Σε εγκάρδιο και φιλικό κλίμα η συνάντηση Τσίπρα - Μπορίσοφ

Σε εγκάρδιο και φιλικό κλίμα η συνάντηση Τσίπρα - Μπορίσοφ

Ενέργεια και αμυντική συνεργασία στην ατζέντα των επαφών του πρωθυπουργού στη Σόφια -  Θα ακολουθήσει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της χώρας, Ρόσεν Πλέβνελιεφ

Σε εγκάρδιο και φιλικό κλίμα η συνάντηση Τσίπρα - Μπορίσοφ
Σύντομο διάλογο σε εγκάρδιο και φιλικό κλίμα είχαν ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Βούλγαρος ομόλογός του Μπόικο Μπορίσοφ, κατά την άφιξη του Αλέξη Τσίπρα
στον χώρο των εργασιών της συνόδου του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας.

   
Υποδεχόμενος τον κ. Τσίπρα, ο κ. Μπορίσοφ τον ρώτησε για το ταξίδι του από την Αθήνα στη Σόφια, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να απαντά ότι ήταν καλό, όπως και ο καιρός, και ότι οι δύο χώρες είναι κοντά.
Κλείσιμο





   
Σε ερώτηση του Έλληνα πρωθυπουργού εάν οι διακοπές του είναι κοντά, ο κ. Μπορίσοφ είπε ότι δεν υπάρχει χρόνος για διακοπές, καθώς υπάρχει πολλή δουλειά. Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διμερείς συναντήσεις υπουργών των δύο χωρών.

Στη συνέχεια, θα συνεδριάσει η Ολομέλεια του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Βουλγαρίας (ΑΣΣ). 

Ο Πρωθυπουργός και η κυβερνητική αποστολή έφτασαν στη Σόφια λίγο μετά τις 10 το πρωί, για να μεταβούν εν συνεχεία στον χώρο εργασιών της συνόδου του ΑΣΣ.





Ο κ. Τσίπρας θα επιστρέψει στην Αθήνα το απόγευμα, μετά την κατ' ιδίαν συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας Ρόζεν Πλεβνέλιεφ.

Στην ατζέντα των συνομιλίων βρίσκονται τέσσερις βασικοί πυλώνες συνεργασίας: ενέργεια, πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο, οικονομία-υποδομές, αμυντική συνεργασία.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης