Τετ α τετ Τσίπρα - Λιου για χρέος, μεταρρυθμίσεις στη «σκιά» της Τουρκίας

Τετ α τετ Τσίπρα - Λιου για χρέος, μεταρρυθμίσεις στη «σκιά» της Τουρκίας

Πρώτα θα συναντηθεί με Τσακαλώτο και Χουλιαράκη 

Τετ α τετ Τσίπρα - Λιου για χρέος, μεταρρυθμίσεις στη «σκιά» της Τουρκίας
Τις επαφές με την ελληνική κυβέρνηση ξεκινά σήμερα, Πέμπτη, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου, έχοντας στην ατζέντα θέματα όπως η ελληνική οικονομία και η Τουρκία.

Ο Αμερικανός υπουργός θα έχει συνάντηση λίγο μετά τις 10:00 το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών με τον
Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιώργο Χουλιαράκη, τους οποίους και αναμένεται να πιέσει ώστε να κλείσει η αξιολόγηση ομαλά και να υλοποιηθούν όλες οι μεταρρυθμίσεις.

Κλείσιμο
Στις 14:00 το μεσημέρι θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Ήδη ο κ. Λιου έδωσε το στίγμα των προθέσεών του στην Ελλάδα μέσω της συνέντευξής του στους Financial Times, όπου υπογράμμισε ότι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι αναγκαία, λόγω της πολιτικής αναταραχής στη γείτονα, προκειμένου η χώρα μας να μπορεί να λειτουργεί ως πυλώνας περιφερειακής σταθερότητας.

«Θα ήλπιζα πως (η πρόσφατη αναταραχή) θα άλλαζε το κλίμα, υπό το οποίο διεξάγονται οι συνομιλίες για την ελάφρυνση του χρέους -και επειδή είναι ούτως ή άλλως το σωστό να γίνει, αλλά και επειδή, σε μια στιγμή που η Ελλάδα είναι σε θέση γεωπολιτικής σημασίας, είναι καλή στιγμή να ενισχυθεί η δημοσιονομική της δομή» ανέφερε στη συνέντευξή του ο κ. Λιου.

Από την ελληνική πλευρά, ο Αλέξης Τσίπρας, με δεδομένη την κοινή αντίληψη Αθήνας-Ουάσινγκτον για την ελάφρυνση του χρέους, αναμένεται να τονίσει για μια ακόμη φορά την ανάγκη απομείωσής του αλλά και να καθησυχάσει για την πορεία των μεταρρυθμίσεων, χωρίς πάντως να παραλείψει να αναφερθεί στο «αγκάθι» των εργασιακών, όπου το ΔΝΤ κρατάει σκληρή στάση, υπενθυμίζοντας ότι οι όποιες μεταρρυθμίσεις δεν θα πρέπει να απέχουν από το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης