Κατρούγκαλος: Εκτός συζητήσεων με το ΔΝΤ ο κατώτατος μισθός

Κατρούγκαλος: Εκτός συζητήσεων με το ΔΝΤ ο κατώτατος μισθός

Όλες οι συντάξεις θα επαναϋπολογισθούν από το 2002 και μετά και κανείς δεν θα δει μείωση, είπε ο υπουργός Εργασίας - «Καθιερώσαμε την Εθνική Σύνταξη η οποία είναι αποτελεσματικότερη και δικαιότερο σύστημα από το ΕΚΑΣ» τόνισε

Κατρούγκαλος: Εκτός συζητήσεων με το ΔΝΤ ο κατώτατος μισθός
«Η κατάργηση του ΕΚΑΣ ήταν κακό πράγμα, δεν είχαμε τρόπο να το διατηρήσουμε» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος στο κανάλι «Ε». 

Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε «ότι καμία κύρια σύνταξη δεν μειώθηκε εν αντιθέσει με τα προηγούμενα χρόνια που μειώθηκαν έντεκα φορές». «Πετύχαμε τόνισε ο Υπουργός να σώσουμε το 80% των επικουρικών συντάξεων ενώ μόνο το 20% των επικουρικών μειώθηκε».

Ο Υπουργός Εργασίας είπε ότι όλες οι συντάξεις θα επαναϋπολογισθούν από το 2002 και μετά και κανείς δεν θα δει μείωση στη σύνταξή του μετά τον επαναϋπολογισμό.

Κλείσιμο
Ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε ότι «καθιερώσαμε την Εθνική Σύνταξη η οποία είναι αποτελεσματικότερη και δικαιότερο σύστημα από το ΕΚΑΣ».

Ο Υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι «δεν είναι στο τραπέζι των συζητήσεων με το ΔΝΤ ο κατώτατος μισθός. Στόχος της κυβέρνησης είναι ο μισθός να μην αποφασίζεται από το κράτος, αλλά από τους εργαζόμενους με τους εργοδότες».

Για τις συντάξεις χηρείας ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε ότι «οι παλιές συντάξεις δεν θίγονται. Για τις νέες συντάξεις χηρείας όσοι έχουν ανήλικα παιδιά θα τις λαμβάνουν, ενώ όσες γυναίκες είναι μικρότερες των 52 ετών με ενήλικα παιδιά θα λαμβάνουν τη σύνταξη για 3 χρόνια και μετά αναγκαστικά θα βγαίνουν στον τομέα εργασίας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης