Άγρια κόντρα Άδωνη - Παππά για την αδειοδότηση των καναλιών

Άγρια κόντρα Άδωνη - Παππά για την αδειοδότηση των καναλιών

«Το μόνο που στέκεται μεταξύ ενός σταθμού που λειτουργεί και τη νόμιμη άδεια είναι το πορτοφόλι του ιδιοκτήτη» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας

Άγρια κόντρα Άδωνη - Παππά για την αδειοδότηση των καναλιών
Ένα ακόμη επεισόδιο ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την αδειοδότηση των καναλιών.

Στο «μενού» του καβγά και η ανάρτηση του
Κλείσιμο
Πάνου Καμμένου για την Φώφη Γεννηματά στο twitter με ανταλλαγή «σκληρών» χαρακτηρισμών.

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σε μια προσπάθεια να βάλει τέλος σε όσα γράφονται για το θέμα των καναλιών, τόνισε πως
«το μόνο που στέκεται μεταξύ ενός σταθμού που λειτουργεί και τη νόμιμη άδεια είναι το πορτοφόλι του ιδιοκτήτη».

Παράλληλα θέλοντας να ξεκαθαρίσει το ρόλο της κυβέρνησης στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών είπε πως  «η κυβέρνηση δεν έχει καμία δυνατότητα να παρέμβει στη διαδικασία» και συμπλήρωσε πως ο διαγωνισμός είναι «καθαρός», κρυστάλλινος και θα γίνει πρότυπο και για άλλους διαγωνισμούς.   

Ο υπουργός έκανε λόγο για επιχειρηματικά συμφέροντα που θίγονται. Απέκρουσε, παράλληλα, τους ισχυρισμούς ότι η  κυβέρνηση θέλει να αποκλείσει το οποιαδήποτε κανάλι, ενώ προειδοποίησε να μην παίζουν κάποιοι με την τύχη των εργαζομένων.

«Είναι στο μυαλό μου, πολύ σύνηθες, όταν έρχεται η πολιτεία να ρυθμίσει την αγορά και θίγονται συμφέροντα, ο τρόπος σκέψης επιχειρηματιών να συνάγει το συμπέρασμα ότι οι κινήσεις μας γίνονται για να ευνοηθούν οι ανταγωνιστές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Υπογράμμισε ότι «ουδέν ψευδέστερο ότι η κυβέρνηση θέλει να αποκλείσει το οποιοδήποτε κανάλι! Καλό θα είναι να μη παίζουν με τους εργαζόμενους».

Ο κ. Παππάς δήλωσε μάλιστα ότι «αυτή τη στιγμή έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία προεπιλογής για το διαγωνισμό» και επεσήμανε όλο νόημα ότι «το μόνο που στέκεται μεταξύ ενός σταθμού που λειτουργεί και τη νόμιμη άδεια είναι το πορτοφόλι του ιδιοκτήτη. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρέμβει στη διαδικασία! Ο διαγωνισμός είναι κρυστάλλινος».

«Καλώ άπαντες να μην παίζουν με την τύχη των εργαζομένων», τόνισε ο υπουργός.  

Την «έκρηξη» του Άδωνη Γεωργιάδη προκάλεσε η υπεράσπιση του υπουργού Νίκου Παππά στους εργαζόμενους στους τηλεοπτικούς σταθμούς, οι οποίοι αντάλλαξαν βαρύτατες εκφράσεις με φόντο το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Ομολογώ  ότι ανατρίχιασα για την ευαισθησία σας για τους εργαζομένους», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος έλαβε το λόγο μετά την τοποθέτηση του κ. Παππά στη Βουλή.

«Θέλετε κ. Παππά να μας πείτε, αν ισχύει αυτό που διαβάζω στα μέσα,  ότι είπατε πως χαίρεστε που κλείνει το MEGA», συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε «κάτι δεν πάει καλά αν έχετε πει κάτι τέτοιο».  

«Με τους εργαζομένους θα ζητούσα να σταματήσει η υποκρισία», είπε ο κ. Παππάς, απατώντας στον κ. Γεωργιάδη.

«Αλλά δεν θα το κάνω», πρόσθεσε, «διότι σε αυτά είστε μετρ». «Οταν φέραμε τον ελάχιστο αριθμό εργαζομένων για τα κανάλια δεχθήκαμε επίθεση, είπε ο υπουργός και ισχυρίστηκε ότι τώρα σε ιδιωτικό κανάλι μετατρέπονται συμβάσεις εκεί που υπήρχαν μπλοκάκια.  «Ανακαλέστε ότι ο υπουργός θέλει να κλείσει τον ΣΚΑΙ», είπε σε έντονο ύφος ο υπουργός και πρόσθεσε «εκεί που βγαίνετε κάθε μέρα και μας βρίζετε».  



Ο διαφημιστικός χρόνος

Στο μεταξύ με τροπολογία που έφερε στη Βουλή ο κ. Νίκος Παππάς, παρατείνεται για τρεις μήνες η απευθείας τιμολόγηση διαφημιστικού χρόνου. Σύμφωνα με τον υπουργό,  γίνεται μετάθεση κατά τρεις μήνες, δηλαδή από 1-10-2016 αντί από 2-7-2016 που ισχύει σήμερα, της εφαρμογής της διαδικασίας για την απευθείας τιμολόγηση των διαφημιζόμενων από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ).

Οπως τόνισε ο κ. Νίκος Παππάς στη Βουλή, η τροπολογία θα εξυγιάνει την διαφημιστική αγορά και διασφαλίζει ότι οι αδειοδοτημένο σταθμοί και η ΕΡΤ θα πουλάνε σε ηλεκτρονική πλατφόρμα διαφημιστικό χρόνο για διαφάνεια διαφημιζομένων.


Καβγάς και για την Φώφη

Την αφωνία της κυβέρνησης για την επίθεση που δέχθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Πάνο Καμμένο σχολίασε επικριτικά στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης, προκαλώντας τον εκνευρισμό των υπουργών της κυβέρνησης κ.κ. Πανο Σκουρλέτη και Νίκο Παππά.

Παρά το κάλεσμα του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας να καταδικάσει η κυβέρνηση την επίθεση του κ. Καμμένου, οι υπουργοί συνέχισαν  να… σφυρίζουν αδιάφορα, αν και ο εκνευρισμός του υπουργού Ενέργειας Πάου Σκουρλέτη ήταν εμφανής.

«Τόσο σας έχει αλλάξει η εξουσία», αναρωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε απευθυνόμενος στον κ. Παππά:« Κανένα σχόλιο για τη χυδαία επίθεση του Καμμένου στη Φώφη Γεννηματά. Δέχθηκε επίθεση μία γυναίκα που πέρασε καρκίνο, για πολιτικούς λόγους». «Ναι,  είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι, αλλά πρέπει να βριζόμαστε; Kαι επειδή είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι πρέπει να ευχόμαστε να πεθάνει ο άλλος;», επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης. «Προκειμένου να κρατήσετε τη θέση σας λέτε δεν πειράζει», πρόσθεσε.

«Είναι σαφές ότι εδώ είστε το υψηλόβαθμο στέλεχος της παράταξης, της αντιπολίτευσης.  Φαντάζομαι  ότι το σκεφτόσασταν το ίδιο, με αυτά που λέτε, όταν  με αποκαλέσατε  φασίστα σε μία ραδιοφωνική εκπομπή», απάντησε ο κ. Παππάς.

«Θα ανακαλέσετε;», ρωτά στη συνέχεια ο υπουργός για να λάβει την απάντηση “οχι” από τον κ. Γεωργιάδη.  «Ε, τότε να απαντήσετε και σεις για τις αφιερώσεις του Παττακού”, είπε από την πλευρά του ο κ. Παππάς, χωρίς να αναφέρει κάτι για το σχόλιο του κ. Καμμένου στη πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.  

«Καλή τύχη στις κοινωνικές σας σχέσεις με τους πραξικοπηματίες» τόνισε ο κ. Παππάς που   απευθυνόμενος στον κ. Γεωργιάδη,  που άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για για τις προσβλητικές δηλώσεις του Π. Καμμένου κατά της Φώφης Γεννηματά. Ο υπουργός πρόσθεσε «σας εύχομαι να συνεχίσετε την ευχάριστη αλληλογραφία σας με τους πραξικοπηματίες».

Ο κ. Γεωργιάδης αντέκρουσε τις κατηγορίες περί  αφιέρωσης του Παττακού, λέγοντας «κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο μια αφιέρωση του Παττακού σε εμένα; Τι με αφορά εμένα; Αν είχα κάνει εγώ αφιέρωση θα με αφορούσε» είπε και χαρακτήρισε χυδαιολογία τη δήλωση του κ. Παππά.

Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υπερασπίστηκε τον χαρακτηρισμό «φασίστας» προς τον υπουργό, τονίζοντας ως  «ο χαρακτηρισμός φασίστας ήταν πολιτικός χαρακτηρισμός»  και κάλεσε για ακόμα μία φορά την κυβέρνηση να καταδικάσει τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου.

Απάντηση έδωσε και ο Πάνος Σκουρλέτης, χωρίς να αναφέρει το παραμικρό για το σχόλιο του κ. Καμμένου.  «Δε θα σας κάνω το χατήρι», είπε ο υπουργός Ενέργειας. Αυτού του είδους την αντιπαράθεση, που επικαλείται προσωπικούς διαλόγους, έχω υποστεί τις συνέπειες σε εκπομπή στο Mega.  Υπογράμμισε ότι δεν κάνει καλό να μπούμε σε τέτοιου είδους αντιπαράθεση. «Αν έχετε κάτι με τον κ. Καμμένο, να του το πείτε», πρόσθεσε.

 Το λόγο στη συνέχεια έλαβε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος χαρακτηρίζοντας την επίθεση «αήθη» και εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση που δεν έχει υπάρξει καμία τοποθέτηση. «Είναι λες και τα υιοθετείτε»,  επεσήμανε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης