ΝΔ: «Ξηλώνεται το πουλόβερ της αριστερής διαπλοκής»

ΝΔ: «Ξηλώνεται το πουλόβερ της αριστερής διαπλοκής»

Ικανοποίηση στο Μοσχάτο από την επιτυχία του σχεδίου που κατήρτισαν για να οδηγήσουν τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά σε ακρόαση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ώστε να δώσει εξηγήσεις για τον «διαγωνισμό –παρωδία» και το «διάτρητο “πόθεν έσχες”» του Χ. Καλογρίτσα

ΝΔ: «Ξηλώνεται το πουλόβερ της αριστερής διαπλοκής»
«Ξήλωμα του πουλόβερ» που μπορεί να οδηγήσει σε ευρύτερες ανατροπές του πολιτικού σκηνικού βλέπουν στην αξιωματική αντιπολίτευση να προκαλείται από τις αποκαλύψεις για τη νέα «αριστερή διαπλοκή» που «μεθοδικά κάποιοι προσπάθησαν να στήσουν με το κανάλι Καλογρίτσα και τη χρηματοδότησή του από την Τράπεζα Αττικής».  

Η αμυντική, εξάλλου, στάση που επιχειρεί να τηρήσει η κυβέρνηση, αναλωνόμενη σε μάχη οπισθοφυλακών για να αποτρέψει την διερεύνηση των όσων σχετίζονται για τον διαγωνισμό για «παρωδία» για τις τηλεοπτικές άδειες
(έλεγχος πόθεν έσχες κ.λ.π.), δίνει έδαφος στη
Κλείσιμο
Νέα Δημοκρατία να ανεβάσει τους τόνους και να στριμώξει στο καναβάτσο τα στελέχη των κυβερνητικών κομμάτων.

Η σκληρή μάχη που έδωσαν την Τρίτη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, κατατροπώνοντας την πρόεδρό της Τασία Χριστοδουλόπουλο που πεισματικά επέμενε να εμποδίσει την ακρόαση των αρμοδίων για τον διαγωνισμό, δηλαδή του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παπά και του γενικού γραμματέα Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου, καθώς και των τεσσάρων υπερθεματιστών, δημιούργησε κλίμα ευφορίας στο Μοσχάτο.

Κι αυτό διότι, όπως έλεγαν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα κοινοβουλευτικά στελέχη του κόμματος «πήγαν με σχέδιο στη συνεδρίαση και κάνοντας τους απαραίτητους ελιγμούς και τις κατάλληλες συμμαχίες με τις υπόλοιπες δυνάμεις της αντιπολίτευσης εγκλώβισαν την κυβερνητική πτέρυγα επιτυγχάνοντας τον στόχο τους που ήταν, όπως είχε καθοριστεί σε σύσκεψη την προηγούμενη ημέρα υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να πάει το οδηγηθεί των αδειών στο Κοινοβούλιο».

Το γεγονός, μάλιστα, ότι η κυβερνητική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απέρριψε το αρχικό αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και χρειάστηκε να επανέλθει η ΝΔ αξιοποιώντας δικαίωμα που παρέχει ο Κανονισμός της Βουλής στη μειοψηφία να προκαλεί ακροάσεις, προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη ικανοποίηση στην Πειραιώς, όπου λίγο αργότερα οργανώθηκε έκτακτη συνέντευξη Τύπου για να υπογραμμιστεί ότι «ο διαγωνισμός οπερέτα, μετατρέπεται πλέον σε μπούμερανγκ, εάν όχι Βατερλό για την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου – Παππά».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστας Τσιάρας και ο συντονιστής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης Μάκης Βορίδης, αφού κατήγγειλαν την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να συμπράξει στη διαφάνεια, επικαλούμενοι τις ίδιες τις διατάξεις του νόμου Παπά για τον έλεγχο «πόθεν έσχες», έκαναν λόγο για «πλήρη απονομιμοποίηση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες».

Με ιδιαίτερη έμφαση στάθηκαν στο γεγονός ότι, παρά τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού ότι «όποιος καναλάρχης δεν δικαιολογήσει το “πόθεν έσχες”, θα εκπέσει το επόμενο δευτερόλεπτο», οι πλειοδότες του διαγωνισμού ανακηρύχθηκαν ως οριστικοί υπερθεματιστές με απόφαση του γενικού γραμματέα και αφού, υποτίθεται, ότι νωρίτερα είχε γίνει έλεγχος «πόθεν έσχες» από την  Επιτροπή που διενήργησε τον διαγωνισμό.  

«Είναι πλέον βέβαιο ότι ο διαγωνισμός αυτός και όλη η διαδικασία έχει καταρρεύσει στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος. «Είναι πεποίθηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών ότι έχουμε και αδιαφάνεια και οσμή διαπλοκής και πάντως μία πολύ προβληματική κατάσταση σε ένα ζωτικό τομέα για τη λειτουργία της Δημοκρατίας, τον πλουραλισμό και την ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών», συμπλήρωσε.

«Το πολιτικό ζήτημα είναι ότι υπήρξε απόπειρα συγκαλύψεως μεγάλου σκανδάλου από την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας», δήλωσε ο κ. Βορίδης, ενώ, ερωτηθείς για τυχόν ευθύνες, σημείωσε «όταν κάτι είναι σκανδαλώδες δημιουργεί σειρά ευθυνών» τις οποίες «θα τις αξιολογήσουν οι άνθρωποι που αξιολογούν αυτές τις ευθύνες». Ο ίδιος χαρακτήρισε «μεγάλο θέμα» και το ζήτημα που αφορά τις δανειοδοτήσεις της Τράπεζας Αττικής, τονίζοντας ότι «δεν είναι δυνατόν το σχετικό πόρισμα του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος να μην έρθει στην Εξεταστική Επιτροπή που εξετάζει τα δάνεια των κομμάτων και των Μέσων Ενημέρωσης». 


Ο κ. Τσιάρας εκτίμησε «κάτω από το βάρος των γεγονότων, των καθημερινών αποκαλύψεων», η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να συναινέσει στην κοινοβουλευτική διερεύνηση της υπόθεσης. 
Στην αξιωματική αντιπολίτευση πιστεύουν ότι «το προσεχές διάστημα και μέχρι να προγραμματιστούν οι ακροάσεις των κυρίων Παππά και Κρέτσου, αλλά και των νέων καναλαρχών, θα υπάρξουν νέες αποκαλύψεις και εξελίξεις που θα φέρουν σε ακόμη δυσκολότερη θέση την κυβέρνηση που θα δει να καταρρέουν οι σχεδιασμοί της για δημιουργία “αριστερής διαπλοκής”  με στόχο τον έλεγχο του ολιγοπωλίου της τηλεοπτικής ενημέρωσης που πήγε να δημιουργήσει με τις τέσσερις άδειες». 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης