Χουλιαράκης: Το 3ο μνημόνιο ήταν αποτέλεσμα της αποτυχίας των προηγούμενων

Χουλιαράκης: Το 3ο μνημόνιο ήταν αποτέλεσμα της αποτυχίας των προηγούμενων

Ως επιχείρημα χρησιμοποίησε την πορεία των επιτοκίων δανεισμού, που ανέβαιναν παρά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ πως η χώρα ήταν προ των πυλών της προληπτικής πιστοληπτικής γραμμής

Χουλιαράκης: Το 3ο μνημόνιο ήταν αποτέλεσμα της αποτυχίας των προηγούμενων
Η Ιρλανδία είχε απόθεμα 20 δις ευρώ, η Ελλάδα μηδέν, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών προκειμένου να πείσει τη Βουλή ότι το τρίτο μνημόνιο ήταν αποτέλεσμα της κυβερνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ. 

Ως επιχείρημα χρησιμοποίησε και την πορεία των επιτοκίων δανεισμού, που ανέβαιναν το 2014 παρά τους ισχυρισμούς της τότε κυβέρνησης πως η χώρα ήταν προ των πυλών της προληπτικής πιστοληπτικής γραμμής.

Σε ότι αφορά στο θέμα της συνεδρίασης και το αίτημα για εξεταστική σχετικά με το plan X περιορίστηκε να πει ότι αυτά τα θέματα θα τα κρίνει η ιστορία. Υπερασπίστηκε, πάντως, τη διαπραγμάτευση της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δούλεψε με τους κανόνες της Ευρώπης, αδιαπραγμάτευτο κομμάτι της οποίας είναι η Ελλάδα.

Κλείσιμο
Ο κ. Χουλιαράκης είπε ότι πρέπει να εξεταστεί το τι έγινε από το 2010 και μετά, αλλά... μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, όπως έγινε στη Μεγάλη Βρετανία για τον πόλεμο στο Ιράκ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης