Έκκληση Λυκούδη προς Ποτάμι - ΠΑΣΟΚ για εκτόνωση του «πολεμικού κλίματος»

Έκκληση Λυκούδη προς Ποτάμι - ΠΑΣΟΚ για εκτόνωση του «πολεμικού κλίματος»

«Είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε σε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται για να επαναφέρουμε την προσπάθεια σε μια σωστή πορεία χωρίς δημόσιες αντιπαραθέσεις και αντεγκλήσεις» υπογράμμισε

Έκκληση Λυκούδη προς Ποτάμι - ΠΑΣΟΚ για εκτόνωση του «πολεμικού κλίματος»
«Εμείς δεν πρόκειται να καταθέσουμε τα όπλα. Δεν πρόκειται να χαρίσουμε σε κανένα την υπόθεση της Κεντροαριστεράς. Δεν πρόκειται να δώσουμε σε κανένα λευκή κάρτα. Δεν πρόκειται να χαμηλώσουμε τη δική μας φωνή». Αυτό ήταν το κεντρικό σημείο της ομιλίας του Σπύρου Λυκούδη
σε εκδήλωση των Μεταρρυθμιστών με θέμα το μέλλον της Κεντροαριστεράς, στο Χυτήριο τη Δευτέρα το απόγευμα.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Ποταμιού μίλησε μπροστά σε ευρύ ακροατήριο για όλα τα φλέγοντα ζητήματα της περιόδου, αλλά και για το μέγα στοίχημα της  Κεντροαριστεράς. Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρέστησαν, ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός, το μέλος της ΚΕ του
ΠΑΣΟΚ
Κλείσιμο
Δημήτρης Καρύδης, ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, η Αθηνά Δρέττα, ο Νίκος Μπίστης και οι εκπρόσωποι των Κινήσεων Πολιτών Παναγιώτης Ιωακειμίδης, Νίκος Διακουλάκης και Γιάννης Τούντας. 

Ο κ. Λυκουδης απηύθυνε αίτημα προς τις ηγεσίες του
Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ να «συμβάλουν τώρα, πριν είναι οριστικά αργά, στη εκτόνωση της κατάστασης και στην εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων, έστω και ενδιάμεσων αν χρειαστεί, έστω και μεταβατικών». Ο κ. Λυκούδης επέμεινε, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, στην συγκρότηση ενός τρίτου ισχυρού πόλου μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Δήλωσε «παρών» προκειμένου ο διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών να παραμείνει ζωντανός. «Είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε σε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται για να επαναφέρουμε την προσπάθεια σε μια σωστή πορεία χωρίς δημόσιες αντιπαραθέσεις και αντεγκλήσεις» υπογράμμισε.

Κράτησε ίσες αποστάσεις απέναντι στις ηγεσίες του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ «δεν πρόκειται να εμπλακώ στο παιχνίδι της απόρριψης ή να ηθικολογήσω» ανέφερε χαρακτηριστικά. Επανέφερε τα σημεία του «Οδικού Άξονα» που ο ίδιος είχε διατυπώσει το περασμένο καλοκαίρι, ώστε η συγκρότηση της Κεντροαριστεράς να στεφθεί με επιτυχία.

Μεταξύ άλλων υπενθύμισε ότι εκείνος είχε προτάξει την ανάγκη κάποιας λογικής περιόδου όσμωσης συνεργασίας εντός και εκτός Βουλής, τη δέσμη μέτρων οικοδόμησης αμοιβαίας εμπιστοσύνης πριν την εκλογή της ηγεσίας από τη βάση. Μετά το τέλος της ομιλίας του ακολούθησαν παρεμβάσεις και ερωτήσεις.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης