Μητσοτάκης: Ελλάδα και Ισραήλ πυλώνες σταθερότητας και Δημοκρατίας

Μητσοτάκης: Ελλάδα και Ισραήλ πυλώνες σταθερότητας και Δημοκρατίας

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου

Μητσοτάκης: Ελλάδα και Ισραήλ πυλώνες σταθερότητας και Δημοκρατίας
Η στρατηγική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε την Δευτέρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης
με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ.

Ολοκληρώνοντας την τριήμερη επίσημη επίσκεψή του στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά εδάφη ο κ. Μητσοτάκης είδε τον Μπενιαμίν Νετανιάχου με τον οποίο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, είχε την ευκαιρία να αναφερθεί και σε ζητήματα οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών. 
 
Κλείσιμο
«Με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, τον κ. Νετανιάχου, είχαμε την ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε το βάθος της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ. Είναι μια συνεργασία αμοιβαία ωφέλιμη και για τις δύο χώρες. Μια συνεργασία η οποία εκτείνεται σε πολλούς τομείς», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, προσθέτοντας πως «δεν περιορίζεται μόνο σε ζητήματα άμυνας και ασφάλειας, αλλά και σε ζητήματα ενεργειακής συνεργασίας».

«Επίσης, σε ζητήματα οικονομικής συνεργασίας, όπου υπάρχουν ακόμα σημαντικά περιθώρια βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο Κρατών», ανέφερε ακόμη και συνέχισε: «Ελλάδα και Ισραήλ είναι πυλώνες σταθερότητας και Δημοκρατίας σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη και δύσκολη περιοχή».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «η εμβάθυνση της στρατηγικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και η συνεργασία με την Κύπρο, στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης