ΝΔ: Ωμή παρέμβαση Τσίπρα ενόψει της απόφασης του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

ΝΔ: Ωμή παρέμβαση Τσίπρα ενόψει της απόφασης του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Τι απαντά το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού - Τι πραγματικά απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ

ΝΔ: Ωμή παρέμβαση Τσίπρα ενόψει της απόφασης του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες
Για ωμή και και προκλητική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα η
Νέα Δημοκρατία με αφορμή την απάντηση του Αλέξη Τσίπρα σε ερώτηση σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες
στην οποία ο πρωθυπουργός επιχείρησε να προκαταλάβει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με την προσφυγή κατά του νόμου Παππά βάσει του οποίου διεξήχθη η πρόσφατη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες.
Κλείσιμο

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλά, επίσης, για μια παρέμβαση «χωρίς προηγούμενο» στη Δικαιοσύνη καθώς όπως τονίζει ο κ. Τσίπρας «προδίκασε το αποτέλεσμα των προσφυγών ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά του νόμου Παπά για την ακύρωση του διαγωνισμού  για τις τηλεοπτικές άδειες». 
 
«Είμαστε βέβαιοι ότι οι Σύμβουλοι της Επικρατείας θα επιτελέσουν με ευθύνη το καθήκον τους και θα λειτουργήσουν κατά συνείδηση και όχι κατ' εντολή του κ. Τσίπρα» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Μαξίμου: Τώρα θυμήθηκαν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης

Μετά τη σκληρή ανακοίνωση της ΝΔ, το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού εξέδωσε ανακοίνωσή με την οποία παραθέτοντας ένα τμήμα μόνο των όσων είπε ο Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή στη ΔΕΘ απαντώντας στον δημοσιογράφο Χρήστο Τσιγουρή για το θέμα, υποστηρίζει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «τώρα θυμήθηκε την ανεξαρτησία στη Δικαιοσύνη». Παράλληλα επανέρχεται στη ρητορική του ότι η ΝΔ είναι «γραφείο τύπου των καναλαρχών».

Διαβάστε την ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού που εξεδόθη το μεσημέρι της Δευτέρας:

Η ΝΔ θυμήθηκε τώρα και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης
Στην συνέντευξή του στην ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός δήλωσε επί λέξει  ότι «η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη να πάρει τις αποφάσεις της και η Κυβέρνηση θα την σεβαστεί απολύτως». Ας μην ανησυχεί λοιπόν η Νέα Δημοκρατία, που θυμήθηκε προσφάτως την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Και κυρίως ας βρει κάτι άλλο να κάνει, από το να λειτουργεί σαν γραφείο τύπου των καναλαρχών.  

Η πλήρης απάντηση του Αλέξη Τσίπρα

Η εικόνα, όμως, για τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ στην απάντησή του σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι τελείως διαφορετική αν κάποιος διαβάσει την απομαγνητοφώνηση από το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού.

Ο κ. Τσίπρας απαντά λοιπόν σύμφωνα με την επίσημη απομαγνητοφώνηση στην ερώτηση της Ελένης Καλογεροπούλου: 

Κάποιοι θεωρούσαν ότι τα ασφαλιστικά μέτρα θα ρίξουν τον νόμο. Κάποιοι τώρα θεωρούν ότι το ΣτΕ, το οποίο στην προσωρινή του απόφαση  έχει μιλήσει για δημόσιο συμφέρον.  Και τώρα που το δημόσιο συμφέρον έχει αποτυπωθεί και σε νούμερα, θα βγει και θα πει ότι είναι άκυρος ο διαγωνισμός γιατί είναι πολλά τα χρήματα που θα πάρει το ελληνικό δημόσιο. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Εν πάση περιπτώσει, η τυπική και ουσιαστική απάντηση στο ερώτημά σας είναι ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη να πάρει τις αποφάσεις και η κυβέρνηση θα την σεβαστεί απολύτως. Αλλά δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν δίνω ούτε μια πιθανότητα. Από εκεί και πέρα αντιλαμβάνεστε ότι βρισκόμαστε ακόμα στο αρχικό στάδιο της διαδικασίας. Δηλαδή έχουν κηρυχθεί οι προσωρινοί υπερθεματιστές. Ελέγχονται τα στοιχεία τους, το πόθεν έσχες τους. 

Θα υπάρξουν βεβαίως οι τελεσίδικες αποφάσεις των δικαστηρίων, θα έρθουν τα πρώτα χρήματα και θα ξεκινήσει η διαδικασία. Πιστεύω, ότι το μεγάλο βήμα που πρέπει να γίνει είναι η συγκρότηση του ΕΣΡ. Αυτό όμως, γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, ότι εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη στάση της αντιπολίτευσης. Όπως έχουμε αποδείξει, δεν πρόκειται να μείνουμε με δεμένα τα χέρια. Θα προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε στον διαγωνισμό για τους περιφερειακούς σταθμούς, αλλά και στην προσπάθεια να μπουν κάποιοι ποιοτικοί όροι -που ήδη υπάρχουν στον νόμο-  σε σχέση με τη λειτουργία των νέων σχημάτων και των νέων σταθμών. Επαναλαμβάνω, οι νέοι υπερθεματιστές, οι νέοι ιδιοκτήτες νόμιμης άδειας ΜΜΕ διαχειρίζονται δημόσια συχνότητα. Δεν μπορούν να κάνουν ότι θέλουν. Πρέπει να βρίσκονται μέσα σε κάποιους κανόνες πλουραλισμού και αντικειμενικής ενημέρωσης. Μέσα σε κάποιους κανόνες διότι το παραγόμενο τηλεοπτικό προϊόν είναι και πολιτιστικό προϊόν, διαπαιδαγωγεί την ελληνική κοινωνία, τους Έλληνες πολίτες και τηλεθεατές. Άρα, πρέπει να μπουν  κάποιοι κανόνες και εμείς είμαστε αποφασισμένοι αυτούς να τους βάλουμε.  


Δείτε και σε βίντεο την απάντηση του Αλέξη Τσίπρα:




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης