Αβραμόπουλος: Αυστηρότερα, αλλά πιο δίκαια τα κριτήρια ασύλου στην ΕΕ

Αβραμόπουλος: Αυστηρότερα, αλλά πιο δίκαια τα κριτήρια ασύλου στην ΕΕ

Το σύστημα θα είναι γενναιόδωρο για εκείνους, οι οποίοι χρειάζονται περισσότερο προστασία και, παράλληλα, θα είναι πιο αυστηρό προ εκείνους, οι οποίοι προσπαθούν να το καταχραστούν, τόνισε ο Επίτροπος Μετανάστευσης στο κείμενο, το οποίο υπογράφει και ο Γκιούντερ Έτινγκερ

Αβραμόπουλος: Αυστηρότερα, αλλά πιο δίκαια τα κριτήρια ασύλου στην ΕΕ
Αυστηρότερα κριτήρια, αλλά πιο δίκαια, κατά την άποψη των αρμοδίων αρχών, για την παροχή ασύλου σε πρόσφυγες και μετανάστες, θεσπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση
, όπως ανέφεραν σε κοινό τους άρθρο ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων,
Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο επίτροπος για την Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία, Γκιούντερ Έτινγκερ, στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemiene Zeitung, περιγράφουν τη νέα διαδικασία παροχής ασύλου στην Ε.Ε. «Η διαδικασία γίνεται πιο αυστηρή, αλλά και πιο δίκαιη», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Κλείσιμο
Το κοινό ευρωπαϊκό σύστημα παροχής ασύλου θα είναι «γενναιόδωρο για εκείνους, οι οποίοι χρειάζονται περισσότερο προστασία και, παράλληλα, θα είναι πιο αυστηρό προ εκείνους, οι οποίοι προσπαθούν να το καταχραστούν», γράφουν οι δύο επίτροποι στο κοινό τους άρθρο στην γερμανική εφημερίδα.

Θα πρέπει, για παράδειγμα, να καθιερωθούν αυστηρά, αλλά δίκαια στάνταρντς. Δεν θα πρόκειται για ένα «μειοδοτικό διαγωνισμό», στον οποίο οι μεμονωμένες χώρες μπορούν να διαμορφώνουν συνειδητά ένα λιγότερο ελκυστικό σύστημα παροχής ασύλου από τους γείτονές τους.

Η Ευρώπη δεν θα μπορούσε ποτέ να οικοδομηθεί ενάντια στη θέληση των εθνικών κρατών, όπως γράφουν. Όλα μαζί τα κράτη μέλη της Ε.Ε. είναι πιο ισχυρά απέναντι στις επικείμενες προκλήσεις όταν ενεργούν από κοινού. Αυτή η ισχύς πρέπει να καταδειχθεί τώρα και στην προσφυγική κρίση.

Ιδίως μετά το βρετανικό δημοψήφισμα η Κομισιόν είναι αποφασισμένη «να εργασθεί για μια καλύτερη Ευρώπη, να δώσει απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα, όπως λ.χ η προσφυγική κρίση, τα οποία πρέπει να επιλύσουμε από κοινού και όλα τα υπόλοιπα να τα αφήσουμε στην κρίση των χωρών μελών». Έως τώρα η Ευρώπη βγήκε ενισχυμένη από τις κρίσεις. Αυτό πρέπει να αποδειχθεί και στην προσφυγική κρίση καταλήγουν οι επίτροποι Γκίντερ Έτινγκερ και Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης