Σφοδρή σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ στη Βουλή

Σφοδρή σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ στη Βουλή

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ο κ. Νεκτάριος Σαντορινιός αποκάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ ως «εκπροσώπους των καναλαρχών»

Σφοδρή σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ στη Βουλή
Σφοδρή σύγκρουση με οξείες φραστικές επιθέσεις μεταξύ βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και
ΝΔ εξελίχθηκε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής με αφορμή τις έντονες διαμαρτυρίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η πλειοψηφία έχει προκατασκευασμένο πόρισμα και φορώντας εισαγγελικό μανδύα επιδιώκει πολιτική σπέκουλα.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ο κ. Νεκτάριος Σαντορινιός αποκάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ ως «εκπροσώπους των καναλαρχών».

«Είσαι ψεύτης και συκοφάντης» εξερράγη ο κ. Δημήτρης Σταμάτης για να συνεχίσει χτυπώντας το έδρανο «Ως εδώ και μη παρέκει. Να ανακαλέσει. Να ανακαλέσει τώρα. Δεν ντρέπεσαι καθόλου. Λίγη ντροπή».
Κλείσιμο

«Όποιος πιστεύει ότι εδώ μέσα δεν υπάρχουν εκπρόσωποι του λαού αλλά εκπρόσωποι των συμφερόντων είναι βαθειά νυχτωμένος και θα πάει σύντομα στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας» σχολίασε ο κ. Κώστας Τζαβάρας.

Από την πλευρά του ο κ. Σαντορινιός αναγκάστηκε να αποσύρει τον χαρακτηρισμό ενώ υποστήριξε πως «η ΝΔ μιλάει μόνο για τα δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ. Για τα δικά της δεν λέει κουβέντα που θα πρέπει να αποπληρώσει σε 400 χρόνια. Δεν έχουμε ακούσει τίποτα για τον Κήρυκα Χανίων. Εμείς φέρνουμε στοιχεία και ο λαός κρίνει. Προφανώς όμως ενοχλείστε γιατί το μαχαίρι μπαίνει στο κόκκαλο».

Επανερχόμενος ο κ. Τζαβάρας κάλεσε τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ «να σταματήσουν να λένε ότι εμείς είμαστε οι εκπρόσωποι των κακών συμφερόντων και αυτοί οι εκπρόσωποι του Θεού επι της γης για να υπηρετήσουν την επανάσταση του καλού. Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί άλλο αυτή η πρακτική».

Επίσης, ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος παρατήρησε ότι «βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά την συζήτηση του εκλογικού νόμου στην Ολομέλεια χρησιμοποίησαν στοιχεία που έχουν προκύψει στην εξεταστική επιτροπή και έρχονται σήμερα να μας κάνουν υποδείξεις. Τρομάρα μας που θέλετε να είστε και οιονεί εισαγγελείς. Αν θέλετε να το κάνουμε κούγκι εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα».

Νωρίτερα, ο κ. Τζαβάρας πρότεινε στο προεδρείο της εξεταστικής να ορίσει πραγματογνώμονες από τον κατάλογο της εισαγγελίας προκειμένου να επεξεργαστούν το υλικό που συγκεντρώνεται στην επιτροπή εξηγώντας ότι αρκετά από τα μέλη όχι μόνο δεν έχουν τις γνώσεις για να το κατανοήσουν αλλά το χρησιμοποιούν για πολιτική σπέκουλα.  

«Δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται έγγραφα που έχουν προσκομίσει τράπεζες με τον τρόπο που γίνεται. Μου έχει κάνει εντύπωση η πληθωρική χρήση του  εγγράφου  - καταχρηστικά αποκαλείται πόρισμα - του εισαγγελέα Καλούδη» εξήγησε ο ίδιος για να προσθέσει «Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν πρόκειται περί πορίσματος.

Ο κ. Καλούδης δεν είχε σχετική εντολή. Ως εισαγγελέας ανέλαβε να επεξεργαστεί τα πρακτικά μιας προκαταρκτικής εξέτασης για να δει αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις άσκησης ποινικής δίωξης. Το λεγόμενο πόρισμα Καλούδη δεν είναι τίποτε άλλο από το αν συντρέχουν προϋποθέσεις άσκησης ποινικής δίωξης. Αν το διαβάσει κανείς θα διαπιστώσει ότι ο εισαγγελέας καταλήγει λέγοντας ότι υπάρχουν ενδείξεις αλλά υπολείπεται χώρος για πολύ έρευνα.

Όλη η ιστορία έχει δημιουργηθεί γιατί κάποιοι είχαν την βλακώδη έμπνευση να φέρουν κάποιοι γελοία διάταξη (σ.σ. τροπολογία της ΝΔ για ποινική ασυλία τραπεζικών στελεχών) που έλεγε ότι δεν υπάρχει απιστία σε εκείνες τις περιπτώσεις που υπάρχει σχετική εντολή από τράπεζα και τηρούνται οι κανόνες δανειοδότησης που έχει θέσει η ΤτΕ. Λέει δηλαδή το αυτονόητο». Πρότεινε δε να επικεντρωθεί το έργο της επιτροπής στην έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας.

Να σημειωθεί ότι κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος της επιτροπής Σωκράτης Φάμελλος σημείωσε ότι έχει υπάρξει άτυπη επικοινωνία με εκπροσώπους ΜΜΕ για να κληθούν στην επιτροπή. Επισήμανε δε ότι «Η μόνη επίσημη πρόσκληση είναι για τον κ. Γιάννη Αλαφούζο για την ερχόμενη Τετάρτη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης