Για τις εξελίξεις στο Κυπριακό συζήτησαν Αναστασιάδης - Τουσκ

Για τις εξελίξεις στο Κυπριακό συζήτησαν Αναστασιάδης - Τουσκ

«Η Ευρώπη να έρθει πιο κοντά στους πολίτες», δηλώνει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

Για τις εξελίξεις στο Κυπριακό συζήτησαν Αναστασιάδης - Τουσκ
Την ημερήσια διάταξη της Συνόδου του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στη Μπρατισλάβα στις 15-16 Σεπτεμβρίου, συζήτησαν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης
και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόλαντ Τουσκ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες το βράδυ. Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε την ανάγκη όπως στη Σύνοδο αρχίσει η συζήτηση σε σχέση με το μέλλον της Ευρώπης και όπως η Ευρώπη έρθει πιο κοντά στους Ευρωπαίους πολίτες.

Παράλληλα ο Κύπριος Πρόεδρος ενημέρωσε τον κ. Τουσκ για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και επεσήμανε τη σημασία της παρούσας φάσης των εντατικοποιημένων διαπραγματεύσεων, ενόψει και των συναντήσεων που θα έχει ο κ. Τουσκ με Τούρκους αξιωματούχους το επόμενο διάστημα.

Κλείσιμο
Εξάλλου, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter , ο κ. Τουσκ αναφέρεται σε «διαβουλεύσεις με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη απόψε ενόψει της συνάντησης των 27 της ΕΕ στη Μπρατισλάβα».

Στην τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη-Τουσκ αναφέρθηκε και ο Κύπριος κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, σε ανάρτηση στο δικό του λογαριασμό στο Twitter, σημειώνοντας ότι έγινε αναφορά στη Σύνοδο του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και στο Κυπριακό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης