Νέα Δημοκρατία: Η κυβέρνηση αποκτά το πρόσωπο του Παύλου Πολάκη

Νέα Δημοκρατία: Η κυβέρνηση αποκτά το πρόσωπο του Παύλου Πολάκη

Για ενοχή σιωπή της κυβέρνησης όσον αφορά το πόθεν έσχες των πλειοδοτών των τηλεοπτικών αδειών κάνει λόγο ο Γιώργος Κουμουτσάκος - Ο ίδιος διακρίνει «σημάδια διάλυσης στη συνοχή της κυβέρνησης» στο «άδειασμα» του πρωθυπουργού από τον αντιπρόεδρο αναφορικά με το χρέος

Νέα Δημοκρατία: Η κυβέρνηση αποκτά το πρόσωπο του Παύλου Πολάκη
Στο θέμα των  τηλεοπτικών αδειών επιμένει η ΝΔ καθώς σήμερα ο εκπρόσωπος του κόμματος
Γιώργος Κουμουτσάκος κατηγόρησε την κυβέρνηση
Κλείσιμο
«για ενοχή σιωπή της κυβέρνησης όσον αφορά το πόθεν έσχες των πλειοδοτών».

Είπε ο κ. Κουμουτσάκος: «Η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κα Χριστοδουλοπούλου, ανέβαλε για την Τρίτη την απόφαση της Επιτροπής στο αίτημά μας να προσκληθούν ο υπουργός Επικρατείας κ. Πάππάς και οι 4 πλειοδότες του διαγωνισμού».
 

Συνεχίζοντας κατηγόρησε την κυβέρνηση για την συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη: «Όσο σκοτεινιάζει ο πολιτικός της ορίζοντας, τόσο η κυβέρνηση βυθίζεται σε έλος αυταρχισμού. Κάθε μέρα βλέπουμε χτυπήματα στη Δημοκρατία. Σκοτεινές εικόνες κυβερνητικού αυταρχισμού εκπέμπει σταθερά ο υπουργος κ. Πολάκης. Η κυβέρνηση αποκτά πρόσωπο, το πρόσωπο του κ. Πολάκη». 

Σε ερώτηση για το βασικό μέτοχο ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ είπε οτι «για εμάς εκείνος ο αγώνας παραμένει ζωντανός και θα κάνουμε ό,τι πρεπει να δικαιωθεί».

Επανέλαβε δε ότι «ο νόμος Πάππά» θα καταργηθεί, ότι η ΝΔ θεωρεί πως είναι αντισυνταγματικός και η θέση της είναι «περισσότερα κανάλια, περισσότερη ενημέρωση, περισσότερη δημοκρατία, περισσότεροι εργαζόμενοι».

Για το τίμημα σημείωσε πως πρόκειται για εξίσωση που αυτή τη στιγμή έχει μόνο αγνώστους και δεν μπορεί τώρα η ΝΔ να πάρει θέση.

Στην περίπτωση που το ΣΤΕ αποφασίσει ότι δεν τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας του νόμου απάντησε ότι η απόφαση της Δικαιοσύνης είναι σεβαστή, όπως και η αρχή της πλειοψηφίας και με κυβέρνηση της ΝΔ ο «νόμος Παππά» θα καταργηθεί.

Προσφυγικό 



Αναφερόμενος στα ζητήματα του προσφυγικού-μεταναστευτικού ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε οτι τα γεγονότα των τελευταίων ημερών αποδεικνύουν πως ήταν ψεύτικα τα κηρύγματα ανθρωπισμού της κυβέρνησης και «αποδεικνύονται προκάλυμα πλουτισμού».

«Ο κ. Τσίπρας αντί να ελέγξει τι πράγματι συμβαίνει, έκανε δεκτή την παραίτηση Βουδούρη», συνέχισε αναφέροντας τις καταγγελίες του έως πρόσφατα ΓΓ Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Παράλληλα αναφέρθηκε σε καταγγελίες της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ,  Σταμπούλη σύμφωνα με τις οποίες μέλος της τοπικής Νομαρχιακής του κυβερνώντος κόμματος με την κόρη του - συντονίστρια του χώρου φιλοξενίας - έχουν αναλάβει έργο σίτισης προσφύγων ύψους 75.000€. «Ζητήσαμε από την κυβέρνηση να απαντήσει στα ερωτήματα που εγείρονται τόσο για το αδιάβλητο της διαδικασίας όσο και για την ηθική  διάσταση αυτής της επιλογής. Ζητήσαμε να εξασφαλιστεί η διαφάνεια. Απάντηση δεν πήραμε», πρόσθεσε,  και προανήγγειλε ότι η ΝΔ θα δώσει κοινοβουλευτική συνέχεια. 

Σχετικά με το θέμα που προέκυψε στο Ωραιόκαστρο μίλησε για σύνθετο πρόβλημα που αγγίζει της καρδιά της λειτουργίας κάθε κοινωνίας: «Πρέπει να λυθεί με τρεις βασικές αρχές. Τα παιδιά δεν μπορεί παρά να πάνε σχολείο. Να εξασφαλιστεί η δημόσια υγεία. Να ακουστούν οι τοπικές κοινωνίες με λογική επίλυσης του προβλήματος και οχι διόγκωσης του». Στο ίδιο θέμα σημείωσε με έμφαση ότι «οποιαδήποτε κηρύγματα μισαλλοδοξίας, ρατσισμού, ακρότητας είναι πέρα και μακριά από την αντίληψη της  ΝΔ. Αυτό δεν μπορεί να είναι άλλοθι για να αγνοήσουν οι κυβερνώντες πως αισθάνεται η τοπική κοινωνία. Οφείλει να μπει σε διάλογο μαζί τους».

Ειδικά για όσα είπε ο δήμαρχος της πόλης, ανέφερε ότι «η καταδίκη των λεχθέντων, της έντασης και περιεχομένου τους γίνεται από το πιο επίσημο βήμα».

Για το θέμα Ντογιάκου 

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση μιλώντας για ζοφερή και αποπνικτική ατμόσφαιρα παρασκηνίου στο χώρο της δικαιοσύνης.

«Προστίθεται πλέον η χθεσινή απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου σε βαρος του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρου Ντογιάκου, με την οποία ουσιαστικά λίγες ημέρες πριν τις αρχαιρεσίες για τη ανάδειξη της νέας διοίκησης της Εισαγγελίας Εφετών, τίθεται εκτός μάχης, μετά από έφεση που άσκησε ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος. Η πολιτική σκοπιμότητα είναι ολοφάνερη. Δεν κρύβεται», σημείωσε, μιλώντας για «πρωτοφανές μαγείρεμα που αποκαλύπτει τη νοσηρή αντίληψη που έχει η κυβέρνηση για την ανεξαρτησία και το αυτοδιοίκητο της Δικαιοσύνης».
Για το χρέος 

Για το θέμα του χρέους ο κ. Κουμουτσάκος αφού παρέθεσε αυτολεξεί τις φράσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, σχολίασε ότι «όταν ο αντιπρόεδρος αδειάζει τον πρωθυπουργό δείχνει ότι υπάρχουν σημάδια διάλυσης στη συνοχή της κυβέρνησης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης