Στη Βουλή η μήνυση κατά των Ξανθού και Πολάκη για το διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ

Στη Βουλή η μήνυση κατά των Ξανθού και Πολάκη για το διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ

Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ερευνάται το προσωπικό του πολιτικού γραφείου του Π. Πολάκη

Στη Βουλή η μήνυση κατά των Ξανθού και Πολάκη για το διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ
Στη Βουλή διαβιβάστηκε για τα περαιτέρω η μηνυτήρια αναφορά που είχαν καταθέσει το δεύτερο δεκαήμερο του περασμένου Μαΐου ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας  Τζαβάρας κατά το σκέλος εκείνο που αφορά τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, αναφορικά με το διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ για την πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών ΜΕΘ.

Η μηνυτήρια αναφορά των κ.κ. Γεωργιάδη και Τζαβάρα η οποία κατατέθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και στην συνέχεια διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στρέφεται κατά της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και κατά παντός υπευθύνου.

Η υπόθεση αφορά την δέσμευση με εντολή τόσο του Ξανθού, όσο και του κ. Πολάκη του συνόλου των πρωτότυπων αιτήσεων και δικαιολογητικών των υποψηφίων ιατρών και νοσηλευτών (περίπου 2.800), με αποτέλεσμα την αδυναμία ολοκλήρωσης της σχετικής διαδικασίας από τα όργανα του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Οι χιλιάδες αιτήσεις και τα πρωτότυπα δικαιολογητικά των υποψηφίων μεταφέρθηκαν  στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγεία. Για το σκοπό αυτό ο κ. Πολάκης έστειλε στο ΚΕΕΛΠΝΟ μετακλητή υπάλληλο του πολιτικού γραφείου του υπουργού Υγείας, η οποία πήρε ενυπογράφως και για λογαριασμό του (με πρωτόκολλο παραλαβής) τα ογκώδη σχετικά στοιχεία που αφορούσαν γιατρούς και νοσηλευτές ΠΕ.

Στην συνέχεια ακολούθησε και δεύτερη μεταφορά αιτήσεων κ.λπ. που όμως αυτή τη φορά αφορούσε νοσηλευτές ΤΕ και ΔΕ. Αυτή τη δεύτερη φορά τις αιτήσεις και τα σχετικά δικαιολογητικά τα  παρέλαβε με εντολή του κ. Πολάκη και για λογαριασμό του, ο οδηγός του και πάλι ενυπογράφως και με πρωτόκολλο παραλαβής.
Κλείσιμο

Η δικογραφία με την μηνυτήρια αναφορά διαβιβάστηκε στην Βουλή, ως προς το σκέλος που αφορά τους κ.κ. Ξανθό και  Πολάκη, προκειμένου οι συνάδελφοί του να αποφανθούν για την άρση ή μη της ασυλίας του.

Αντίθετα, παρέμεινε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η δικογραφία για τα περαιτέρω, ως προς το σκέλος εκείνο που αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα. Δηλαδή, ως  προς όλο το προσωπικό του πολιτικού γραφείου του κ. Πολάκη, το οποίο πήρε τους επίμαχους φακέλους με τις σχετικές αιτήσεις και τα δικαιολογητικά που περιείχαν προσωπικά δεδομένα και τους επεξεργάστηκε.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεωργιάδης, όταν κατέθεσε την μηνυτήρια αναφορά, είχε αναφέρει ότι ο κ. Πολάκης έχει διαπράξει  αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα, το οποίο τιμωρείται με κάθειρξη 20 ετών.

Αναλυτικότερα, ο κ. Γεωργιάδης εξερχόμενος από τον Άρειο Πάγο είχε δηλώσει: «Καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά στην οποία αναδεικνύουμε και ζητούμε να ερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες, τόσο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη όσο και των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Υγείας, οι οποίοι χωρίς να έχουν κανένα δικαίωμα, παράνομα επεξεργάστηκαν τα αρχεία 2.800 αιτήσεων που σχηματίστηκαν για το διαγωνισμό για την πρόσληψη από το ΚΕΕΛΠΝΟ γιατρών και νοσηλευτών για τις ΜΕΘ. Είναι κακουργηματική περίπτωση και προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 22, παράγραφοι 4 και 6 του νόμου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης