Σοκαρισμένος ο ελληνικός πολιτικός κόσμος από την τραγωδία στη Νίκαια

Σοκαρισμένος ο ελληνικός πολιτικός κόσμος από την τραγωδία στη Νίκαια

Τα θερμά τους συλλυπητήρια εξέφρασαν με αναρτήσεις τους ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Πόλεμο στους φανατικούς χωρίς έλεος και χωρίς αστερίσκους, σχολίασε ο Στ. Θεοδωράκης - Δηλώσεις από ΑΝΕΛ, ΚΚΕ, Λαϊκή Ενότητα

Σοκαρισμένος ο ελληνικός πολιτικός κόσμος από την τραγωδία στη Νίκαια
Τα θερμά συλλυπητήριά του για την αποτρόπαια επίθεση στη Νίκαια εξέφρασε ο
Αλέξης Τσίπρας προς τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ και σημείωσε ότι αυτές τις δύσκολες ώρες, ο ελληνικός λαός βρίσκεται στο πλευρό του γαλλικού λαού.
Κλείσιμο
 
Όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός σε αναρτήσεις του στο Twitter:
«Εξέφρασα τα θερμά μου συλλυπητήρια στον Πρ. Ολάντ για την αποτρόπαιη επίθεση στη Νίκαια με αποτέλεσμα το θάνατο δεκάδων αθώων πολιτών. Αυτές τις δύσκολες ώρες, ο Ελληνικός λαός βρίσκεται στο πλευρό του Γαλλικού λαού».



Μητσοτάκης για Νίκαια: Πραγματική τραγωδία - Είμαστε όλοι μαζί σας


Νωρίτερα, και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για την τραγική τρομοκρατική επίθεση.

Ο κ. Μητσοτάκης με μήνυμά του στο Twitter, στα γαλλικά, έκανε λόγο για πραγματική τραγωδία. «Είμαστε όλοι μαζί σας. Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων», έγραψε ο πρόεδρος της Ν.Δ.



Θεοδωράκης: Πόλεμο στους φανατικούς χωρίς έλεος και χωρίς αστερίσκους


Με ανάρτηση στο facebook ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε την τρομοκρατική ενέργεια στη Νίκαια της Γαλλίας τονίζοντας ότι: «Η κοσμοπολίτικη Νίκαια δεν ήταν πάντα Γαλλία. Την ιδρύσανε Έλληνες, την κατέκτησαν Γότθοι, την κυβέρνησαν Ιταλοί μέχρι που την πήραν οι Γάλλοι το 1860. "Μεγαλώνοντας" πήρε όλες τις αξίες του ελεύθερου κόσμου. Τη χαρά, τη δημιουργία, την αγάπη, την ανεκτικότητα, την ανεξιθρησκεία, τη συνύπαρξη. Αυτές τις αξίες γιόρταζαν οι άνθρωποι χθες. Στην "Promenade des Anglais", την Προκυμαία των Άγγλων - κοσμοπολίτικο όνομα και αυτό - γιόρταζαν τη μέρα που η Επανάσταση έκανε τους υπήκοους πολίτες.
Αλλά αυτές τις γιορτές δεν τις αντέχουν οι φανατικοί. Στο σκοτεινό τους κόσμο η χαρά είναι συνδυασμένη με τον θάνατο. Και άλλο δρόμο δεν έχουμε από το να τους πολεμήσουμε, χωρίς έλεος και χωρίς αστερίσκους»
.

Μάλιστα δημοσιεύσε ανάρτηση του Γάλλου σκηνοθέτη Μισέλ Αζαναβισιούς, μετά το χτύπημα στο Παρίσι το Νοέμβριο, όπου αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «Καταλαβαίνουμε ποιος είναι ο στόχος σας. Οι απλές μας αξίες. Αξίες που κάνουν τη ζωή να φαίνεται όπως είναι. Ατελή βέβαια, με τις αδικίες της. Αλλά είναι οι αξίες που μας κάνουν να ζούμε με αξιοπρέπεια όσο μπορούμε. (...) Εσείς όμως δε θα κερδίσετε. Και εμείς θα συνεχίσουμε να ερωτευόμαστε, να πίνουμε, να τρώμε μαζί το βράδυ και να θυμόμαστε αυτούς που πέθαναν».
ΑΝΕΛ «Έντονος αποτροπιασμός για την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια»


«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εκφράζουμε τον έντονο αποτροπιασμό μας για την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση που σκόρπισε τον θάνατο δεκάδων ανυποψίαστων πολιτών, ανάμεσά τους και μικρών παιδιών, στη Νίκαια της Γαλλίας, ανήμερα της εθνικής επετείου της Γαλλικής Επανάστασης»
, αναφέρει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος του κόμματος, Μανταλένα Παπαδοπούλου.
 
«Πρόκειται για απίστευτης βαρβαρότητας τρομοκρατικό χτύπημα στις αξίες και τις αρχές του Διαφωτισμού και του δυτικού πολιτισμού, μία επίθεση κατά της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης», επισημαίνει η κ. Παπαδοπούλου και καταλήγει: «Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και την ολόψυχη συμπαράστασή μας στον γαλλικό λαό».
ΛΑΕ: Η τραγωδία στη Νίκαια να μην τροφοδοτήσει κύματα αυταρχισμού και ξενοφοβίας


Η Λαϊκή Ενότητα καταδικάζει, με ανακοίνωσή της, τις αποτρόπαιες δολοφονικές επιθέσεις στη Νίκαια και εκφράζει τη συμπαράστασή της «στις οικογένειες των θυμάτων και όλο τον γαλλικό λαό».
 
Όπως σημειώνει, τώρα χρειάζεται, όσο ποτέ, να αποτραπεί ο κίνδυνος, η τραγωδία στη Νίκαια να τροφοδοτήσει κύματα αυταρχισμού και ξενοφοβίας, περιορισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων στην Ευρώπη και, πολύ περισσότερο, νέους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς και επεμβάσεις.
Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση στη Νίκαια


Τo KKE, με ανακοίνωσή του, καταδικάζει τη νέα δολοφονική επίθεση, με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες, στη Νίκαια της Γαλλίας κα εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και τον γαλλικό λαό.
 
«Κι αυτό το χτύπημα πραγματοποιείται στο έδαφος της κλιμάκωσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, επεμβάσεων και πολέμων. Οι δε πρόσφατες επικίνδυνες αποφάσεις της Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, για ενίσχυση των στρατιωτικών επεμβάσεων, με επίκεντρο τη Λιβύη, αλλά και τη Μέση Ανατολή, με αναβαθμισμένη συνεργασία ΝΑΤΟ-ΕΕ, σε ανταγωνισμό με τη Ρωσία, ρίχνουν "λάδι στη φωτιά"» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
 
«Η πείρα που έχει συσσωρευτεί, τονίζει ότι τέτοια χτυπήματα χρησιμοποιούνται για την τρομοκράτηση των λαών, την ενίσχυση της καταστολής και της ξενοφοβίας, την επιδίωξη χειραγώγησης λαϊκών δυνάμεων στους στόχους του μεγάλου κεφαλαίου. Γι' αυτό χρειάζεται να ενταθεί η αγωνιστική ετοιμότητα και η επαγρύπνηση ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, τα επικίνδυνα σχέδια και τους πολυπλόκαμους εγκληματικούς μηχανισμούς που ενεργοποιούνται σε βάρος των λαών»
, καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης