Δημoκρατική Συμπαράταξη: Το «υπουργείο απραξίας» αδιαφορεί για τους χιλιάδες καρκινοπαθείς

Δημoκρατική Συμπαράταξη: Το «υπουργείο απραξίας» αδιαφορεί για τους χιλιάδες καρκινοπαθείς

Για υπολειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων και μη διαθεσιμότητα ειδικευμένων ογκολόγων κάνουν λόγο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Δημoκρατική Συμπαράταξη: Το «υπουργείο απραξίας» αδιαφορεί για τους χιλιάδες καρκινοπαθείς
Εξηγήσεις από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό
αναφορικά με τις τεράστιες ελλείψεις των ογκολογικών νοσοκομείων που επιβαρύνουν περαιτέρω την κατάσταση υγείας χιλιάδων καρκινοπαθών ζητά η
Δημοκρατική Συμπαράταξη: ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ.

Κλείσιμο
Οι βουλευτές Εύη Χριστοφιλοπούλου, Γιώργος Αρβανιτίδης, Μιχάλης Τζελέπης, Χαρά Κεφαλίδου, Βασίλης Κεγκέρογλου, Ανδρέας Λοβέρδος και Δημήτρης Κρεμαστινός σε ερώτησή τους υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχουν μετατρέψει το υπουργείο Υγείας σε «υπουργείο απραξίας».

«Για μία ακόμη φορά τους τελευταίους μήνες, έρχεται στην επιφάνεια η απαράδεκτη κατάσταση που, με την αδιαφορία της, η ηγεσία του υπουργείου δημιούργησε στους δεκάδες καρκινοπαθείς της χώρας» αναφέρουν χαρακτηριστικά για να προσθέσουν «Σύμφωνα με καταγγελία της πρόεδρου του συλλόγου καρκινοπαθών Μακεδονίας Θράκης, έχει στείλει 8 επιστολές στο υπουργείο και δεν έχει λάβει καμία απάντηση. Επισημαίνει στα «ώτα βαρήκοα» των υπουργών πως αν ήταν διαφορετικός ο τρόπος αντιμετώπισης των καρκινοπαθών στα ελληνικά νοσοκομεία, θα καταγράφονταν τουλάχιστον 25% λιγότεροι θάνατοι και ταυτόχρονα καταγγέλλει ότι αν κάποιος ασθενής είναι άνω των 60 ετών και έχει επιθετικής μορφής καρκίνο, αφήνεται αβοήθητος στο σπίτι του!».

«Τα δημόσια νοσοκομεία υπολειτουργούν, χωρίς τους απαραίτητους ιατρούς και νοσηλευτές ενώ δεν υπάρχουν ειδικευμένοι γιατροί με ειδικότητα στην ογκολογία, και καλούνται να υπηρετήσουν στα ογκολογικά τμήματα απλοί χειρουργοί» εξηγούν οι ίδιοι και συμπληρώνουν «Όσοι έχουν χρήματα οδηγούνται σε ιδιωτικές κλινικές ή στο εξωτερικό. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ατόμων που αποφασίζει να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο αναγκάζεται να χρεωθεί, να δανειστεί, να ξεπουλήσει την περιουσία του. Για να αντιμετωπιστεί αξιοπρεπώς η αρρώστια θα πρέπει να δαπανήσουν οι ασθενείς τουλάχιστον 70.000 ευρώ».

Ρωτούν τέλος «Τι σκοπεύετε να κάνετε για τη στελέχωση των ογκολογικών τμημάτων των δημόσιων νοσοκομείων; Πως θα αντιμετωπίσετε τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις θεραπείες τους οι χιλιάδες καρκινοπαθείς της χώρας; Πότε θα εισακούσετε τα σπαραξικάρδια μηνύματα των εκπροσώπων των χιλιάδων καρκινοπαθών;»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης