Μητσοτάκης: Αποστολή μας η δημιουργία προϋποθέσεων βιώσιμης ανάπτυξης

Μητσοτάκης: Αποστολή μας η δημιουργία προϋποθέσεων βιώσιμης ανάπτυξης

Ο Πρόεδρος της ΝΔ εκφώνησε σήμερα ομιλία σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», με θέμα την κλιματική αλλαγή - «Η προστασία του περιβάλλοντος αφορά όλους μας και αυτό πρέπει να γίνει συνείδηση», τόνισε

Μητσοτάκης: Αποστολή μας η δημιουργία προϋποθέσεων βιώσιμης ανάπτυξης
«Η προστασία του περιβάλλοντος αφορά όλους μας και αυτό πρέπει να γίνει συνείδηση, ειδικά στη νέα γενιά», τόνισε ο Πρόεδρος της
Νέας Δημοκρατίας
κ. Κυριάκος Μητσοτάκης,
μιλώντας σήμερα, Τετάρτη 13 Ιουλίου, στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», με θέμα την κλιματική αλλαγή.  
Κλείσιμο
 
Αναφέρθηκε στην ανάγκη να ενισχύσουμε την περιβαλλοντική, την υπερεθνική και τη διαγενεακή συνείδηση των Ελλήνων που παραμένουν ατροφικές και πρόσθεσε:
«Η οδυνηρή εμπειρία της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης ανέδειξε πολλές παθογένειες της χώρας μας. Είναι αλήθεια ότι είμαστε όλοι οικονομικά φτωχότεροι. Είμαστε, όμως, και πολύ σοφότεροι ως προς τα λάθη που διαπράξαμε και τις εσφαλμένες αντιλήψεις, που μας οδήγησαν στην πιο βαθιά και παρατεταμένη κρίση που γνώρισε ποτέ η χώρα μας σε καιρό ειρήνης.  
 
Η μεταμνημονιακή Ελλάδα αποτελεί την μεγάλη πρόκληση της γενιάς μας. Την πρόκληση για ένα νέο ξεκίνημα με την εμπέδωση νέων αντιλήψεων που θα αυξήσουν τη περιβαλλοντική και κοινωνική συνείδηση των πολιτών, την υπερεθνική συνείδηση των Ελλήνων, αλλά και τη διαγενεακή μας συνείδηση. Παρά τις πρόσκαιρες δυσκολίες παραμένω πολύ αισιόδοξος για το μέλλον της χώρας μας. 
 
Πιστεύω ότι η μεταμνημονιακή Ελλάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις να μεγαλουργήσει. Μάθαμε και συνειδητοποιήσαμε τα λάθη μας με τον πιο σκληρό, δυστυχώς τρόπο. Υπό προϋποθέσεις, αυτή η αυτοσυνειδησία μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα σε μια παρατεταμένη περίοδο βιώσιμης ανάπτυξης και συνολικής ευημερίας. Χρέος και στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να το πετύχουμε.  Γι’ αυτό, χρειάζονται τολμηρές μεταρρυθμίσεις στον τρόπο οργάνωσης της κοινωνίας μας, στον τρόπο λειτουργίας του κράτους μας, στη λειτουργία της οικονομίας μας». 
 

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, μαζί και με άλλους βουλευτές, ανέλαβαν μια σειρά από πρωτοβουλίες και δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση του Κοινοβουλίου για περιβαλλοντικά ζητήματα. «Συμβάλλαμε», πρόσθεσε, «στο να καταρρίψουμε το μύθο ότι η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί προνομιακό πεδίο της Αριστεράς. Η αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προκλήσεων δεν πρέπει να διχάζει. Αντίθετα πρέπει να συνενώνει δυνάμεις. Όχι μόνο σε εθνικό, αλλά – κυρίως – σε υπερεθνικό επίπεδο».
 
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στη σημασία του περιβάλλοντος για τη χώρα μας και υπογράμμισε: «Είναι προφανές, λοιπόν, ότι συμφέρον της χώρας μας είναι η αυστηρή και δεσμευτική εφαρμογή των αποφάσεων της διεθνούς κοινότητας. Κατά συνέπεια, η στάση μας σε όλα τα διεθνή fora θα πρέπει να είναι πολύ ενισχυτική των πρωτοβουλιών περιορισμού των εκπομπών αερίων… Αν θέλουμε να προστατέψουμε τους καταναλωτές και την εθνική μας οικονομία, πρέπει να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε χωρίς καθυστέρηση ένα μακροχρόνιο ενεργειακό σχεδιασμό».
 
Καταλήγοντας, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Αποστολή της Νέας Δημοκρατίας είναι να μεταρρυθμίσει την Ελλάδα. Να δημιουργήσει προϋποθέσεις βιώσιμης ανάπτυξης και ευημερίας. Να καλλιεργήσει μια νέα σχέση πολίτη-κράτους. Να προάγει μια νέα συλλογική συνείδηση πατριωτισμού, που θα εδράζεται στην εθνική αυτοπεποίθηση και στις αστείρευτες δυνατότητες των Ελλήνων. Και τέλος, όσον αφορά στο αντικείμενο της σημερινής ημερίδας, δεν πρέπει να ξεχνάμε ένα πράγμα: Όποιο συγκριτικό πλεονέκτημα διαθέτει η χώρα μας, είτε είναι ο τουρισμός, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ή ο αγροτοδιατροφικός τομέας, προϋποθέτει ένα προστατευμένο φυσικό περιβάλλον. Αυτό είναι το κοινό συμφέρον μας. Γι’ αυτό, οφείλουμε να το υπηρετούμε κατά προτεραιότητα, συστηματικά και ενωμένοι». 
 
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης