Εμπλοκή με τους θεσμούς και στην Παιδεία

Εμπλοκή με τους θεσμούς και στην Παιδεία

Διαψεύδει το υπουργείο Παιδείας - Μαραθώνια η συνάντηση Φίλη με το Κουαρτέτο για το τριετές πλάνο στην εκπαίδευση - Μάχη για τις απολύσεις στην ιδιωτική εκπαίδευση

Εμπλοκή με τους θεσμούς και στην Παιδεία
Και ξαφνικά εμπλοκή με τους θεσμούς ακόμα και στα θέματα... Παιδείας! Σε μαραθώνια εξελίχθηκε η προγραμματισμένη να διαρκέσει μόλις μία ώρα συνάντηση του υπ. Παιδείας Ν. Φίλη με το Κουαρτέτο για το τριετές πλάνο στην εκπαίδευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες κοντά στη διαπραγμάτευση οι θεσμοί προέβαλαν ισχυρές ενστάσεις στον κ. Φίλη για διάταξη που πέρασε το υπ. Παιδείας με τον πρόσφατο νόμο και με την οποία ουσιαστικά επανέφερε το προηγούμενο καθεστώς της εργασιακής σχέσης και της δυνατότητας απολύσεων εκπαιδευτικών από τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία διάταξη που ίσχυε από το 1976 και είχε καταργηθεί το 2012 βάσει της οποίας εάν ένας σχολάρχης θέλει να απολύσει εκπαιδευτικό μπορεί να το κάνει παρουσιάζοντας πλήρη αιτιολογία και τεκμηρίωση της απόφασης.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι θεσμοί και ειδικά το ΔΝΤ ζητούν επίμονα να αποσυρθεί η διάταξη θεωρώντας ότι μπορεί στο μέλλον να γενικευτεί και στον υπόλοιπο ιδιωτικό τομέα, περιορίζοντας έτσι τη δυνατότητα των εργοδοτών να προβαίνουν σε απολύσεις. Από πλευράς της κυβέρνησης όμως λένε ότι επί τέσσερις μήνες συζητούσαν το νομοσχέδιο πριν κατατεθεί και ψηφιστεί (μάλιστα υπάρχουν και τα σχετικά email) χωρίς να προβάλλουν τότε αυτές τις αντιρρήσεις οι θεσμοί. Όπως διαμηνύουν μάλιστα «δεν υπάρχει περίπτωση» η κυβέρνηση να αποσύρει ψηφισμένο και συμφωνημένο με τους θεσμούς νόμο.
Διαψεύδει το υπουργείο Παιδείας
Για γνωστά συμφέροντα που διακινούν στα ΜΜΕ ψευδείς πληροφορίες κάνει λόγο το υπουργείο Παιδείας με σημερινή ανακοίνωση, με αφορμή σημερινές αναρτήσει στο διαδίκτυο ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών ζήτησαν στη σημερινή συνάντηση, από τον υπουργό Νίκο Φίλη να μην εφαρμοστούν οι νέες διατάξεις για την ιδιωτική εκπαίδευση .
Ειδικότερα στο ανακοινωθέν το υπουργείο Παιδείας τονίζει τα εξής:
Τα γνωστά συμφέροντα στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, διακινούν στα ΜΜΕ την «πληροφορία», ότι, οι εκπρόσωποι των Θεσμών κατά τη σημερινή συνάντησή τους με τον Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, απαίτησαν την απόσυρση των πρόσφατα ψηφισμένων ρυθμίσεων για την ιδιωτική εκπαίδευση. Ουδέν αναληθέστερον.Οι ρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών και για τα άλλα θέματα των ιδιωτικών σχολείων είναι νόμος του κράτους και θα εφαρμοστούν κανονικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης