Ρουβίκωνας κατά Μητσοτάκη για το «άβατο των Εξαρχείων»

Ρουβίκωνας κατά Μητσοτάκη για το «άβατο των Εξαρχείων»

Το κείμενο σημειώνει την προσπάθεια και των προηγούμενων κυβερνήσεων, η οποία απέτυχε

Ρουβίκωνας κατά Μητσοτάκη για το «άβατο των Εξαρχείων»
Ανάρτηση με την οποία επιτίθεται στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, πραγματοποίησε η ομάδα Ρουβίκωνας, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ότι «στον πρώτο μήνα διακυβέρνησης της ΝΔ θα τελειώνουμε με το άβατο των Εξαρχείων».

Στο κείμενο σημειώνεται πως «ο νόμος και η τάξη, η έμφαση στους κινδύνους εσωτερικών εχθρών, είναι προνομιακό πεδίο για την δεξιά συνιστώσα του εκάστοτε δικομματισμού. Δεν μας εκπλήσσει αυτό. Αλλά να είναι αυτό το πρώτο θέμα της αντιπολιτευτικής τακτικής για τη ΝΔ, αδιάκοπα και με τόσο μένος, είναι εντυπωσιακό».

Και συνεχίζει: «Δεν αμφιβάλλουμε ότι το κράτος μπορεί με στρατιωτικούς όρους να σπάσει τις καταλήψεις, να φυλακίσει αναρχικούς, να βάλει μόνιμα και μαζικά δυνάμεις καταστολής στα Εξάρχεια. Πιθανόν να μπορεί να το κάνει και σε ένα μήνα. Αλλά θα πρέπει όλοι τους, δεξιά και αριστερά να έχουν υπόψη τους ότι κάτι τέτοιο έχει ήδη γίνει και μάλιστα αρκετές φορές. 

Κλείσιμο
Η αφοσίωση, η αλληλεγγύη, η αδιαλλαξία των αναρχικών και πάνω από όλα το δίκαιο του αγώνα τους και το μικρό αλλά υπαρκτό ρίζωμά τους στο έδαφος της εκμεταλλευόμενης και καταπιεζόμενης κοινωνίας είναι αυτά που τους έδωσαν τη δύναμη να αντισταθούν, να επιβιώσουν και να αναπτύσσονται. Κι έτσι θα γίνει και την επόμενη φορά. Η εμπειρία του πρέπει να του έχει διδάξει (σ.σ. του κράτους) ότι το ζήτημα δεν είναι πως θα έρθει, αλλά πως θα φύγει...».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης