Μητσοτάκης, γκάλοπ, Στουρνάρας και… βοσκοτόπια προκαλούν εκνευρισμό και αμηχανία στην κυβέρνηση

Μητσοτάκης, γκάλοπ, Στουρνάρας και… βοσκοτόπια προκαλούν εκνευρισμό και αμηχανία στην κυβέρνηση

Μπροστά σε πολυμέτωπη κρίση και πολλαπλή αμφισβήτηση το Μαξίμου, με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Παππά να αντιδρούν σπασμωδικά στην πορεία φθοράς του ΣΥΡΙΖΑ και την διαφαινόμενη αποτυχία κεντρικών επιλογών τους

Μητσοτάκης, γκάλοπ, Στουρνάρας και… βοσκοτόπια προκαλούν εκνευρισμό και αμηχανία στην κυβέρνηση
Σειρά περιστατικών τις τελευταίες μέρες καταδεικνύουν ότι η κυβέρνηση όχι μόνο εισέρχεται σε μία κρίσιμη φάση, με σημάδια αποσύνθεσης και αδιέξοδες επιλογές, αλλά και ότι χάνει την ψυχραιμία της μπροστά στη διαφαινόμενη απώλεια των πρωτοβουλιών στο πολιτικό σκηνικό.

Η σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή του Κυριάκου Μητσοτάκη, τα αρνητικά γκάλοπ που πληθαίνουν και διαμορφώνουν ένα προβληματικά ρευστό για την κυβέρνηση πολιτικό πεδίο, η υπόθεση «Τράπεζα Αττικής», που προκαλεί ρήγμα στις σχέσεις της με τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα και το αδιέξοδο με τους χειρισμούς στο τηλεοπτικό τοπίο, μετά τα… βοσκοτόπια του εμφάνισε ο επιχειρηματίας Καλογρίτσας για να πάρει κανάλι, σε συνδυασμό με το… κυνήγι που έχουν πάρει δημοσιογράφοι υπό κλείσιμο τηλεοπτικών σταθμών τα κυβερνητικά στελέχη, ακόμα και στη… Νέα Υόρκη, έχουν φέρει στα όρια του εκνευρισμού και της αμηχανίας το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Το ότι, καταρχάς, ο κ. Μητσοτάκης προκαλεί … δυσφορία στο Μαξίμου φάνηκε από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα την Κυριακή το πρωί στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός έφτασε στην τουλάχιστον άκομψη παρότρυνση προς τους συνδικαλιστές αστυνομικούς, να μην επιμένουν να συλλάβουν τον Γιώργο Χουλιαράκη – για τα μισθολογικά τους – όπως είχαν απειλήσει, αλλά «να πάνε στη Θεσσαλονίκη και να συλλάβουν κάποιον», εννοώντας τον αρχηγό της ΝΔ!

Κλείσιμο
Η αποστροφή αυτή, που δεν συνηθίζεται στην πολιτική αντιπαράθεση, ακόμα και την πιο σκληρή, πιθανόν να είναι απόρροια, εκτιμούν πολλοί, του γεγονότος ότι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης παγιώνουν σιγά σιγά μία σταθερά μεγάλη διαφορά στα γκάλοπ από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα.

Πιθανόν επίσης ο πρωθυπουργός να ήθελε να μεταφέρει την γενικότερη πολιτική αντιπαράθεση στην προσωπική του σύγκρουση με τον κ. Μητσοτάκη, καθώς σε σειρά άλλων μετώπων τα πράγματα είναι μάλλον δυσάρεστα για την κυβέρνηση. Η κρίση για παράδειγμα με τον κ. Στουρνάρα δείχνει ανεξέλεγκτη από το Μαξίμου, το οποίο βλέπει ότι η υπόθεση με το πόρισμα της Τράπεζας Αττικής παίρνει το δρόμο του και μάλλον εκθέτει κυβερνητικές ενέργειες και επιλογές στην τράπεζα αυτή, ενώ προκαλεί ρήγμα της Αθήνας με την ΕΚΤ σε μία εποχή που η συμμαχία με τον Μάριο Ντράγκι είναι αναγκαία.

Επιπλέον η κυβέρνηση δείχνει να τα έχει χαμένα και στο θέμα με τα τηλεοπτικά κανάλια. Ο πρωθυπουργός έφτασε στο σημείο να στείλει μήνυμα προς τους προσωρινούς υπερθεματιστές ότι εάν δεν πληρούν τα κριτήρια του πόθεν έσχες θα χάσουν την άδεια που κέρδισαν στον διαγωνισμό, εννοώντας πρωτίστως φυσικά τον επιχειρηματία Καλογρίτσα που εμφάνισε ξένα και αμφισβητούμενα βοσκοτόπια ως εγγύηση για την εύρεση των δεκάδων εκατομμυρίων που οφείλει να διαθέτει για να διατηρήσει την άδεια. Όμως και η διαδικασία που ακολουθήθηκε στον διαγωνισμό για τις άδειες, αλλά και ο ίδιος ο κ. Καλογρίτσας χρεώνονται στην κυβέρνηση ευθέως και δεν θεωρούνται ουρανοκατέβατα φαινόμενα!

Η όλα κατάσταση με τα κανάλια φαίνεται να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο μάλιστα, καθώς η κυβέρνηση συναντά μπροστά της το πρόβλημα με το κλείσιμο των δύο υγιών και μεγάλων σταθμών, του Alpha και του STAR.Το περιστατικό του σαββατοκύριακου στη Νέα Υόρκη, όταν δύο δημοσιογράφοι από τους συγκεκριμένους σταθμούς επιχείρησαν να κάνουν ρεπορτάζ με την πρόωρη άφιξη του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά – ο οποίος θα είναι στη συνοδεία του πρωθυπουργού που μεταβαίνει σήμερα εκεί για την ετήσια γενική συνέλευση του ΟΗΕ – είναι ενδεικτικό του εκνευρισμού. Οι δύο δημοσιογράφοι έκαναν έρευνα για την παρουσία του υπουργού, ο οποίος ήταν χωρίς ατζέντα και με «χαλαρό» πρόγραμμα στην μεγαλούπολη, αλλά βρέθηκαν στο στόχαστρο των ανδρών ασφαλείας του υπουργού, ο οποίος ενοχλήθηκε από τη δημοσιογραφική τακτική. Η κυβερνητική διαρροή ότι συνελήφθησαν διαψεύστηκε από τους δύο δημοσιογράφους, όμως ο κ. Παππάς έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση, εκφράζοντας την ενόχλησή του για τις κινήσεις τους!     

Κι όλα αυτά ενώ η διαπραγμάτευση με τους δανειστές δεν διάγει και τις καλύτερες ημέρες της, κάνοντας τον πρωθυπουργό να παραδέχεται ότι η κυβέρνηση είναι σε ένα κρίσιμο σημείο, όπως πέρσι πριν το δημοψήφισμα! Και να ομολογεί επίσης ότι αντιλαμβάνεται πως οι πολίτες δεν πλέουν και σε πελάγη ευτυχίας!


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης