Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση εξακολουθεί να ανέχεται τις αθλιότητες στο ΑΠΘ

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση εξακολουθεί να ανέχεται τις αθλιότητες στο ΑΠΘ

Καλεί τον κ. Τσίπρα να απαντήσει εάν συμφωνεί με τον κ. Τόσκα ότι είναι απολύτως ελεγχόμενη η κατάσταση

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση εξακολουθεί να ανέχεται τις αθλιότητες στο ΑΠΘ
Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τα «όσα συντελούνται στο ΑΠΘ»
κατέθεσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί τον κυβέρνηση ότι «εξακολουθεί να ανέχεται τις αθλιότητες που συντελούνται στο Αριστοτέλειο», επισημαίνοντας ότι «ενώ η Σύγκλητος έχει απευθύνει έκκληση για την προστασία του Πανεπιστημίου και ενώ εκδόθηκαν σχετικές εισαγγελικές παραγγελίες, ο αρμόδιος  υπουργός -σύμφωνα με δημοσιεύματα- διέταξε τις αστυνομικές αρχές να μην παρέμβουν».

Κλείσιμο
«Ήδη συντελούνται από τους καταληψίες ζημιές στο χώρο του Πανεπιστημίου, αλλά και επιθέσεις σε λεωφορεία και δημόσια κτίρια της Θεσσαλονίκης», σημειώνει ο  πρόεδρος της ΝΔ και καλεί τον πρωθυπουργο να απαντήσει εάν συμφωνεί με τον κ. Τόσκα ότι είναι απολύτως ελεγχόμενη η κατάσταση.

Ζητεί ακόμη από τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει «εάν ισχύουν τα δημοσιεύματα για εντολή του υπουργού να μην επέμβουν οι αστυνομικές δυνάμεις, εάν εγκρίνει μια τέτοια εντολή και εάν θεωρεί ότι, μετά από όλα αυτά, γεννούνται ποινικές ευθύνες».

Ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει τέλος την «υποβάθμιση που υφίσταται το Πανεπιστήμιο και την επιβάρυνση των πολιτών από το οικονομικό κόστος των ζημιών» και καλεί τον Πρωθυπουργό να απαντήσει «εάν θεωρεί παρακρατική τη συμπεριφορά των ομάδων αυτών και εάν πιστεύει ότι μπορεί να έχουμε ουσιαστική Δημοκρατία χωρίς ασφάλεια των πολιτών».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης