Αλέξης Τσίπρας... δεύτερη φορά γενέθλια ως πρωθυπουργός

Αλέξης Τσίπρας... δεύτερη φορά γενέθλια ως πρωθυπουργός

Κλείνει σήμερα τα 42 - Στα ρεκόρ του: ο νεότερος αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος στη Μεταπολίτευση και ο νεότερος πρωθυπουργός από το 1865

Αλέξης Τσίπρας... δεύτερη φορά γενέθλια ως πρωθυπουργός
Ο Αλέξης Τσίπρας είναι από τους ανθρώπους που όλα τα κάνουν νωρίς ή στην ώρα τους. Από μικρός έδειξε το ταλέντο του στην πολιτική, καθώς ήταν από τους ηγέτες των μαθητικών καταλήψεων της περιόδου 91'- 92'. Αυτή του η δράση του χάρισε και τις πρώτες τηλεοπτικές του συνεντεύξεις.



Ο Αλέξης Τσίπρας γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου του 1974. Η ζωή του αλλαξε απότομα, όταν ο Αλέκος Αλαβάνος το επέλεξε, αρχικά για υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων και στη συνέχεια για διάδοχό τους στον ΣΥΝ.

Κλείσιμο


Εξελέγη προεδρος του κόμματος στο 5ο Συνέδριο του ΣΥΝ, τον Φεβρουάριο του 2008. Βουλευτής έγινε το 2009 και τρία χρόνια αργότερα ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ως επικεφαλής πλέον του ΣΥΡΙΖΑ.

Μαζί με την πολιτική, σχέση ζωής για τον πρωθυπουργό είναι η σύντροφό τους Περιστέρα Μπαζιάνα, που του χάρισε δύο παιδιά.





Το στοίχημα, πλέον, για τον Αλέξη Τσίπρα είναι η... διάρκεια. Ίσως για αυτό επαναλαμβάνει συχνά πως απέτυχε το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης. Για να το πετύχει, όμως, αυτό υπέγραψε το 3ο μνημόνιο, αγνοώντας το «όχι» στο δημοψήφισμα που ο ίδιος είχε ζητήσει.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης