Μητσοτάκης: Εμπνεόμαστε από το παράδειγμα του Παύλου Μπακογιάννη

Μητσοτάκης: Εμπνεόμαστε από το παράδειγμα του Παύλου Μπακογιάννη

Κάνει λόγο για έναν άνθρωπο που έβγαινε μπροστά στους αγώνες για τη δημοκρατία και την εθνική ενότητα, τονίζοντας πως το παράδειγμά του εμπνέει

Μητσοτάκης: Εμπνεόμαστε από το παράδειγμα του Παύλου Μπακογιάννη
Έχουν περάσει 27 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη συμπλήρωση 27 χρόνων με δήλωσή του κάνει λόγο για έναν άνθρωπο που έβγαινε μπροστά στους αγώνες για τη δημοκρατία και την εθνική ενότητα, τονίζοντας πως το παράδειγμά του εμπνέει.
Κλείσιμο

Η δήλωση του Κ. Μητσοτάκη


«Η σκέψη μου, οι σκέψεις όλων μας, γυρίζουν σήμερα 27 χρόνια πίσω. Στις 26 Σεπτεμβρίου του 1989, ημέρα Τρίτη. Οι τρομοκράτες της “17 Νοέμβρη” - συνεχίζοντας τα αποτρόπαια εγκλήματά τους - δολοφονούν τον Παύλο Μπακογιάννη, την ώρα που φτάνει στο γραφείο του. Η οικογένειά μας θρηνεί ένα δικό της, υπέροχο άνθρωπο. Η παράταξή μας και η πολιτική ζωή του τόπου δέχονται καίριο πλήγμα. Η Ελλάδα χάνει τον πολιτικό που βγαίνει μπροστά, για τη συνεννόηση, την ενότητα, την εθνική συμφιλίωση και την ομοψυχία των Ελλήνων. Αυτούς ακριβώς τους αγώνες, για την ουσία και την ποιότητα της Δημοκρατίας, για την εθνική ενότητα, για την Ελλάδα που κοιτάζει μπροστά, εμπνέει και σήμερα, στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, το παράδειγμα του Παύλου Μπακογιάννη. Τιμούμε τη μνήμη του και εμπνεόμαστε από το παράδειγμά του».


Αφιέρωμα στον Παύλο Μπακογιάννη

1989: Συνέντευξη του Παύλου Μπακογιάννη στην Ολγα Τρέμη
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης