Δεκτή από τον Τσίπρα η παραίτηση του Βουδούρη

Δεκτή από τον Τσίπρα η παραίτηση του Βουδούρη

Με μια λιτή ανακοίνωση το Μαξίμου έκανε γνωστό ότι έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό η παραίτηση του γραμματέα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης των προσφύγων

Δεκτή από τον Τσίπρα η παραίτηση του Βουδούρη
Δεκτή έκανε πριν από λίγο την παραίτηση του Οδυσσέα Βουδούρη, ο πρωθυπουργός. Η σχετική ανακοίνωση είναι λιτή και αναφέρει: «Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε δεκτή την παραίτηση την οποία του υπέβαλε ο Γενικός Γραμματέας Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Οδυσσέας Βουδούρης».


Ο κ.Βουδούρης υπέβαλε την παραίτησή του, έχοντας προηγουμένως καταγγείλει ότι πέντε μήνες μετά τον ορισμό του στη θέση του γραμματέα ο πολιτικός του προϊστάμενος, αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας
δεν είχε υπογράψει το ΦΕΚ για την εκχώρηση των προβλεπόμενων από το νόμο αρμοδιοτήτων. Νωρίτερα σήμερα, ο κ.Βουδούρης προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες για κατασπατάληση πόρων αφού όπως είπε χαρακτηριστικά στη Νορβηγία κάθε πρόσφυγας κοστίζει 12.000 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα το κόστος φτάνει τις 15.000. Επιπλέον, κατήγγειλε ότι οι δομές φιλοξενίας παραμένουν ακέφαλες.
Κλείσιμο

Ο πρώην γενικός γραμματέας είχε απευθύνει επιστολή την περασμένη εβδομάδα προς τον κ.Μουζάλα στην οποία του εξέθετε όλα τα ζητήματα που δεν του επέτρεπαν να επιτελέσει το καθήκον του, στην οποία είχε προειδοποιήσει ότι εφόσον δεν έπαιρνε απάντηση και δεν επιλύονταν τα ζητήματα που έθετε, τότε θα υπέβαλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό. Ο κ.Μουζάλας δεν απάντησε στον κ.Βουδούρη και μετά και τις σημερινές δηλώσεις του τελευταίου, ο κ.Τσίπρας έκανε δεκτή την παραίτηση.





 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης