«Ναι» στην Ε.Ε. θα ψήφιζε το 56% των Ελλήνων

«Ναι» στην Ε.Ε. θα ψήφιζε το 56% των Ελλήνων

To 55%  των Ελλήνων τάσσεται υπέρ του ευρώ - Υπέρ της επαναφοράς αρμοδιοτήτων από τις “Βρυξέλλες” στις εθνικές κυβερνήσεις το 72%

«Ναι» στην Ε.Ε. θα ψήφιζε το 56% των Ελλήνων
Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά 56% θα ψήφιζαν οι Έλληνες πολίτες αν γινόταν δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας μας στην Ε.Ε. , με μόλις το 39% να δηλώνει πως θα ψήφιζε υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ένωση. Την ίδια στιγμή το 55% των Ελλήνων τάσσεται υπέρ του ενιαίου νομίσματος, του ευρώ, ενώ το 44% έχει αρνητική γνώμη. Οι μισοί Έλληνες (50%), θεωρούν πως τα πράγματα στη χώρα θα χειροτερέψουν αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ενιαίο νόμισμα, ενώ μόλις το 32% θεωρεί πως ένα νέο εθνικό νόμισμα θα έχει θετικές συνέπειες. 

Αυτό είναι το κλίμα, τόσο υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ε.Έ., αλλά και στην Οικονομική και Νομισματική ¨Ένωση, όπως αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση της  Public Issue για την εφημερίδα “Αυγή”. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την έρευνα της “Αυγής”, οι Έλληνες πολίτες αισθάνονται όλο και περισσότερο προβληματισμένοι με την Ε.Ε. και την ικανότητά της να ανταποκριθεί στις σημαντικότερες προκλήσεις της, με το 55% των ερωτηθέντων να έχουν αρνητική γνώμη για την κατάσταση της Ε.Ε. αυτή της στιγμή, έναντι 44% που έχουν θετική γνώμη. 

Αναφορικά με το Brexit, το 61% των Ελλήνων πολιτών απάντησαν πως αδιαφορούν είτε θλίβονται για την απόφαση των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ ένα 34%, απάντησε πως “χάρηκε” με την απόφαση των Βρετανών. Οι ΄Ελληνες πολίτες συγκαταλέγονται ανάμεσα στους λιγότερο φεντεραλιστές, καθώς το 72% επιθυμεί επαναφορά αρμοδιοτήτων από τις “Βρυξέλλες” στις εθνικές κυβερνήσεις, ενώ μόλις το 12% υποστηρίζει το αντίθετο. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης