσείς. Καταψηφίζουμε αυτή την κυβέρνηση που είναι επικίνδυνη και ανίκανη και θα παράσχει εθνική υπηρεσία όταν αποχωρήσει».

Επανερχόμενος, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι «παραφέρθηκα όταν είπα ότι είστε χυδαίος γιατί έπρεπε να πω ότι αυτό που είπατε είναι χυδαίο. Μετά από 100 χρόνια φεμινιστικού κινήματος να καταλάβετε ότι οι γυναίκες έχουν δική τους υπόσταση. Δεν είναι ούτε του άντρα ούτε του πατέρα – ξεφτιλίζετε και τις γυναίκες του δικού σας κόμματος όταν μιλάτε» και ο κ. Βαρβιτσιώτης σχολίασε «βεβαίως με αποστόμωσε, άξιες συζύγους έχουν μόνο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ».


 
Νωρίτερα, ο εισηγητής της ΝΔ κατά την τοποθέτησή του είπε ότι «Πριν από λίγα χρόνια δεν θα πίστευα ποτέ ότι θα ερχόσασταν εδώ και θα χειροκροτούσατε για την πώληση της ΔΕΗ, του νερού των νοσοκομείων του ΜΕΤΡΟ! Δεν θα το πίστευα! Ο κ. Φάμελλος ήταν πρωταγωνιστής στην κίνηση: «Το νερό δεν πουλιέται».  Δεν θα πίστευα  ότι θα έχετε φτάσει σε αυτό το σημείο υποκρισίας θα χειροκροτούσατε και θα ψηφίζατε με τα δύο χέρια χωρίς να υπάρξει μια φωνή αντίδρασης. Όλοι οι μύθοι που έχετε καλλιεργήσει καταρρέουν σήμερα».

Αναφορικά με το ασφαλιστικό είπε: «δεν βλέπω εδώ τον κ. Κατρούγκαλο που έλεγε ότι με το φανταστικό ασφαλιστικό θωράκισε στο διηνεκές το σύστημα. Είχε κάνει μια και μόνο ευνοϊκή ρύθμιση για τους νέους γιατρούς δικηγόρους και αγρότες ... και τη διαφήμισε. Επί 4 μήνες την διαφήμιζε στα κανάλια της διαπλοκής που θέλετε να κλείσετε και έρχεται σήμερα και την αποσύρει».

«Καλλιεργήθηκε ο μύθος ότι εσείς κάνετε διαπραγμάτευση κι οι άλλοι ήταν πουλημένοι και προσκυνημένοι. Πείτε μας μία κόκκινη γραμμή που κρατήσατε; Στη φορολογία; Στο ΦΠΑ; Στην προστασία λαϊκών εισοδημάτων;» συνέχισε ο ίδιος επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση πέρασε στο Υπερταμείο όλες τις κρίσιμες ΔΕΚΟ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης