Τσακωμός ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για το αεροδρόμιο της Πάρου που έφτιαξαν... άλλοι!

Τσακωμός ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για το αεροδρόμιο της Πάρου που έφτιαξαν... άλλοι!

Για 300 μέτρα διάδρομο που τελείωσε έπειτα από 20 χρόνια λόγω και της εργασίας πολλών εθελοντών και έναν πύργο ελέγχου που δώρισε η Aegean, στην κυβέρνηση κάνουν λες και ολοκλήρωσαν το έργο του... αιώνα - Πόλεμος ανακοινώσεων με τη ΝΔ

Τσακωμός ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για το αεροδρόμιο της Πάρου που έφτιαξαν... άλλοι!
Μια ανώφελη σύγκρουση, χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο, που μόνο θλίψη και ντροπή μπορεί να προκαλέσει γύρω από το ποιος έφτιαξε το νέο αεροδρόμιο της Πάρου, βρίσκεται σε εξέλιξη με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ να τσακώνονται για το ποιος κατάφερε να ολοκληρώσει το νέο αεροδρόμιο στο νησί των Κυκλάδων.

Κι όλα αυτά επειδή κατασκευάστηκε ένας νέος διάδρομος αποπροσγείωσης περίπου... 300 μέτρων έπειτα από προσπάθειες 20 ετών και βασικά λόγω της αφιλοκερδούς και εθελοντικής εργασίας πολλών ντόπιωνκαι δημιουργήθηκε ένας νέος πύργος ελέγχου κυρίως λόγω της Aegean και άλλων που παραχώρησαν υλικά και οικονομικούς πόρους καλύπτοντας το κόστος της κατασκευής.

Κι όμως: Στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λες και ολοκλήρωσαν το έργο του αιώνα έχοντας κάνει ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων για να πείσουν την κοινή γνώμη ότι το αεροδρόμιο ολοκληρώθηκε λόγω των προσπαθειών της κυβέρνησης το τελευταίο 18μηνο. 
Κλείσιμο
Μαξίμου εναντίον ΝΔ
Ιταλική παροιμία επιστράτευσε το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να αναστρέψει το κλίμα που δημιουργήσε η τροπολογία για τα ταξίδια της κυβέρνησης και το σάλο που ξέσπασε από την καταγγελία του  αντιπροέδρου της ΝΔ για το «πολυήμερο κυβερνητικό ταξίδι 54 ατόμων στην Πάρο». «Δεν πειράζει που είναι ψέμα. Είναι καλοφτιαγμένο», αναφέρουν κύκλοι του Μαξίμου, που δεν μπορούν να κρύψουν τον εκνευρισμό τους και επιτίθονται προσωπικά στον κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

“Εχθές ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Γεωργιάδης, γνωστός για τον γραφικότατο πληθωρικό αυθορμητισμό του, αλλά και ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, κ. Κουμουτσάκος υπέστησαν μια επικοινωνιακή πανωλεθρία. Επεχείρησαν να ξεσηκώσουν θόρυβο, για ένα «πολυήμερο κυβερνητικό ταξίδι 54 ατόμων στην Πάρο»”, αναφέρουν στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου.

“Τέτοιο ταξίδι δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε”, σημειώνουν και διευκρινίζουν ότι “στην Πάρο μεταβαίνουν σήμερα, για τα εγκαίνια του Αεροδρομίου ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων, με ολιγομελή ομάδα συνεργατών και το προβλεπόμενο προσωπικό ασφαλείας. Και επιστρέφουν το απόγευμα”.
Ο ΣΥΡΙΖΑ παρομοιάζει τον Άδωνι με τον... Γκαίμπελς
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν “ όταν αυτό κατέστη σαφές, τα σαΐνια της ΝΔ αναδιπλώθηκαν σε γραμμή κλειστής άμυνας: «εντάξει, ανοησία είπαμε, αλλά (προφανώς) είχατε έτοιμη την πενταήμερη και σας την χαλάσαμε» (και άντε να το αποδείξετε). Φυσικά και αυτό είναι χονδροειδέστατο ψέμα. Αλλά όπως έλεγε και ένας διαπρεπής επικοινωνιολόγος του 3ου Ράιχ, (ξέρει ο κ. Γεωργιάδης από αυτά..) «όταν η αλήθεια δεν μας συμφέρει, τόσο το χειρότερο για την αλήθεια»”.

Από το Μαξίμου υποστηρίζουν ότι τα κέντρα «επικοινωνίας» της ΝΔ, και τα παπαγαλάκια τους, συνεχίζουν τον πόλεμο λάσπης από καλύτερες θέσεις. “Το σενάριο «το ταξίδι ήταν κανονισμένο αλλά σας το χαλάσαμε» είναι αρκετά juicy (που λένε και στις Κυκλάδες). Το αναπαράγουν με πάθος οι εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος» και «Δημοκρατία»  επικαλούμενες «ασφαλείς πληροφορίες» - τόσο «ασφαλείς» που δεν χρειάζονται αποδεικτικά στοιχεία, λέμε καμιά χοντράδα να περνάει η ώρα. Περηφανεύεται και ο κ. Πορτοσάλτε από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ότι εξ αιτίας του χάλασε το «πολυήμερο πολυτελές κυβερνητικό ταξίδι». «Λέγε, λέγε, κάτι θα μείνει στο τέλος», όπως έλεγε ο ίδιος μεγάλος Γερμανός επικοινωνιολόγος”, αναφέρουν χαρακτηριστικά από το Μέγαρο Μαξίμου, που δεν μπορούν να κρύψουν τον εκνευρισμό τους.

“Κατανοούμε το αδιέξοδο της ΝΔ, το άγχος που την διακατέχει εξ αιτίας της ανύπαρκτης πολιτικής της ατζέντας και των εσωτερικών της προβλημάτων”, αναφέρουν κύκλοι της κυβέρνησης και συνεχίζουν “ κατανοούμε επίσης, τον εκνευρισμό της για το γεγονός ότι η κυβέρνηση ολοκλήρωσε ένα εξαιρετικά σημαντικό περιφερειακό έργο, που επί των δικών της κυβερνήσεων παράδερνε εξ αιτίας της ολιγωρίας και της κατασπατάλησης”.

 “ Αλλά η λάσπη δεν οδηγεί πουθενά. Ας βρουν κάτι σοβαρότερο να ασχοληθούν και αυτοί και τα φερέφωνά τους. Περαστικά”, καταλήγουν.
ΝΔ: Ο πρωθυπουργός απλά κόβει την κορδέλα
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Εγκαινιάζεται, σήμερα, το νέο αεροδρόμιο της Πάρου. Είναι μια καλή ημέρα, όχι μόνο για το ίδιο το νησί, αλλά και για τον ελληνικό τουρισμό γενικότερα. Για να φτάσουμε στην σημερινή ημέρα, εργάστηκαν πολλοί άνθρωποι και μια σειρά Κυβερνήσεων.
 
Ο κ. πρωθυπουργός, σήμερα, απλά κόβει την κορδέλα.
 
Τέτοια έργα, όπως αυτό, που θα είναι αποτέλεσμα συλλογικών προσπαθειών και διαδοχικών Κυβερνήσεων, θα υπάρξουν και στο μέλλον.
 
Η Νέα Δημοκρατία, ως Κυβέρνηση, θα αλλάξει την σημερινή πρακτική αποκλεισμού και μη αναγνώρισης της συμβολής των προηγουμένων Κυβερνήσεων. Θα αναγνωρίζει έμπρακτα το έργο όλων εκείνων που θα έχουν συμβάλει στην πορεία του χρόνου. Γιατί, πρώτα απ’ όλα, αυτό απαιτεί η συνέχεια του Κράτους».
Τσίπρας για αεροδρόμιο Πάρου: Έργο πνοής
Για έργο που θα δώσει πνοή στο νησί, καθώς η Πάρος θα σταματήσει να είναι άγονη γραμμή, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του, στη διάρκεια των εγκαινίων του νέου αεροδρομίου στο νησί, σημειώνοντας ότι θα συμβάλλει στην αύξηση των τουριστών κατά 150.000 ετησίως.

Όπως τόνισεο Αλέξης Τσίπρας όταν υπάρχει πολιτική βούληση και κυρίως η θέληση των πολιτών και τοπικών φορέων, μπορούμε να έχουμε πολύ σημαντικά αποτελέσματα, ακόμη και θαύματα, κάνοντας λόγο για έργο που θα δώσει πνοή σε ένα νησί που αποτελεί ισχυρό τοπόσημο για όλες τις διαφημιστικές καμπάνιες του ελληνικού τουρισμού.

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι το έργο υλοποιήθηκε μέσα σε ένα ιδιαίτερα σύντομο χρονικό διάστημα, 102 ημερών παρά τις δυσκολίες της οικονομίας, ενώ προανήγγειλε ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί η κατασκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων και ο πλήρης εξοπλισμός του νέου αεροδρομίου.

Κάνοντας μία σύντομη και έμμεση αναφορά στις εξελίξεις στις γειτονικές μας χώρες, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι «πέρα από ευλογημένος τόπος απαράμιλλης ομορφιάς, η Ελλάδα παραμένει όαση σταθερότητας σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή».

Προτεραιότητα μας το επόμενο διάστημα είναι να βρούμε τον τρόπο, παρά τις δυσκολίες, να δώσουμε ανάσες ανάπτυξης, επιχειρηματικότητας κοινωνικής δικαιοσύνης, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας και επισήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «να αξιοποιήσουμε το κάθε ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου» για να διαμορφωθεί ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης που θα αφορά κυρίως στην υγεία και την παιδεία.

Ο ΑλέξηςΤσίπρας έφτασε στην Πάρο για τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, στον απόηχο της κόντρας με την αντιπολίτευση για την ψήφιση τροπολογίας  σύμφωνα με την οποία καταργείται ο περιορισμός των δαπανών στις αποστολές του πρωθυπουργού και των υπουργών.

Ο πρωθυπουργός αναχώρησε το πρωί από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με ειδική πτήση της Aegean/Olympic Air για την Πάρο και θα επιστρέψει στην Αθήνα το απόγευμα.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο πρωθυπουργός έφτασε στο νησί στις 11.40 συνοδευόμενος από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη και βουλευτές των Κυκλάδων.
Αφού ξεναγηθεί στους χώρους του νέου κρατικού αερολιμένα Πάρου, ο κ. Τσίπρας θα έχει συναντήσεις με επαγγελματικούς και παραγωγικούς φορείς.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού:
11:00 Αναχώρηση από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» προς Πάρο με ειδική πτήση της Aegean/Olympic Air
11:40 Άφιξη στον νέο Κρατικό Αερολιμένα Πάρου
12:00 Τελετή εγκαινίων - Αγιασμός
12:10 Χαιρετισμός από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη
12:15 Χαιρετισμός από τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της Aegean Airlines, Ευτύχιο Βασιλάκη
12:20 Ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα
12:40 Ξενάγηση / περιήγηση στους χώρους του νέου Κρατικού Αερολιμένα Πάρου
13:30 Συναντήσεις με επαγγελματικούς και παραγωγικούς φορείς της Πάρου
20:00 Αναχώρηση με ειδική πτήση της Aegean/Olympic Air προς Αθήνα.















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης