Παππάς προς καναλάρχες: Μην προκαλείτε την τύχη σας, ο νόμος ισχύει για όλους

Παππάς προς καναλάρχες: Μην προκαλείτε την τύχη σας, ο νόμος ισχύει για όλους

«Δεν υπάρχει τρόπος υπέρβασης της νομιμότητας», λέει ο υπουργός, ενώ κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι η εγγυητική επιστολή Καλογρίτσα κατατέθηκε εμπρόθεσμα

Παππάς προς καναλάρχες: Μην προκαλείτε την τύχη σας, ο νόμος ισχύει για όλους
Επίθεση προς τη ΝΔ αλλα και προς ορισμένους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών
εξαπέλυσε ο κ.
Νίκος Παππάς από το βήμα της Βουλής . Όπως είπε χαρακτηριστικά «τρόπος υπέρβασης της νομιμότητας δεν υπάρχει και κανείς δεν πρέπει να προκαλεί την τύχη του».

Κλείσιμο
Λίγες ώρες πριν την έναρξη του διαγωνισμού ο υπουργός Επικρατείας κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να αλλάξει τακτική και να αποδεχθεί τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες.

«Απευθύνομαι στην ΝΔ και της λέω ότι σήμερα πρέπει να ανασκευάσει, ανακαλέσει και να γυρίσει την γραμμή περί ακύρωσης του διαγωνισμού» είπε χαρακτηριστικά απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ ότι δεν αναγνωρίζει την διαδικασία και τα αποτελέσματά της.  

«Τι μας λέει δηλαδή η ΝΔ; Ότι θα ακυρώσει την διαδικασία που κάνουμε εμείς για να δοθούν πρώτη φορά νόμιμες άδειες και θα επιστρέψει τα χρήματα;» πρόσθεσε σε άλλο σημείο για να συνεχίσει: «Σήμερα η ΝΔ πρέπει να ανακαλέσει και να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα. Να μην κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό και να σεβαστεί τις αποφάσεις του ΣτΕ».

Εκτός αυτού, ο υπουργός απευθύνθηκε και σε ορισμένους εκπροσώπους καναλιών που δημιούργησαν εντάσεις κατά την προσομοίωση του διαγωνισμού. «Προς όλους τους συμμετέχοντες λέμε το εξής: τρόπος υπέρβασης της νομιμότητας δεν υπάρχει και κανείς δεν πρέπει να προκαλεί την τύχη του. Νόμοι υπάρχουν για όλους, ανεξάρτητα θέσης, τσέπης και ένδοξου παρελθόντος ή μέλλοντος. Όποιος θεωρεί ότι τρομοκρατώντας δημόσιους λειτουργούς μπορεί να υπερβεί την διαδικασία πλανάται πλάνην οικτράν».

Σύμφωνα με πληροφορίες η αντίδραση του υπουργού προκλήθηκε μετά και τις σημερινές ενστάσεις και διαμαρτυρίες για το αν ήταν εκπρόθεσμη ή εμπρόθεσμη η κατάθεση της εγγυητικής επιστολής από τον κ. Καλογρίτσα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η κατάθεση έγινε εμπρόθεσμα.

Επιπροσθέτως, ο κ. Παππάς άφησε αιχμές και κατά του κ. Θοδωρή Ρουσόπουλου με αφορμή δηλώσεις του τελευταίου για τον διαγωνισμό.

«Στους προκατόχους μου οι οποίοι τελευταία για λίγα λεπτά δημοσιότητας μας εξαπολύουν επιθέσεις έχω να πω ότι πρέπει να εξηγήσουν γιατι δεν έκαναν ότι προέβλεπε ο νόμος. Τους έβαλε κάποιος τρικλοποδιές, τους πίεσε κάποιος; Αυτά περιμένει κάποιος να ακούσει από τους προκατόχους μου και όχι φθηνή κριτική».

Η τοποθέτηση του κ. Παππά έγινε μετά από σχετική ερώτηση του κ. Νίκου Νικολόπουλου  για την διαμάχη μεταξυ ΣΚΑΙ και ΕΡΤ αναφορικά με την λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου.

 
«Είναι προφανές ότι πρόκειται για εξόφθαλμη κλοπή που προσβάλει την περιουσία της ΕΡΤ και προσβάλει και τους τηλεθεατές. Αυτό που περισσότερο προσβάλει όλους μας – ελπίζω να ταυτίζεται και η ΝΔ – είναι ότι όταν έγινε φανερό ότι καποιοι πιάστηκαν με την γίδα στην πλάτη αντί να ζητήσουν συγνώμη ζήτησαν τα ρέστα» ειπε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε «Η ΕΡΤ θα προχωρήσει σε κατάθεση μηνυτήριας... Η ΕΡΤ δεν είναι ο φτωχός συγγενής του ραδιοτηλεοπτικού σκηνικού. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης