Πάνος Καμμένος: Ρύθμιση του χρέους έως τον Νοέμβριο

Πάνος Καμμένος: Ρύθμιση του χρέους έως τον Νοέμβριο

«Η ενισχυμένη αναλογική προκάλεσε την απαξίωση της πολιτικής, των Θεσμών και του κοινοβουλίου» - «Πρέπει να πάμε σε ευρύτερες συνθέσεις διαφορετικών κομμάτων»

Πάνος Καμμένος: Ρύθμιση του χρέους έως τον Νοέμβριο
Στην εκτίμηση ότι εως την λήξη της θητείας του προέδρου της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα θα έχει ρυθμιστεί το χρέος του ελληνικού Δημοσίου προχώρησε ο κ. Πάνος Καμμένος επικαλούμενος και τις δηλώσεις του αμερικάνου υπουργού Οικονομικών Τζακ Λιού.

Υπενθυμίζεται ότι προεδρική εκλογή των ΗΠΑ θα γίνει στις 8 Νοεμβρίου 2016.

Αναφορικά με το εκλογικό νομοσχέδιο είπε ότι το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής προκάλεσε την απαξίωση της πολιτικής, των Θεσμών και του κοινοβουλίου ενώ υποστηρίζοντας την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών σημείωσε ότι «πρέπει να πάμε σε ευρύτερες συνθέσεις διαφορετικών κομμάτων».

Κλείσιμο
Εκτός αυτού ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Αμυνας έθεσε και το ζήτημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης λέγοντας ότι «Δεν μπορεί να υπάρξει αξιόπιστο πολιτικό σύστημα χωρίς κατάργηση της ασυλίας των υπουργών».

Αναφερόμενος δε στην δημόσια συζήτηση που έχει ανοίξει για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  υπογράμμισε «Να αποφασίσουμε την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και την αύξηση των αρμοδιοτήτων του. Ο λαός να μπορεί να εκλέξει τον Πρόεδρο που θα είναι εκτός πολιτικού συστήματος και θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες στο πλαίσιο του Συντάγματος του 1986».
Είπε επίσης πως πρέπει να συζητηθεί το ενδεχόμενο «ορίου στην θητεία του βουλευτή και ασυμβίβαστου στον ρόλο βουλευτή και υπουργού».

Αναφορικά δε με το όριο 3% για την είσοδο στο κοινοβούλιο είπε «θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για όριο 2% ή 2,5% με προϋπόθεση ότι τα κόμματα θα πιάνουν τουλάχιστον 1% σε όλες τις περιφέρειες».
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης