Οι Ολυμπιονίκες στη Βουλή: «Η πολιτεία να μην είναι μόνο για τη φωτογραφία»

Οι Ολυμπιονίκες στη Βουλή: «Η πολιτεία να μην είναι μόνο για τη φωτογραφία»

Με το κινητό ανά χείρας για μια σέλφι με τους Ολυμπιονίκες εμφανίστηκαν αρκετοί βουλευτές στην εκδήλωση - Το «παρών» έδωσαν οι Κ. Μητσοτάκης, Φ. Γεννηματά, Σ. Θεοδωράκης ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Αθλητισμού - Συναντήθηκαν και με τον Τσίπρα στο Μαξίμου

Οι Ολυμπιονίκες στη Βουλή: «Η πολιτεία να μην είναι μόνο για τη φωτογραφία»
Με το κινητό ανά χείρας για μια σέλφι με τους Ολυμπιονίκες εμφανίστηκαν αρκετοί βουλευτές όλων των κομμάτων στην ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η Βουλή
στην αίθουσα της Γερουσίας προς τιμήν της εθνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την εισαγωγική τοποθέτηση του κ. Νίκου Βούτση που ευχαρίστησε «από καρδιάς» τους έλληνες αθλητές και τους ζήτησε την συνδρομή τους προκειμένου «να ληφθούν αποφάσεις για την ολόπλευρη στήριξη του αθλητισμού».

Κλείσιμο
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης
, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
Φώφη Γεννηματά, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και ο γγ της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος ενώ η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον υπουργό αθλητισμού Σταύρο Κοντονή.
Η τελετή ολοκληρώθηκε με την βράβευση όλων των αθλητών από τους αντιπροέδρους του κοινοβουλίου. Όταν μάλιστα ο κ. Τάσος Κουράκης ολοκλήρωσε την απονομή της τιμητικής πλακέτας στην ομάδα της ενόργανης γυμναστικής και θεώρησε ότι το έργο του έχει τελειώσει, εισέπραξε το σχόλιο του Προέδρου Ν. Βούτση που του είπε «κύριε Κουράκη εσείς θα μείνετε στην θέση σας. Δεν είστε της ενόργανης».

Νωρίτερα, αρκετοί αθλητές έκαναν ολιγόλεπτες τοποθετήσεις που είχαν ως κοινή συνισταμένη τις ανύπαρκτες αθλητικές υποδομές στην επαρχία και την ανάγκη επαναφοράς κινήτρων σε αθλητές – μαθητές προκειμένου να εισάγονται πιο εύκολα στα πανεπιστήμια.   

Συγκεκριμένα, η ολυμπιονίκης στην σκοποβολή Αννα Κορακάκη είπε ότι «υπάρχει έλλειψη αθλητικών υποδομών. Η δική μου περίπτωση με το σκοπευτήριο έγινε γνωστή όμως δεν είναι μόνο το δικό μου άθλημα. Οι υποδομές στην περιφέρεια είναι επένδυση για το μέλλον που θα αποδώσει. Δεν μιλώ μόνο για επιδώσεις αλλά για τα παιδιά που θα στραφούν στον αθλητισμό» επισήμανε δε ότι «Δεν είναι μομφή ή παράπονο δεν έχω πρόθεση τέτοια. Το αντίθετο. Είναι έκκληση για το μέλλον των παιδιών».  

Ο μεγάλος αθλητής Σπύρος Γιαννιώτης σημείωσε ότι «σχολεία και αθλητισμός πάνε μαζί και χαιρετίζω την ενέργεια του υπουργού για την υποχρεωτική κολύμβηση από το Δημοτικό» ενώ σε άλλο σημείο είπε « Στο Λύκειο τα παιδιά δεν μπορούν να κάνουν και τα μαθήματά τους και πρωταθλητισμό. Πρέπει να ιδρυθούν ξανά τα αθλητικά σχολεία. Να δοθούν προνόμια στα παιδία για εισαγωγή στα πανεπιστήμια».

Την ανάγκη μεγαλύτερης συμμετοχής της ιδιωτικής πρωτοβουλίας για την στήριξη των αθλητών επισήμαναν οι ιστιοπλόοι Παναγιώτης Μαντής και Παύλος Καγιαλής. Ο πολίστας Χρήστος Αφρουδάκης εξήγησε ότι «Τα κολέγια της Αμερικής προσεγγίζουν Έλληνες αθλητές για κάνουν εκεί ακαδημαϊκή και αθλητική καριέρα» ενώ απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση είπε να μην προχωρήσει στην μείωση των ωρών της γυμναστικής στα σχολεία.

«Η πολιτεία να μην είναι μόνο για την φωτογραφία ή όταν κερδίζουμε κάτι. Να εκμεταλλευτούμε τις εγκαταστάσεις που έχουμε από το 2004 και να τις κάνουμε καλύτερες» συνέχισε ο ίδιος αθλητής ενώ για τα δημοσιεύματα της «Αυγής» που επιχείρησε να συνδέσει τους ολυμπιονίκες με το ντόπινγκ είπε «Δεν είναι μόνο το ντόπινγκ αυτό που βοηθά. Υπάρχουμε αθλητές  που είμαστε αγνοί και καθαροί».

Τέλος, ο προπονητής της ομάδας στίβου Δημήτρης Ευαγγελόπουλος ευχαρίστησε το προεδρείο της Βουλής για την πρόσκληση, πρόσθεσε όμως ότι «Τα έξι μετάλλια σας αναγκάσανε να μας αγκαλιάσετε λίγο παραπάνω αλλά σας ευχαριστώ που δώσατε το λόγο στα παιδιά».

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση





 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης