ΝΔ: Χρειάζεται ριζική αναθεώρηση του Συντάγματος και όχι «μπαλώματα»

ΝΔ: Χρειάζεται ριζική αναθεώρηση του Συντάγματος και όχι «μπαλώματα»

Η μη συναίνεση του Τσίπρα στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής περί του Γ' Μνημονίου δείχνει συνενοχή και συμμετοχή, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης

ΝΔ: Χρειάζεται ριζική αναθεώρηση του Συντάγματος και όχι «μπαλώματα»
Να συμφωνήσει με την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας
για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει πώς φτάσαμε στο Γ' Μνημόνιο και στα capital controls καλεί την κυβέρνηση η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Είναι υποχρέωση του κ.Τσίπρα να συναινέσει στην πρότασή μας, όπως και εμείς συναινέσαμε στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των μέσων ενημέρωσης»
Κλείσιμο
, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος
.

«Είναι ανάγκη να μάθει ο λαός τι πραγματικά συνέβη», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι, εφόσον ο πρωθυπουργός αρνηθεί να συναινέσει, θα αποδείξει ότι φοβάται την αλήθεια, θα ομολογήσει συνενοχή και συμμετοχή καθώς επίσης και ότι επιδιώκει συγκάλυψη. 

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό κατηγορώντας τον για συνταγματικό λαϊκισμό και υποστηρίζοντας ότι καταφεύγει στην ένταση, στην πόλωση και στον διχασμό.

Έκανε μάλιστα λόγο για «λασπολογία χωρίς όριο» επισημαίνοντας και «τα άθλια υπονοούμενα» κατά της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματα.

Με αφορμή τις ανακοινώσεις που προτίθεται να κάνει ο πρωθυπουργός για τη συνταγματική αναθεώρηση, ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε οτι η ΝΔ τάσσεται υπέρ μιας ριζικής και ευρείας κλίμακας αναθεώρηση χωρίς, όπως είπε, «αποσπασματικές ρυθμίσεις και μπαλώματα».

Συμπλήρωσε ότι η συνταγματική αναθεώρηση είναι μια κατεξοχήν συναινετική διαδικασία και δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας να τη μεταβάλλει σε «εργαλείο πόλωσης και διχασμού».

Τέλος, ερωτηθείς για τον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιορίστηκε να πει ότι το κόμμα του είναι υπέρ της απεμπλοκής της ανάδειξης Προέδρου από τη διάλυση του κοινοβουλίου. 

Πρόσθεσε ωστόσο ότι σε αυτό το στάδιο δεν έχει να πει κάτι περισσότερο και θα περιμένει να ακουστούν όλες οι απόψεις επί του σοβαρού αυτού ζητήματος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης