ΣΥΡΙΖΑ και υπουργείο Δικαιοσύνης κατά Γιώργου Κύρτσου

ΣΥΡΙΖΑ και υπουργείο Δικαιοσύνης κατά Γιώργου Κύρτσου

Για «συντεχνιακές λογικές» και πολιτικές επιρροές που υπήρχαν και υπάρχουν στη Δικαιοσύνη μίλησε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ και υπουργείο Δικαιοσύνης κατά Γιώργου Κύρτσου
Πυρά εναντίον του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κύρτσου εξαπέλυσαν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το υπουργείο Δικαιοσύνης με αφορμή δηλώσεις του, νωρίτερα σήμερα το πρωί, στην ΕΡΤ. Ο κ.Κύρτσος τόνισε ότι στη Δικαιοσύνη, πολιτικές επιρροές υπήρχαν επί ΝΔ και υπάρχουν και επί ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έκανε λόγο και για «συντεχνιακές λογικές» στους κόλπους της Δικαιοσύνης.


Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία μάλιστα ζητεί την παρέμβαση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, στην οποία σημειώνει: Τα όσα ομολόγησε με τη συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος, περί άσκησης επιρροής του κόμματός του στη Δικαιοσύνη, δημιουργούν μείζον πολιτικό ζήτημα», ενώ σημειώνεται επίσης ότι «σε απάντησή του για την υπόθεση Γεωργίου, ο κ. Κύρτσος λέει ξεκάθαρα ότι η Δικαιοσύνη είναι αναξιόπιστη, παραδέχεται τις πολιτικές επιρροές της Ν.Δ. στο θεσμό, ενώ την ίδια στιγμή κατηγορεί τις δικαστικές αποφάσεις για συντεχνιακή λογική».

Το υπουργείο Δικαιοσύνης
Κλείσιμο

Απάντηση στις δηλώσεις Γ. Κύρτσου έδωσε το υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο σε ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει:

«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της σημερινής κυβέρνησης είναι ο εγγυητής της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. Την προσήλωσή του αυτή στην παραπάνω βασική αρχή λειτουργίας του πολιτεύματος την αποδεικνύει καθημερινά, όχι μόνο με δηλώσεις, αλλά και με πράξεις και ιδίως με την αποχή από παρεμβάσεις. Την αποδεικνύει επίσης με την σταθερή του προσπάθεια να υπερασπίζεται τη δικαιοσύνη, όταν τρίτοι όχι με απλή έκφραση κριτικής γνώμης αλλά με άμεσες ή έμμεσες πιέσεις επιχειρούν να την χειραγωγήσουν.

Καταλαβαίνουμε ότι κάποιοι δυσκολεύονται να συνειδητοποιήσουν και ιδίως να δεχθούν την ουσιαστική ανεξαρτησία της δικαιοσύνης που σήμερα επιτέλους κυριαρχεί. Προσδοκούμε όμως από όλους τους υπεύθυνους φορείς (κόμματα, ενώσεις, πρόσωπα) να δείχνουν το ίδιο πνεύμα αμεροληψίας, χωρίς επιλεκτικές ευαισθησίες».

Η απάντηση Κύρτσου

Αμεση ήταν η αντίδραση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ., ο οποίος μέσω Facebook σχολίασε τα όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναφέρει:

«Άλλα είπα για τα διαχρονικά προβλήματα της Δικαιοσύνης και άλλα κατάλαβαν ή υποκρίνονται ότι κατάλαβαν η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα τους παρακολουθήσω στην επιχείρηση αποπροσανατολισμού, είναι φανερό όμως ότι δεν θέλουν να συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας του δημοσίου διαλόγου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης