Εμφύλιος στην κυβέρνηση για τα βοσκοτόπια Καλογρίτσα

Εμφύλιος στην κυβέρνηση για τα βοσκοτόπια Καλογρίτσα

Σάκης Παπαδόπουλος(ΣΥΡΙΖΑ): Υπάρχουν σκιές. Πώς είναι δυνατόν να παίρνει κανάλι με τέτοια στοιχεία; - Δημ.Καμμένος(ΑΝΕΛ): Όταν κάποιος διαγωνιζόμενος πατάει ένα κουμπί και λέει έχω τα χρήματα θα πρέπει να έχει τα χρήματα, αλλιώς είναι απιστία κατά του δημοσίου

Εμφύλιος στην κυβέρνηση για τα βοσκοτόπια Καλογρίτσα
Εν αναμονή της πρώτης ετυμηγορίας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες και ενώ το πολιτικό και επιχειρηματικό κλίμα από τις μετωπικές αντιπαραθέσεις είναι ήδη βεβαρημένο, η «επόμενη μέρα» για τον έναν από τους υπερθεματιστές, τον Χρήστο Καλογρίτσα, επισκιάζεται από τις αποκαλύψεις για τα περιουσιακά του στοιχεία, βάσει των οποίων εξασφάλισε τη μία άδεια. 

Το αγροτεμάχιο στην Ιθάκη εκτάσεως 5.029 στρεμμάτων που δήλωσε ο επιχειρηματίας ως εγγύηση στον πρόσφατο διαγωνισμό, προκαλεί ερωτηματικά και αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των ΑΝ.ΕΛ. Βουλευτές των κομμάτων της κυβέρνησης, αφήνουν αιχμές για το Πόθεν Εσχες του κ. Καλογρίτσα ενώ δεν διστάζουν να αφήσουν σκιές και για απιστία κατά του Δημοσίου. 

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, η εταιρεία «ΑΓΙΑ» με νόμιμο εκπρόσωπό της τον δικηγόρο Σπ. Καραμπάτσο, δώρισε στην εταιρεία Καλογρίτσα το 82% της εταιρείας, αλλά και τρία αγροτεμάχια στην Ιθάκη συνολικής έκτασης 5.029 στρεμμάτων, τα οποία μάλιστα διεκδικεί ως καταπατηθέντα ο δήμος Ιθάκης.

Κλείσιμο
«Εμένα με παραξενεύει πάρα πολύ πώς είναι δυνατόν κάποιος  που θέλει να πάρει κανάλι να επικαλείται τέτοια στοιχεία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος.

Απαντώντας στην ερώτηση των δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ αν «μπορούν να μπουν κανόνες με βοσκοτόπια» ο κ. Παπαδόπουλος συμπλήρωσε: Πώς μπορεί να επικαλείται τέτοια στοιχεία προκειμένου να του δώσουν τη δυνατότητα να θεωρεί ότι έχει άμεσα προς εκταμίευση τα χρήματα που του ζητούνται.

Παράλληλα ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε τον προβληματισμό του και για την κατάργηση του ασυμβίβαστου ανάμεσα στις ιδιότητες του καναλάρχη και του εργολάβου όπως αυτή προκύπτει από τη διάταξη του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συμβάσεις που ψηφίστηκε στις 2 Αυγούστου και δημοσιεύθηκε στις 8 Αυγούστου στο ΦΕΚ.

«Με βάζει σε πειρασμό η σκέψη για τον βασικό μέτοχο και το κατά πόσο μπορούν οι εργολάβοι να είναι κάτοχοι καναλιών» σχολίασε για το συγκεκριμένο θέμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ΑΝΕΛ έχουν μια ευαισθησία για τα θέματα της διαπλοκής και γι' αυτό είπαμε ότι δεν θα πρέπει να κατέβει ο Καλογρίτσας στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, είπε ο βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Καμμένος στα Παραπολιτικά 90,1.

Όταν κάποιος διαγωνιζόμενος πατάει ένα κουμπί και λέει έχω τα χρήματα θα πρέπει να έχει τα χρήματα, σημείωσε με νόημα, και πρόσθεσε: Αν δεν τα έχει αυτό είναι απιστία κατά του Δημοσίου.

Ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε επίθεση και κατά της Νέας Δημοκρατίας επικρίνοντας τη στάση της στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών με τις αναφορές περί επιστροφής 246 εκατομμυρίων ευρώ στους υπερθεματιστές που έλαβαν τηλεοπτική άδεια.

Δείτε εδώ πώς αντέδρασε ο πρώην κοινοτάρχης Περαχωρίου Ιθάκης Χρήστος Σκληρός, μόλις έμαθε από δημοσιογράφο του Alpha ότι το συγκεκριμένο βοσκοτόπι αποτελεί... εγγύηση για τις τηλεοπτικές άδειες:

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης